Piłka nożna

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
Dobrze, że Bosacki strzelił, ale zauważcie, że to jest defensywny obrońca, powołany na ostatni gwizdek! Gdzie w tym czasie był Ebi, albo Żuraw?
Cieszę się z wygranej, lecz pozostał niedosyt, że gdybyśmy bardziej się postarali, to może plan minimum zostałby zrealizowany...
Co do Janasa, uważam, że powinien zostać i stworzyć zgrany zespół. Do tego na ME powołałbym Franka, Kłosa i szybkiego Niedzielana.
Cieszę się z wygranej, lecz pozostał niedosyt, że gdybyśmy bardziej się postarali, to może plan minimum zostałby zrealizowany...
Co do Janasa, uważam, że powinien zostać i stworzyć zgrany zespół. Do tego na ME powołałbym Franka, Kłosa i szybkiego Niedzielana.

-
- Pomywacz

-
- Tawerniany Teolog
- Numer GG: 0
Też byłem obrońcą Janasa... Nie można zmieniać trenera na 2 miesiące przed meczem eliminacyjnym... Ale społeczeństwo naciskało... A co do Frankowskiego i Dudka, którzy mieli być zbawcami na MŚ i tylko dlatego, że ich nie było Polska odpadła, to się sprawa wyjaśniła... Nieprawdaż?Ra-V pisze:Dobrze, że Bosacki strzelił, ale zauważcie, że to jest defensywny obrońca, powołany na ostatni gwizdek! Gdzie w tym czasie był Ebi, albo Żuraw?
"-Tylko słaby duch łakoci potrzebuje, by urosnąć w siłe."

-
- Majtek
- Numer GG: 2708525
Orange Ekstraklasa
Dla fanów naszej skromnej ligi piłkarskiej. Już za chwilę rusza runda wiosenna, jak myślicie kto zostanie mistrzem
. Ja joko że ze stolicy, kibicuję czarnje e-L-ce. Chociaż ostatnio co raz bardziej podoba mi się gra korony kielce.

A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....

-
- Marynarz
- Numer GG: 6299855

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Jako zdeklarowany fan piłki nożnej, mój faworyt - Wisła. Ale ucieszyłbym się też jakby któryś, z mniejszych klubów (GKS Bełchatów, Korona Kielce) utarł nosa "większym i silnym". Może skończyłaby się taka stagnacja w stylu "gramy byle jak, i tak zagramy za rok w pucharach, zaraz odpadniemy i się jakoś kręci karuzela". A jako, że jestem z Dąbrowy Górniczej, ubolewam nad sytuacją piłkarską na Śląsku i Zagłębiu (w I lidze tylko Górnik i Odra, a i tak ledwo, ledwo), ale mam nadzieję, że to się niedługo zmieni 

-
- Majtek
- Numer GG: 2708525

-
- Pomywacz

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731

-
- Tawerniak
Pomyślałem, że ten temat będzie najodpowiedniejszy.
Jak sami świetnie wiecie, Polska i Ukraina będą organizować EURO 2012. Co o tym sądzicie? Ja uważam, że to szansa na promocję naszego kraju i olbrzymi kop na rozpęd dla gospodarki. Ruszy budowlanka - ktoś musi to całe tałatajstwo postawić - turystyka, drobna i większa gastronomia, ogólnie niemal całość rynku usługowego. Powstaną nowe miejsca pracy, obiekty sportowe, autostrady, druga linia warszawskiego metra... I co najważniejsze, wreszcie zakwalifikujemy się na ME!
Jak sami świetnie wiecie, Polska i Ukraina będą organizować EURO 2012. Co o tym sądzicie? Ja uważam, że to szansa na promocję naszego kraju i olbrzymi kop na rozpęd dla gospodarki. Ruszy budowlanka - ktoś musi to całe tałatajstwo postawić - turystyka, drobna i większa gastronomia, ogólnie niemal całość rynku usługowego. Powstaną nowe miejsca pracy, obiekty sportowe, autostrady, druga linia warszawskiego metra... I co najważniejsze, wreszcie zakwalifikujemy się na ME!

