[Nieboracy E1] [Tu była nazwa, ale gdzieś się zgubiła]

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Magnes
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Magnes »

Archibald Cichy - Uśmiechnął się. Wyszczerzył zęby. Pomachał. "Halo?" - zapytał cicho. Rozejrzał się dookoła próbując połapać się co się dzieje. Widząc dziewczynkę o szarych włosach i ostrym narzędziu w rękach zamrugał gwałtownie. Przełknął ślinę, podskoczył w miejscu, podrapał się w duże ucho. "Czy ja ją skądś znam"? Zamyślił się... "Elka... nie. Baśka... nie." Nagle wykrzyknął: "Już wiem! Kostuszka! Kopę lat!". Podchodzi do dziewczynki i podaje jej entuzjastycznie rękę. W myślach zastanawia się, czy znajdzie pióro, żeby zdobyć autograf Kostuszki do "swojego" notesu.
Misz
Pomywacz

Post autor: Misz »

Tora - Tora otrząsnął się, otrzepał błoto, wstał i związał rozcięty pas. Będę musiał oddać ciuchy do pralni - pomyślał z przekleństwem na ustach. Podszedł do brzegu rowu, ostrożnie, żeby się nie zsunąć. Zobaczył trzy postacie, jedna z których była bardziej szlamowata od reszty, a wśród nich był – niespodzianka – Troll! Nie ma co, szykuje się wspaniała walka. Wiedźmak, który uczynił w kierunku kurczaka nieprzyjazny znak, oraz latający krasnolud (znowu on?!) pakują się prosto do paszczy smoka-. Co oni robią – myślał – porąbało ich?!
She can kill with a smile
She can wound with her eyes
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

Maciej chciał podać Kostusze kawałek kurczaka, ten jednak rozpadł się na popiół... Maciej czuł się tak lekko i bezcieleśnie... było mu przyjemnie... "Ehhhh...." - powiedział Moc - "Wskrzeszenie!" zawołała...
- Do diaska! - zakrzyknęła Kostucha - Nie cierpię gdy to robią! Później jest taki bałagan w papierach...
"Jesteś mi winien 10 000sz za usługę" - dodała Moc...

Laluś spadał prosto w stronę smoka... który akurat znów zaczął ziewać.... i naprawdę wielkie oczy zrobił gdy w jego gardle utknął poszukiwacz Przygód.... zaczął rzucać się i miotać we wszystkie strony! Kaszleś i prychać! ale... udało się... po paru chwilach Laluś leżał cały obśliniony (przynajmniej wolny od szlamo-popiołowej skorupy) i nieco nadpalony na ziemi...

- Eeee - dumał smok - to czaszta? Ja lufię czaszta... ale czy jezdeście szmaczni?

Archibald podszedł do naburmuszonej Kostuchy, wyciągnał notes, następnie kawałek oprawki od okularów, zanurzył ją w szlamie (tłustym, więc powinien zostawić ślad na papierze) i z uśmiechem na ustach wyciągął oba w jej stronę...

------------------------------------------------------------------------------------

Gdzieś Baaardzo Daleko, w ciemnym korytarzu rozbłysnęło niebieskie światło.... chwilę później zmaterializował się pomniejszy diabeł Igh'or... był przerażony... poobijany.... nagle, w ciemnościach pojawił się zarys sylwetki...
- O, mój Boże! - zakrzyknął Igh'or i zbladł...
- Tak, to ja - odpowiedział ciemny zarys - czy wykonałeś zadanie...?
- No widzisz, mieli przewagę i...
- Giń!
- Nie... Nie znowu! AAaaaaaa!
- Kiedy już Cię wskrzeszę zajmniesz się nimi... a jak nie... to spędzisz następne 3000 lat w karcerze...!
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Archibald Cichy - Kobold był bardzo cichy, ale w tym momencie nie mógł sobie pozwolić na milczenie. Autografy były najważniejsze.
- Czy mogę prosić o autograf? - wypalił z szerokim uśmiechem.
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Waltos Lodowy Tyłek:

