[III Wojna Światowa] Global War - rekrutacja zakończona

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Deep
Chorąży
Chorąży

[III Wojna Światowa] Global War - rekrutacja zakończona

Post autor: Deep »

post zedytowany na prośbę AC

[Baza amerykańska, rok 2018, 17 lipca, godzina 18.00]
John przeglądał właśnie skanery i zdjęcia satelitarne na wielkim wyświetlaczy w pentagonie. Coś przykuło jego uwagę.
- Sam, chodź tu na chwilę. Co to jest?
- Mój Boże! John! Zarządzam natychmiastową ewakuację. Szybko! Nie mamy czasu do stra...
JEEEB!!!
Nie zdążył dokończyć zdania. Wielka rakieta atomowa wybuchła w samym środku bazy. Chwilę później prezydent stanów zjednoczonych ogłośił komunikat w telewicji.
- Zostaliśmy zaatakowani przez Azję. Europa już wysłała swoje oddziały zbrojne. Rozpoczęła się III Wjna światowa. Proszę zadbać o należyte zabezpieczenie.
W całej Ameryce nastała cisza. Została brutalnie przerwana przez odgłos spadającej niedaleko bomby...

Nastała III Woja Światowa. Azja zaatakowała Amerykę, Ameryka Europę a Europa Azję. Afryka z nudów zaatakowała wszystkie 3 konynenty. Chwilę później cały świat pogrążył się w wybuchach bomb i serii z karabinów. Wojna ogarnęłą każdy kraj i każde miasteczko. Przestały istnieć granice. Każde miasto to osobna twierdza i nie ważne skąd pochodzisz i kim jesteś, ważne abyś potrafił poczęstować wroga serją z cekaemu bądź zdejmować zwiadowców snajperką. Teraz liczą się tylko ci co potrafią się bić.

Stworzyłem system oparty o mechanikę i zasady Neuroshimy. Chodzi to mniej więcej o to aby jak najwięcej wrogów spacyfikować i nie pozwolić aby jakikolwiek człowiek dotarł do miasta, w którym mieszkasz. Ciężki sprzęt oraz wszelkiego rodzaju bronie zostały udostępnione powszechnie.
Walka jest chlebem powszednim. Zawsze znajdą się również zdrajcy, którzy będą chcieli wybić jak najwięcej "swoich" zanim umrą.

Czekam na 4, góra 5 kart postaci i zaczynamy zabawę w strzelaniny na frońcie.
Karta postaci powinna zawierać:
Imię "Pseudonim" Nazwisko (pseudonim jest opcjionalny - nie musicie go mieć)
Pochodzenie (Francja, Polska, Niemcy - cokolwiek byleby z Europy, nie jest to w sumie bardzo ważne ale podajcie na wszelki wypadek, najlepiej by było gdybyście wszyscy byli z jednego państwa. Wtedy lepiej mi będzie osadzić miejsce akcji.)
Co wasz bohater potrafi a czego nie umie. (chyba jasne. I nie przysyłajcie supermenów)
Historia bohatera
Opis bohatera
Znajomi i rodzina (nie musi mieć)

Ekwipunkiem zajmę się ja.
Współczynnikami zajmę się ja.
Umiejętnościami zajmę się ja. <- wszystko zostanie określone po przeczytaniu waszych zdolności i historii.
Karty postaci wysyłać na PW albo pisać w temacie. Czekam :)

[Drużyna:
Nosferatu,
Artos,
Kloner,
Tron

ostatnią kartę przyjmuję do 18.]
Ostatnio zmieniony środa, 27 września 2006, 18:33 przez Deep, łącznie zmieniany 6 razy.
.
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Grać nie zamierzam, tylko wstawić swoje zdanie.
Fabuła... już chyba WŻT miały lepszą (a tam często chodziło o "Nie wiecie co tu robicie ale wiecie że są pewne zasady..."). Deep, myślenie i logika nie boli :?
Deep
Chorąży
Chorąży

@Server Revers: Nie chodziło mi tutaj o jakąś ciekawą i rozbudowaną fabułę. Chodziło mi pardziej o coś w stylu przerywnika pomiędzy sesjami, w któtych tżeba myśleć, chodzić i myśleć. Tutaj jest miejsce na obstrzeliwanie wroga, chowanie się po okopach i unikanie kul przciwnika. W tej grze nie chodzi o fabułę tylko o akcję :)

edit: Ja myśleć potrafię tylko, że tutaj nie o to chodzi.

@down: AC, pierwszy post zedytowany i poprawiony.
Ostatnio zmieniony niedziela, 17 września 2006, 20:58 przez Deep, łącznie zmieniany 1 raz.
.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Server Revres pisze:Grać nie zamierzam, tylko wstawić swoje zdanie.
Fabuła... już chyba WŻT miały lepszą (a tam często chodziło o "Nie wiecie co tu robicie ale wiecie że są pewne zasady..."). Deep, myślenie i logika nie boli :?
Czy ja wiem? Tu spadły bomby a u mnie gracze są zwiastunem Apokalipsy :P (i zazwyczaj dostają choć jedną bombkę w prezencie).
Z drugiej strony temat rekrutacyjny powinien być trochę ładniejszy - bez błędów czy coś takiego - bardziej przyciągający, choć jak ktoś zna i lubi Neuroshimę to może to być fajna sesja. A teraz znikam stąd i prosiłbym tylko Deep'a żeby poprawił trochę pierwszy post.

edit: Deep, a widziałeś sesje w podforum "Apokaliptyczne Pola Walki"? Tam jest i myślenie i agresja (czasem agresja wygrywa z taktyką, ale przeważnie taktyka - nawet jak ktoś jest kamperem jak Zapał ostatnio)
Obrazek
Nosferatu
Majtek
Majtek
Numer GG: 192068
Kontakt:

Post autor: Nosferatu »

Ja się piszę!!!

