[Forgotten Realms] Planobiegacze

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Darkan:

czarny strażnik westchnął i zaczął nucić. Przerwał. -Będzie Ci pewnie trudno się domyśleć... śpiewała to pewna znajoma kapłanka...- powiedział i kontynuował. Piosenka miała smutną melodię. Darkan śpiewał bez wyrazu. Widać, że umysłem był gdzieś indziej.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Super, wierzę, że Wasze postacie na pewno znają wiele pieśni, ale moglibyście się postarać o troszkę większe zróżnicowanie postów...

Norlen

- Chyba czas podjąć kolejną próbę dogonienia naszych towarzyszy, czyż nie? - Spytał Norlen i nie czekając na odpowiedź już począł maszerować narzucając mordercze tempo. Jeśli mieli ich dogonić, nie było innego sposobu.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Feyra

- Racja. - powiedziała Feyra dotrzymując kroku Norlenowi.

Szli przez jakiś czas w milczeniu.

- Masz już jakąś osłonę na zatrute strzałki ? - zagadała Feyra.
O ile siłe wojownika można łatwo odgadnąć, o tyle moc czarodzieja jest trudniejsza do określenia.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

OFFTP MODE ON

Pfe, przeszkadza Ci to?- nie czytaj! Narzekać ma prawo osoba, która z nami jest (Półsmoczyca). Norlen tego nie słyszy, więc nie ględź z łaski swej. Jak chcesz się czegoś czepiać to proponuję tramwaj/autobus zębami za zderzak :P

Masz pozdrowienia od Zirael tak nawiasem mówiąc XD

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :D

OFFTOP MODE OFF
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Nyano
Mat
Mat

Co z tego, że moja postać tego nie słyszy? Czy to znaczy, że ja jako ja nie mam prawa być zirytowany?

Ja się nie czepiam, tylko sugeruję, żebyście zmieniali w postach coś więcej niż tylko poczhodzenie i autorów kolejnych pieśni. Jak Wy to zinterpretujecie, to już wasza sprawa.

Pozdrów ją też :]

Norlen

Mag roześmiał się.
- Zależy co masz na myśli... Nie mam jakiegoś specjalnego czaru. Ale czasem bywa, że mag coś po prostu wiem. Tak właśnie wiem, że już nie muszę obawiać się zatrutych strzałek - Wyobraził sobie, że wbrew temu, co przed chwilą powiedział właśnie z zarośli wylatuje strzałka. Jego ciałem wstrząsnął dreszcz, chociaż wiedział, że tak się nie stanie.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Silmathiel

Pół-elfka, pół-demon na bierząco, po cichu tłumaczyła Darkanowi tekst pieśni. Opowiadała ona o wędrowcu, który opuściwszy swój dom zwiedził kawał świata, by w końcu zatęsknić do rodzinnego gniazda, jednakże... Zawsze, gdy już był w powrotnej drodze coś mu przeszkadzało. Fatum nad nim ciążące uniemożliwiało mu ponowne ujrzenie tych, których kochał. Na koniec pieśni dziewczyna westchnęła mrużąc oczy. - Stara pieśń... Nie znam jej, ale kojarzę melodię. Jest bardzo stara... Tak mi się w każdym razie wydaje... Ma dziwne brzmienie... - mruknęła podnosząc się ze swojego "stanowiska" i strzelając zesztywniałymi stawami. - Ruszamy w dalszą drogę? - spytała tylko dla formalności. Ruszyła przed siebie powolnym krokiem czekając na towarzyszy i zarzucając sobie plecak na ramię. Gwizdała pod nosem jakąś bliżej niesprecyzowaną melodyjkę, prawdopodobnie jakiś szalony wytwór swojej wyobraźni... Po drodze poprawiła jeszcze plecak, który ją uwierał w prawa łopatkę. Wszelkie jej ruchy znalazły odzwierciedlenie w gwizdanej melodii. Nie oglądając się za siebie przyspieszyła nieco kroku dostosowując go do tempa piosenki, która właśnie powstawała w jej głowie.

Nie robimy przecież nic złego. To tylko zabawa, jak każda inna. Nie ma powodu się irytować... Coś złego w tym, że odgrywamy swoje postacie w ten, a nie inny sposób?
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Darkan i Silmathiel:

Galanthe wstała:
- Dłużej z wami nie wytrzymam! Dość tego! Idę stąd! - po czym skręciła w lewo i zniknęła między wzgórzami.
Spojrzeliście po sobie. Dzień nie zapowiadał się zbyt ciekawie. Otoczenie było szare, nawet dźwięki nijak nie wyróżniały się z tła.

Feyra i Norlen:

Szybkim marszem poruszacie się do przodu. Szare wzgórza pokryte iglastym lasem szybko przemijały.

