[Baza amerykańska, rok 2018, 17 lipca, godzina 18.00]
John przeglądał właśnie skanery i zdjęcia satelitarne na wielkim wyświetlaczy w pentagonie. Coś przykuło jego uwagę.
- Sam, chodź tu na chwilę. Co to jest?
- Mój Boże! John! Zarządzam natychmiastową ewakuację. Szybko! Nie mamy czasu do stra...
JEEEB!!!
Nie zdążył dokończyć zdania. Wielka rakieta atomowa wybuchła w samym środku bazy. Chwilę później prezydent stanów zjednoczonych ogłośił komunikat w telewicji.
- Zostaliśmy zaatakowani przez Azję. Europa już wysłała swoje oddziały zbrojne. Rozpoczęła się III Wjna światowa. Proszę zadbać o należyte zabezpieczenie.
W całej Ameryce nastała cisza. Została brutalnie przerwana przez odgłos spadającej niedaleko bomby...
Nastała III Woja Światowa. Azja zaatakowała Amerykę, Ameryka Europę a Europa Azję. Afryka z nudów zaatakowała wszystkie 3 konynenty. Chwilę później cały świat pogrążył się w wybuchach bomb i serii z karabinów. Wojna ogarnęłą każdy kraj i każde miasteczko. Przestały istnieć granice. Każde miasto to osobna twierdza i nie ważne skąd pochodzisz i kim jesteś, ważne abyś potrafił poczęstować wroga serją z cekaemu bądź zdejmować zwiadowców snajperką. Teraz liczą się tylko ci co potrafią się bić.
Stworzyłem system oparty o mechanikę i zasady Neuroshimy. Chodzi to mniej więcej o to aby jak najwięcej wrogów spacyfikować i nie pozwolić aby jakikolwiek człowiek dotarł do miasta, w którym mieszkasz. Ciężki sprzęt oraz wszelkiego rodzaju bronie zostały udostępnione powszechnie.
Walka jest chlebem powszednim. Zawsze znajdą się również zdrajcy, którzy będą chcieli wybić jak najwięcej "swoich" zanim umrą.
Czekam na 4, góra 5 kart postaci i zaczynamy zabawę w strzelaniny na frońcie.
Karta postaci powinna zawierać:
Imię "Pseudonim" Nazwisko (pseudonim jest opcjionalny - nie musicie go mieć)
Pochodzenie (Francja, Polska, Niemcy - cokolwiek byleby z Europy, nie jest to w sumie bardzo ważne ale podajcie na wszelki wypadek, najlepiej by było gdybyście wszyscy byli z jednego państwa. Wtedy lepiej mi będzie osadzić miejsce akcji.)
Co wasz bohater potrafi a czego nie umie. (chyba jasne. I nie przysyłajcie supermenów)
Historia bohatera
Opis bohatera
Znajomi i rodzina (nie musi mieć)
Ekwipunkiem zajmę się ja.
Współczynnikami zajmę się ja.
Umiejętnościami zajmę się ja. <- wszystko zostanie określone po przeczytaniu waszych zdolności i historii.
Karty postaci wysyłać na PW albo pisać w temacie. Czekam

[Drużyna:
Nosferatu,
Artos,
Kloner,
Tron
ostatnią kartę przyjmuję do 18.]