- Smokó, tylgo mię sjeż, to zastosójem na topie mojom szlawmycem, pżes kturom doztanież wiecznego rosfolnienia i bendzież sdyhał f menkach1 A tera potżudź naz do najblirzszeko miazta, proszem! - i po powiedzeniu tego biorę kobolda, i wiedźmaka pod pachę i z rozpędu wskakuję na pysk smoka (a przypominam, że jestem gruby i ciężki), po czym w ramach dodania turbo-napędu macham smokowi nad nosem szlafmycą i podnosze rece, jakby to były skrzydła mówiąc "Lece, bo chcę, lecę bo smok jest żulem!"
żyję
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Detrytus

Otworzył oczy, rozejrzał się i wstał, po upadku musiał stracić przytomność. Zobaczył parę nowych twarzy, jak długo był nieprzytomny (??).
Chuda, mala postać z kosą nie przykuła na długo uwagi trolla, natomiast dziwny kurczak w kimonie, przyglądający mu się z dziwnym uśmiechem, trochę go zaintrygował (Troll po prostu nie wiedział co o nim myśleć, czy to wróg, przyjaciel czy kolacja), na wszelki wypadek posłał mu groźne spojrzenie, był w tym naprawdę dobry i jeszcze nigdy go nie zawiodło (owo spojrzenie oczywiście).
Po chwili jednak ujrzał smoka i całe zainteresowanie kurczakiem prysło. Każde dziecko wie (i niektóre trolle), że gdzie jest smok tam jest i złoto. To ostatnie słowo obijało się wewnątrz czaszki trolla, wywołując szeroki uśmiech na jego twarzy.
Do słowa (i czynu) doszła ukryta (choć nie za dobrze)...(prawdę mówiąc to całkiem widoczna) natura Detrytusa...
Pędem puścił się w stronę smoka (nie chciał z nim walczyć, tylko wyminąć, chyba że smok odmówi współpracy) - Moje, wszystko moje !! - krzycząc do zebranych.
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

Maciej Zgrabnadupcia (ale tylko dla kobiet)

Zmiana stanu skupienia i natychmiastowy powrót do porzedniego należały do tych rzeczy, które skutecznie przerywały słowotok Macieja. Tak się stało i tym razem...na chwilę.
Mocy? DLaczego się zwracasz do tej dziewczynki jakby była chłopczykiem? I skąd ona w ogóle ma wziąć całą tą kasę? Przecież ona chuda taka, pewnie nic nie jadła od dawna. No chyba, że miałaś na myśli jamodyla? On to ponoć potężny jest i kasy ma pewnie dużo. Jeśli do niego mówiłaś to dobrze, no bo on jest facetem...znaczy się psem...znaczy się wiesz o czym mówię. O! Smok!
Tu słowotok znowu został urwany, gdy nie zważający na zabójcze spojrzenia Dziewczynki z Kosą i Mocy, Maciej rozpoczął szleńczy pęd w stronę smoka...
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

- No tak! Lubię ciaszta, i mokem fas do jedfnego podtuszyć, jefli tak fcecie.... W tym momencie między szyją smoka, a "ścianką" groty, przez przesmyk grubosci może 6 cali (nikt nie wie jak ten smok tam wlazł... ale i tak miał łatwiej niż te smoki w środku lochów) próbował wcisnąć się trol... i ugrzązł z połowie, czyli w pasie...
- Hej! Nie Bąć taki niecieplify! o hohoh! Lafkoczef mie! Huhu!

Waltos próbował wskoczyć na smoczy pysk, dopiero po chwili zorientowął się jednak, że smocza głowa jest "odrobinę" za wysowko... cóż, szlam powoli zaczyna sie nudzić...

Kostucha spojrzała na Archibalda, podniosła Kosę, która chwilę potem błysnęł w powietrzu.... a notes rozpadł się na dwie idealnie oddzielone połówki, na których lekkie nadpalenie zdawało się - po złożeniu - tworzyć napis "Dla Archibalda Cichego - Kostucha"

Gdy Maciej powiedział "jamodyla" Kostucha zbladła, a smok szarpnął się i zaczął drżeć (biedny Detrytus)...
- O! Cześć! - zawołał William do Kostuchy - Dawno się nie widzieliśmy!
- Nie! Tylko nie tooooo! - wrzasnęła Kostucha...

