Manga i Anime

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

napewno większy od ciebie miro, ale nie róbmy tutaj Offtopów, bo zaraz BAZ zacznie się mścić. Więc żeby było na temat:

Słyszałem od kogoś że podobno ma być druga seria fullmetala, czy słyszał ktoś o tym?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Anime to po prostu skrot o animation ^_^ Nie wiem, kiedy wszedl w uzycie, bo np w ameryce korzysta sie z terminu "japanimation"
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

http://gh.ffshrine.org/watch-anime/

nie wiem FMA i 2 seria? wydaje mi sie że to plota...tak jak ta chodząca od lat z 2 serią Berserka. Ja wolałbym zeby FMA zostawili w spokoju bo np. nowy Hellsing jest IMHO bardzo średniacki.

BTW niedawno w końcu obejrzałem Appleseed i....średniaczek. Słaba fabuła, ładna grafika i efektowne walki, których niestety jest baaaaaaaaardzo niewiele. Manga była OK dlatego spodziewałem sie wiecej po owej "ekranizacji"
Har Har Har
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Solarius Scorch »

Pita pisze:BTW niedawno w końcu obejrzałem Appleseed i....średniaczek. Słaba fabuła, ładna grafika i efektowne walki, których niestety jest baaaaaaaaardzo niewiele. Manga była OK dlatego spodziewałem sie wiecej po owej "ekranizacji"
Eee, chyba znów się nie zgodzę :) Fabuła była moim zdaniem naprawdę niezła, może przesłanie w historii nie było najlepiej wyeksponowane (czyli nie waliło po gałach jak w GitS), ale to akurat jest dokładnie jak w mandze (mnie ciężko się było tam połapać w poziomie rozgrywki powyżej ciągłych walk ulicznych, może przez czytanie na raty). Co do grafiki natomiast, to o wiele bardziej przypadła mi do gustu ta z filmów Oshiego, a to ze względu na postacie, a zwłaszcza ich twarze - w Appleseedzie kojarzyły mi się z animacjami flashowymi, szczególnie zaś nieprzekonująca była mimika. W sumie byłem jednak bardzo zadowolony z widowiska, tym bardziej że słyszałem wcześniej z paru źródeł, że film jest marny.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Manga i anime nie zniknęły z Polski. Tak się po prostu złożyło, że minęła moda na M&A. Przestała być czymś oryginalnym w mniemaniu niektórych i ją "porzucili". Nie nie zaczy to, że nie można jej nigdzie dostać. W Empiku jest jej więcej chyba niż kiedykolwiek. W kinach pojawiają się japońskie filmy animowane. Wystarczy dobrze poszukać. No ale fakt, że ściągnięto anime z anteny po śmierci RTL7 moim zdaniem jest wredny. To miło szansę się rozwinąć i może mielibyśmy całkiem niezłe tytuły pod nosem, a tak?? Pozostaje nam polować :wink:
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Craw
Bosman
Bosman

Raczej sie z nia nie obnosza tak jak to bylo kiedys :]
A ze mang jest calkiem calkiem u nas to juz nieco inna historia.
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Skończyła się "Love Hina" :( Na dodatek szczęśliwie :cry: Ale wszystkie tomy przeczytałem i żałuję, że wszystko tak szybko uciekło :/
Za to wziąłem się za Fullmetal Alchemist i muszę przyznać, że mnie to nie podnieca tak jak innych... właściwie jest nudne -> wystarczy mi jedna lekcja na przeczytanie, a to dużyyy minus...
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Na mangi niestety nie mam kasy, a pozatym w większości wypadków trzeba kupować tomiki od początku całej seri bo inaczej łatwo się zaplątać, za to anime kupuję prawie zawsze, np. ostatnio zaczełem kupować serial Ghost in the shell: stand alone comlex, i jak dotąd nie żałuję wydanej kasy.
De gustibus non est disputandum, no nie?
dante_tha_don
Marynarz
Marynarz

Post autor: dante_tha_don »

Mi ostatnio udało się dorwać Death Note i pochłoneło mnie. Historia chłopaka który może zabijać po wpisaniu czyjegoś imienia do notesu.

Szkoda że w Polsce nikt nie wydaje School Rumble bo to bardzo porządna komediowa pozycja.
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Kiedyś oglądałem Dragon Balla i Pokemony. Dzisiaj raczej nie oglądałbym już anime. Znudziło mi się.
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Znudziło ci się, bo znasz tylko te tytuły puszczane w polskiej telewizji. ;)
Ale z rynkiem mang jest dużo ciekawiej, znajdziesz tam więcej tytułów dla starszego czytelnika.
Obrazek
Remik
Marynarz
Marynarz

W sumie to urywkami widziałem jeszcze dual Masters, Yu-gi-oh, Dr.Slumpa, Neon Genesis Evangelion i kilka rożnych anime na RTL7
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

wow czyli widziałes az jedno wartościowe anime urywkami i już sie wypowiadasz o całym gatunku. LOL XD ROTLF etc
Har Har Har
Craw
Bosman
Bosman

Dr Slump jest \,,/, wiec nie tylko jedno :]

Co do anime w telewizji, to lezy to i kwiczy. Jedyna stacja, ktora otwarcie przyznaje sie do puszczania anime jest Hyper - tyle ze nie jest ogolno dostepny :(

Juz lepiej z rynkiem DVD, ktory sie rozwija coraz lepiej (chocby GITS: SAC wydawany przez IDG, czy Anime Gate i Anime Virtual wydajace coraz to nowe anime).
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

wybacz Craw xD
Har Har Har
Remik
Marynarz
Marynarz

Ja napisałem że mi się znudziło a nie że mi się nie podoba.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Remik pisze:Ja napisałem że mi się znudziło a nie że mi się nie podoba.
Jak ogromny dział znany jako anime, może się znudzić, aczkolwiek nadal podobać?? To coś jakby powiedzieć, że się lubi książki, ale się ich nie czyta, bo się znudziły... Co jak co, ale dla mnie to bez sensu... 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
ODPOWIEDZ