Wszyscy:

Po południu mag i drowka zauważyli na horyzoncie swoich towarzyszy.
- Hej! Zaczkajcie na nas
Spotkanie, jak można było przewidywać, nie było szczególnie wylewne. Zmęczeni szybkim marszem Norlen i Feyra mieli ochotę odpocząć przez chwilę przed dalszym marszem.

Co robicie?

Małe głosowanie: kto chce żebym otworzył rekrutacje i wciągnął na sesję jeszcze kogoś, czy gracie dalej w czwórkę?
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Silmathiel

Dziewczyna przerwała swoje śpiewy i gwizdanie patrząc zdziwiona na opuszczającą ich półsmoczycę po czym na nowo podjęła przerwaną melodię wzruszając ramionami. - Aż tak fałszuję? - mruknęła cicho do Darkana rozbawiona nieco reakcją towarzyszki. Szła dostosowując tempo marszu do ciężkich kroków Czarnego Strażnika. Nie przerywała jego milczenia. Uważnie przyglądała się przemijającemu w drodze krajobrazowi. Błyszczące na złoto oczy zdradzały jej dobry nastrój. Gdy popołudniu usłyszała za sobą wołanie odwróciła się przerywając którąś z kolei piosenkę. Gdy mag i drowka się zbliżyli nie podjęła już melodii. Interesowało ją co się z nimi działo przez tak długi czas. Poza tym i tak wkrótce powinni znaleźć sobie jakieś miejsce na nocleg. Wieczór zbliżał się nieubłaganie.

Te! Panie Mistrzu :P O ile wiem to 'popołudnie' się razem pisze, nie? A ja myślałam, że do końca życia to Ty będziesz mnie poprawiał, a nie na odwrót :lol: Co do głosowania to ja jestem neutralna. Jeśli gracze zdecydują się na nową rekrutację to nie będę protestować, a jeśli zostaniemy sami to też źle nie będzie.
Obrazek
Mekow
Bosman
Bosman

Feyra

Feyra była nieco zmęczona. Szli dość szybko przez ponad pół dnia. Ale w końcu dogonili towarzyszy.
Zatrzymali się na chwilę. Gdy Feyra złapała już oddech, spytała:
- Co się stało z Deqvesem i Galanthe ?
"Raczej nie zgineli, bo nie widzieliśmy żadnych ciał... Hmm... tylko czy zgładzony wampir zostaiwa ciało?"

Mnie jest obojętne, czy gramy w 4, czy dołączamy kogoś nowego.
(Pod warunkiem, że nowy nie zrezygnuje po kilku postach.)

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Silmathiel

- Wampir opuścił nas bez słowa, a smoczycy chyba nie spodobały się moje piosenki - dziewczyna skłoniła się nisko po czym zanuciła coś śpiewnie specjalnie wplatając w melodię paskudny fałsz raniący wrażliwe na muzykę uszy. Roześmiała się i skłoniła ponownie. - Ale, ale... Wyglądacie na zmęczonych - powiedziała naśladując manierami niektórych bardów. - Pozwólcie, że zaproszę was w gościnę i na skromny posiłek - mrugnęła zawadiacko. Odwróciła się i rozejrzała w poszukiwaniu jakiegoś wygodnego miejsca do odpoczynku. Znalazła nieopodal drogi miejsce gdzie towarzysze mogliby rozprostować nogi i poradziła sobie z niewielkim ogniskiem. Krótki wypad do lasu pozwolił zaopatrzyć drużynę w dwa zające. Trzymając je za tylne łapy i podnoszac wysoko do góry rzekła - To będzie wymagało trochę czasu, a zakładam, że chcielibyście coś zjeść - dziewczyna zwracała się głównie do Feyry. Poznała już jej zamiłowanie do luksusów była więc pewna, że drowce dobry posiłek i co najważniejsze DARMOWY posiłek na pewno podpasuje. - Radzę zatrzymać się tu na noc - dodała oprawiając zdobycz.
Obrazek
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Darkan:

Czarny strażnik milczał. nie wypowiedział ani słowa. Widząc odejście półsmoczycy skwitował zdarzenie prychnięciem. tak samo spotkanie tego czarodzieja. -Kawałek czasu was nie było... już myślałem, że zobaczymy was dopiero koło siedziby naszego diabełka...- powiedział z przekłamanym uśmiechem. *w charakterze trupów? Pobożne życzenie... pobożne...* skwitował nekromanta. Darkan uśmiechnął się w cieniu hełmu do tekstu "współlokatora. -Jak musimy odpocząć, to odpoczywajmy.- wzruszył ramionami. -Ciekawe, czy po drodze spotkamy kogoś równie od rzeczy jak nasz smoczek.- mruknął, patrząc na kilka nielicznych obłoczków na przechodzącym w ciemny granat niebie. Potem zwrócił głowę w dół i ciężko osiadł pod jednym z drew. Odruchowo nasunął hełm na oczy. Warknął.
-Zaraz wracam... zostajecie tu na noc, nie? Do ranka będę z powrotem... pewnie nawet wcześniej!- powiedział kiwnął głową i odszedł przez chaszcze. W niewielkiej odległości widział dym i strzechę jakiegoś domku. *Może tam trafię i... * myśl przerwała się i Darkan znów wyszczerzył zęby w złośliwym uśmiechu.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Nyano
Mat
Mat