- Mam - zamyślał iXs
- Plan! - domyślał Ygrek
- Ale to - przymyślał Zet
- Zbyt okrutne - dokończył myśl Ygrek
- No i co? - zamyśleli razem

Maciej biegł w stronę smoka... nagle padł jak długi.... leżał bez ruchu... po chwili... jęknął...

- HAHha! - myślośmiech odbijał się echem po całej okolicy

Ktoś mometalnie szarpnął kawałek przestrzeni po którym biegł Maciej, powodując jego wywrócenie się jak długi i rozbicie nosa...
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

Maciej Zgrabnadupcia (ale tylko dla kobiet)

Hej! To nie było...Moment, moment! Ja skądś znam ten głos...Tu oczy Macieja zrobiły się wielkie jak spodki, a zaintrygowany moment wyjrzał z kieszeni spodni booostfa, by zobaczyć po cóż znowu go wołają. Zbigniew?? To Ty?? Kopę lat!!
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Devil byle nie Debil:

Dosyć zakrzyczał i zaczoł latać w kółko szukając środków leczniczych.
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Detrytus

Klnąc pod nosem, próbował wydostać się z potrzasku (a dokładniej dostać się do tunelu). Wiercił się i szamotał jak mucha w pajęczynie, bardzo duża i bardzo ciężka, kamienna mucha.
Jeżeli nie uda się wejść do tunelu, próbuje wyjść na zewnątrz i wyciągnąć smoka. Jeżeli nie uda się w ogóle wyjść, wierce się i kłuje smoka toporem.
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Waltos Lodowy Tyłek:

Postanawiam zabawić się w kamikadze: widząc oslupienie Kostuchy, wyrywam jej z rąk kosę z okrzykiem "Zara oddam!", biorę rozpęd i kiedy jestem przy pysku zmoka, zapieram się nie-ostrym ostrzem kosy o dolną wargę bestii i wybijając się w górę, jak przy skoku o tyczce. Jeżeli wskocze na pysk, to kopię smoka w nos i krzyczę "Chcę latać! I want fly!", rzucam kosę (o ile ją mam) Kostusze i czekam na lot. Jeżeli nie wskocze na pysk smoka, to ocierając się z szlamu, wrzeszczę ile sił w gardle mu do ucha:
- Hcem latać! Pomurz mi, proszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
żyję
LukaS
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: LukaS »

Laluś

Laluś wyciera się z tego czym jest oblepiony (a jast tego dużo) i mówi
To był naprawdę namiętny pocałunek ale na przyszłość mogłabyś trochę uważać - w tym momencie zauważa ubraną na biało kobietę i przypomniał sobie że już mineło pół godziny od ostatniego "te-ta-tet"(to ostatnie zostało dość gwałtownie przerwane przez męża którejś z ostatnich "przygód" oraz wściekłego tłumu wieśniaków którzy przyszli razam z nim). Podchodzi więc do nieznajomej i mówi:
Cześć skarbie jestem Laluś ale mów mi WIELKI nie miała byś ochoty na przeżycie niezapomnianej przygody w moim toważystwie. Tu masz wszystko dokładnie opisane co i jak i pokazuje jej ..... księge (3 Edycja Kamasutry dla zaawansowanych)
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Archibald Cichy - Chowa skwapliwie autograf rozpływając się w (milczących) podziękowaniach. Gdy pojawia się Laluś, gromi przybysza wzrokiem (zdającym się mówić: "nie widzisz że jest trochę... tego... nieletnia? jasne ma już tysiące lat, ale mimo wszystko...").
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Włodysz powrócił już do swego (nie)normalnego stanu i zaczą się rozglądać. O co chodzy?? Spytał wiedźmak nie rozumiejąc do końca co sie dzieje wokół niego. Wiedział tylko, że ostatnie kilka minut upłynęło mu na ponownym traceniu zmyslu słuchu i wzroku. Postanowił zrobić to co zwykle robił w takich sytuacjach. Taaak właśnie to co sprawiło, że ogłuchł. Nie mylicie sie to był znak BAARD. Gdy dżwięk już ucichnie Włodusz zauważa białą plame, w której węchem rozpoznaje kobiete, w wieku dziecięcum, rasa ludzka, bardzo poirytowna( nie pytajcie jak to robi ale jego węch potrafi rozróznić nawt takie szczegóły jak kolor oczu, niestety działa na podwyzszonych obrotach pozwaljących na takie wyczyny tylko niekiedy). Zaintrygowany kieruje się w strone Kostuch wołają {i]Wytej panyenko. Co robysz sema w tekim nyedobrenym towerzystwye?? Pomóc ci zneleżć droge do domu?[/i] Przy czym intencje Włodysza są całkiem szczere i czyste bez żadnych podtekstów, ponieważ zawsze marzył o wnukach, których nie mógł miec(bo nie ma dzieci) dlatego czasem odzywa się w nim instynkt 'dziadkowski'.[i[Gdzyes tutej mam Łertelz Oryginał[/i]
Ostatnio zmieniony czwartek, 20 stycznia 2005, 15:18 przez Perzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Misz
Pomywacz