-
- Marynarz
- Numer GG: 4340922
- Kontakt:
Ludzie pomyslmy sobie realnie.
1. Nie mamy stadionów - ktoś powie ze wybudujemy. Ok za co wybudujemy ? Ktoś powie kasa jest. Kasa na drogi też jest ale jakoś nie zauważyłem żeby ich stan sie poprawił.
2. Wspominałem już o drogach. Wyobraxcie sobie minę takich aglików gdy będą jechac np. 3 godziny do miejscowości oddalonej 100 km od wawy ponieważ utkną w korku.
3. Wszyscy mówili ze Italia ma problemy z chuliganami. A u nas ich nie ma ? Ciągle słyszeć o pobiciach czy napadach na kibiców przeciwnej drużyny. A impreza taka jak ME to dla nich doskonała okazja bo pokazać ze nie są gorsi od włochów czy angoli.
Ciesze się że Polska bedzie wspólnie z Ukrainą organizowac ME2012 lecz przy naszym doświadczeniu z imprezami takiej rangi podejrzewam że bedzie to klapa. Obym sie jednak milił.
1. Nie mamy stadionów - ktoś powie ze wybudujemy. Ok za co wybudujemy ? Ktoś powie kasa jest. Kasa na drogi też jest ale jakoś nie zauważyłem żeby ich stan sie poprawił.
2. Wspominałem już o drogach. Wyobraxcie sobie minę takich aglików gdy będą jechac np. 3 godziny do miejscowości oddalonej 100 km od wawy ponieważ utkną w korku.
3. Wszyscy mówili ze Italia ma problemy z chuliganami. A u nas ich nie ma ? Ciągle słyszeć o pobiciach czy napadach na kibiców przeciwnej drużyny. A impreza taka jak ME to dla nich doskonała okazja bo pokazać ze nie są gorsi od włochów czy angoli.
Ciesze się że Polska bedzie wspólnie z Ukrainą organizowac ME2012 lecz przy naszym doświadczeniu z imprezami takiej rangi podejrzewam że bedzie to klapa. Obym sie jednak milił.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Nie ma tak źle. Mniej sceptycyzmu. Po pierwsze pieniądze na stadiony, drogi i hotele dostaliśmy niemałe. Po drugie drogi (patrz wyżej) między miastami gdzie mają być stadiony zostaną zbudowane, ponieważ już na ręce odpowiedzialnych za to nie patrzą "Ci durni podatnicy" tylko cała Europa. Co do kiboli to bym nie demonizował, bo taka Anglia na przykład ma gorzej (no i co, ze EURO tam nie ma) pod tym względem.
Faktycznie nie spodziewam się cudów i stwierdzam, że mogą się z nas potem śmiać, ale co zarobimy na tym i co pobudujemy (a wierzę, że pobudujemy) to nasze
Faktycznie nie spodziewam się cudów i stwierdzam, że mogą się z nas potem śmiać, ale co zarobimy na tym i co pobudujemy (a wierzę, że pobudujemy) to nasze

Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica

-
- Marynarz
Jakoś tak się dużo mówi o potężnych dotacjach unijnych... Jest szansa, by to wszystko ładnie zorganizować. Tym nie mniej szansa jest mizerna. Jak do tej pory obecna władza zaskakuje wyłącznie umiejętnością kompromitacji samej siebie i Polski.
Odnośnie pseudo-kibuców - Pomimo rygorystycznych cięć budżetowych w Warszawie nadal stacjonuje sporo funkcjonariuszy. A i od tego, by ściągać ludzi z całego Mazowieckiego i hodować "policyjne pola namiotowe" też nie jest
Jednym słowem - Dałoby się, nawet przy tak "ograniczonych" środkach. Ale ktoś musiałby się ostro postarać i w tym widzę największy problem.
Odnośnie pseudo-kibuców - Pomimo rygorystycznych cięć budżetowych w Warszawie nadal stacjonuje sporo funkcjonariuszy. A i od tego, by ściągać ludzi z całego Mazowieckiego i hodować "policyjne pola namiotowe" też nie jest

Jednym słowem - Dałoby się, nawet przy tak "ograniczonych" środkach. Ale ktoś musiałby się ostro postarać i w tym widzę największy problem.
Koyaanisqatsi!

-
- Tawerniak

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Ja się cieszę, że Polska i Ukraina dostały ME, bo bardzo w to wierzyłem. Daje nam to przynajmniej SZANSĘ, że coś da się zmienić. Ponadto UEFA sprawuje też w jakimś stopniu nadzór nad przygotowaniami, więc może się sprężymy i damy radę. Mam tylko nadzieję, że nasz "kochany" rząd niczego nie zepsuje. I chciałbym jednak, żeby w Chorzowie odbywały się mecze, bo to dobra okazja do rozwoju Śląska i w jakimś stopniu Zagłębia. Taki lokalny patriotyzm dąbrowianina
Trzymajmy kciuki.