Alucard "Vamp" Nosferatu
Pochodzenie: Wielka Brytania (Londyn)
Potrafi: Zabijać po cichu, strzelać, biegać, rzucać nożami i dobrze się wspinać.
Nie umie: rozmawiać z kobietami, zachowywać się przy stole, nawiązywac kontaków z innymi ludźmi (chyba, że ma ich zabić).
Historia bohatera: Należał do orgaznizacji Hellsing, gdzie był eksterminatorem antychrystów i innowierców (jest Protestantą). Wcześniej był w jednostkach specjalnych SAS.
Opis bohatera: Wysoki, dobrze zbudowany, blady, czarne długie włosy, ręce trochę dłuższe niż powinny być.
Znajomi i rodzina: kapitan Bernadotto - też należał do Hellsinga, policjantka Seras Victoria - kolejna z Hellsinga, Integra Hellsing - przywódczynie Hellsinga.

Czy dobrze zrobiłem kartę? Odpowiada twoim wymogom? Mam nadzieję że tak :P
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

No to i może ja się pobawie skoro miłościwy Pan Alucard tu się zgłosił :D

Sebastian "Upadły" Hellsing
Pochodzenie: GB
Umiejętności: Walka bronią białą i obsługa ciężkich karabinów maszynowych. Szybko biega, dużo może wypić. Skradanie się i kamuflaż połączony z cichym chodem na wsi i w mieście, sam jest własną fabryką amunicji w razie potrzeby (zna Siena wyrobie naboi i takie tam 8) ) :P
Minusy: Cichy, nie rozmowny, lubi atakować od tyłu. Nienawidzi kobiet głupich i pyskatych szczególnie jeśli mają broń wycelowaną w jego stronę. W sumie to nie nawiedzi ogólnie ludzi i jest typem samotnika :D
Historia bohatera: O tym to ani MG ani gracz nie mają pojęcia taki jest skryty w sobie
Opis bohatera: 145 cm wzrostu, mocno umięśniony, łysy krasnal o spiczastym nosie, długiej bródce i z monoklem w jednym oku.
Znajomi i rodzina: BRAK DANYCH
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Deep
Chorąży
Chorąży

Nosferatu, Artos, dostaliście się. Czekam jeszcze na 2,3 karty i zaczynamy grę.
Jedna prośba do Artosa. Może jednak skusiłbyś się wymyśleć jakąś mglistą przeszłość bohatera? Przynajmniej ile ma lat (około) i gdzie się urodził.
Nosferatu: Napisz jeszcze gdzie i kiedy się urodził
.
Artos
Kok
Kok
Kontakt:

No niech CI będzie, przybliże co nie co mą postać - urodzony w NUNEATON (takie małe miasteczko ok. 40tys. luda na PN w środkowej Angli), a wiek? No coż, wygląda na coś około 26 :D
Obrazek
Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Artos pisze:No niech CI będzie, przybliże co nie co mą postać - urodzony w NUNEATON (takie małe miasteczko ok. 40tys. luda na PN w środkowej Angli), a wiek? No coż, wygląda na coś około 26 :D
tym oświadczeniem zaburzyłeś mroczność swojego bohatera :D ale niech będzie. Jesteś na liście
.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

zgłaszam się, karta poszła
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Deep
Chorąży
Chorąży

Kloner zapiszę cię jak tylko mi podasz pochodzenie (tzn. w twoim wypadku gdzie prawdopodobnie się urodził)
acha. "Krótki" i "dorósł" przez "ó" strasznie mnie denerwują tego typu błędy :P
.
Artos
Kok
Kok
Kontakt:

tym oświadczeniem zaburzyłeś mroczność swojego bohatera ale niech będzie. Jesteś na liście
Czym zburzyłem swą mhhhhrrrroczność? Tym, że młody jeszcze w miare jestem a nie jakiś tam trep siwiejący już, czy tym, że w młodym wieku już podpaliłem własna chatę w małym miasteczku i przez to zeszłem na złą drogę 8)
Obrazek
Obrazek
Nosferatu
Majtek
Majtek
Numer GG: 192068
Kontakt:

Post autor: Nosferatu »

Urodził się w Londynie. Ma 24 lata. Mam nadzieję że udam mi się jak najczęściej odpisywać, bo z tym może być problem.
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Napisałem, że z polski :P
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Deep
Chorąży
Chorąży

Kloner pisze:Napisałem, że z polski :P
Przeoczyłem
Nosferatu pisze:Mam nadzieję że udam mi się jak najczęściej odpisywać, bo z tym może być problem.
Mam nadzieję, że nie będzie to zaburzało gry. Pozatym u mnie też może być z tym problem.
Artos pisze:Czym zburzyłem swą mhhhhrrrroczność?
Stylem pisowni :D
Artos pisze:w młodym wieku już podpaliłem własna chatę w małym miasteczku i przez to zeszłem na złą drogę
To samo zrobiłem widnieje w mojej karcie postaci do neuroshimy :P. Z tym, że w środku byli moi rodzice :twisted:
.
Artos
Kok
Kok
Kontakt:

A to masz racje, twoja lepsza, bo w mojej chacie jedynie teściowa i żona była 8)
Obrazek
Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

jeśli do weekendu nie dostanę kart, zaczynamy w sobotę/niedzielę w 3 osoby + ja.
.
Zablokowany