Post autor: Misz »

Zaskoczony nasilającym się zamieszaniem, tudzież faktem pojawienia sie jeszcze jednej dziwnej postaci, Tora - Tora wyciągnął miecz, i trzymając go obuskrzydł, rzucając na wszystkie strony asekuracyjne spojrzenia, zaczął ostrożnie schodzić w dół, ku smokowi... .
She can kill with a smile
She can wound with her eyes
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Detrytus motał się i rzucał i wiercił... a smok począł śmiać się w niebogłosy... i bach! coś strzeliło, i trol niczym strzała... nienajszybsza strzała... źle wywarzona, nienajszybsza strzała... wystrzelona z łuku amatora sunął bo smoczej szyii, aż wpadł do wieeeeelkiej (prawdopodobnie) groty.... szkoda tylko, że było tu troszkę ciemno...

Spojżenie Archibalda, z bliżej nieznanych powodów, stało się naprawdę piorunujące... zapewniając Lalusiowi prawdziwie szokujące pieszczoty, że aż mu włosy dęba staneły i poczerniały z radości....

- Ha! To było dobre! - Wymyślał iXs
- Zróbmy to jeszcze raz! - domyślił Ygrek
- Ale teraz ja chcę być tym czerwonym! - domyślił Zet
- No niech Ci będzie - zmyślili pozostali
I znów zagrali w Chińczyka

- DOSYĆ! - zakrzyknęła Kostucha i uniosła Kosą nie zważając na wiszącego na niej krasnoludza z przerostem wyobraźni... - MAM JUŻ TEGO SERDECZNIE DOŚĆ! WASZA BEZCZELNOŚĆ JEST NIE DO PRZYJĘCIA! JESTEŚCIE WSZYSCY NIE WYCHOWANI! ALE JA ZROBIĘ Z WAMI PORZĄDEK! BĘDZIECIE BŁAGAĆ O PRZEBACZENIE! A WASZE NĘDZNE DUSZE JUŻ NIGDY NIE ZAZNAJĄ SPOKOJU! TERAZ WSZYSCY POZNACIE MÓJ GNIEW! PRZYGOTUJCIE SIE NA...
- Chcesz? - rzekł William podsuwając jej pod nos biało różowego, wielkiego lizaka i szczerząc zęby w uśmiechu rzekł - może nie najnowszy, to znaczy trosszkę używane, ale tylko taki miałem w kieszeni... tylko tutaj ktoś go ugryzł, ale nie wiem kto... i nie martw sie, że trochę polizany... bo jest całkiem smaczny.. znaczy sie, tak mi się wydaje, bo przecież nie próbowałem, no może troszkę, ale tylko tak tyci-tyci i...
Na twarzy Kostuchy malowało się zrezygnowanie...

Devil rozłożył ręce i wydając różne dziwne odgłosy typu "wziuuuu" "bziuuuu" "wrrrrr" biegał w kółko mając nadzieję, iż go to uleczy....

Raczej ciężko jest zejść po pionowej skarpie, mając obie kończyny górne zajęte i rozglądając się dookoła... o czym przekonał się Tora-Tora gdy wylądował dokładnie na łbie chichoczącego smoka...
Zablokowany