Norlen

- Od początku mówiłem, by jej nie ufać. - Podsumował mag. - Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że opuściła nas, by złożyć komuś raport z naszych poczynań... Albo po prostu poszła za potrzebą i coś ją zabiło. - Powiedział uśmiechając się.
Jedyne czego teraz pragnął, to wyspać się porządnie, chociaż nie wypadało zasnąć tuż po przywitaniu się. Siedział milcząc wpatrzony w ogień i marzył o tak normalnej rzeczy, jaką jest sen.

W przeciwieństwie do Norlena, nie miałbym nic przeciwko nowej postaci w drużynie ;)
Mekow
Bosman
Bosman

Feyra

"Nie spodobały się piosenki?". Feyra nieznacznie uniosła brwi.
"Hehe, aż tak fałszujesz?" - zaśmiała się nieco w duchu, ale na zewnątrz nic nie było widać.
"Nie. To chyba nie z tego powodu... Verth nieźle przerzedził nasze szeregi."

Przyrządzone i podstawione pod nos zające, oraz odpoczynek. Na taką propozycję Feyra właśnie czekała.
- Miło, że ktoś docenił nasz pośpiech. - powiedziała i posłała Silmathiel lekki uśmiech.

Zdjęła plecak i usiadła na trawie przy ognisku.
"Darkan idzie na patrol ?... Ciekawe."
Obserwowała go przez chwilę jak odchodził.

Kiedy już nieco odpoczęła powiedziała:
- Sądze, że to Verth przerzedził nieco nasze szeregi... Aż tak chyba nie fałszujesz. - mrugnęła jednym okiem do Silmathiel.
Wróciła następnie do swojej typowej miny pokerzysty.

BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Wszyscy:

Darkan zdołał zrobić tylko kilka kroków przez wysokie krzaki, kiedy nagle wielki, szary, rozmazany kształt pojawił się między krzakami i powalił Czarnego Strażnika na ziemię. Zanim zdążyliście zareagować w jakikolwiek sposób, ze wszystkich stron nagle pojawiły się cienie. Były to cienie wielkich psów, stworzone przy pomocy jakiegoś zaklęcia. Jeden z nich złapał zębami krzak, i mimo że był utkany jedynie z cienia, przeźliwie realnie wyrwał go z ziemi i rzucił w bok.

Norlen, Silmathiel, Feyra:
Osiem psów wielkich jak konie i utkanych z cienia stoi zaledwie kilka metrów od was, nie oddziela was od nich nic, poza niewielką odległością. Na razie stoją spokojnie i nie atakują, tylko krążą jak połączone ze sobą, nie wydając absolutnie żadnego dźwięku.
Co robicie?

Darkan:
Leżysz na ziemi mocując się z czymś, czego kształtu ani położenia nie jesteś w stanie określić precyzyjnie. Z tego co możesz sobie przypomnieć, domyślasz sie że jest to Migopies bądź coś podobnego. Chwilowo jesteś unieruchomiony w zwarciu i nie możesz nic robić poza próbą uwolnienia się.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Nyano
Mat
Mat

Norlen

Przygotował kulę ognia i czekał. Z pewnością by chybił rzuciwszy ją w tym momencie, więc wyczekiwał, aż któryś z nich podejdzie i spróbuje zaatakować. Wtedy zostanie usmażony.
Jednocześnie próbował użyć lekko telekinezy na jednym ze stworów, by sprawdzić, czy jest on materialny.
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Darkan:

-Że też zawsze mnie w mordę...- mruknął niezadwowolony z układu meżczyzna i odtoczył się w bok. W dłoni pojawił się miecz. -Niematerialne ścierwo....- warknął do siebie i zaczłą rzucać Zadawanie Poważnych Obrażeń. Potem standardowo Płomieniem, lub mieczem... chociaż to drugie raczej nie podziała jak powinno...
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Silmathiel

Dziewczyna przez krótką chwilę wpatrywała się w bestie szeroko otwartymi oczami. Z cichym prychnięciem cofnęła się nieco, powoli wyciągając miecz z pochwy gotowa na odparcie ataków. Oczy błysnęły jej na czerwono po czym całe łącznie z białkami przybrały czarną barwę. Fey'ri przestała też kontrolować swój kształt. Nad czołem pojawiły się rogi, wyrósł jej ogon i skrzydła. Zacisnęła dłoń mocniej na rękojeści miecza i prychnęła niezadowolona. Uważnie obserwowała przeciwników.
Obrazek
Zablokowany