Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Lifthrasil
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: Lifthrasil »

Dirty Bastard pisze:
haha, chciales chyba powiedziec "St. Anger to juz jest pop" ;P
Hehe, też nie lubie tej płyty :D
:lol: :lol: :lol: St. Anger to akurat jedna z bardziej thrashowych płyt Metallicy.

A ja w ankiecie sie nie wyróżniłem, metal - a jakze \m/ :twisted:
Alrikus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Alrikus »

Rammstein i 5'nizza. "Trochę" inne gatunki, ale oba zespoły polecam
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Trochę tutaj wskrzeszę temat :D Opowiem o tym, czego słucham :P
No więc, tak sobie słucham Pink Floyd, płyta za płytą i za każdym razem odkrywam coś nowego. Każdy dźwięk, każde słowo ma tam swoje miejsce, to jest po prostu doskonałe :)
Kiedyś też to wiedziałem, ale zawsze mnie zastanawiało, jak oni to robią? Co najważniejsze, wciąż się trzymają i nie idą na komercję. Nie napisali chyba żadnego tekstu o dziewczynach lub samochodach :P Poruszają tematy poważne, nie ma u nich miejsca na głupi humor - raczej cynizm i sarkazm oraz ironię.
Taaak... przy przesłuchiwaniu Wish You Were Here, czy całości The Wall, zbiera mi się na płacz, ta muzyka przenosi do innego świata, który jest jak lustro i pokazuje nam nasze zło. (The Wall to właściwie najbardziej pesymisyczna płyta w historii rocka...)
Na pewno każdy z was zna ich utwory - choćby Time, Money (z kasą na początku, świetnie wkomponowaną w sam utwór), czy Another Brick on the Wall (Part II) ze słowami: "We don't need no education". Ale polecam wam przesłuchanie także dłuższych i bardziej rozbudowanych ballad i trudniejszych w odbiorze płyt - jak Wish you were here, czy Atom heart of mother. (A mój ulubiony utwór to... hmmm... Comfortably Numb z drugiej części The Wall ;) )

pozdrawiam i zapraszam do zapoznania się z muzyką "najlepszego zespołu we wszechświecie"*

* Jeśli ktoś ma zamiar już się kłócić, dodam, że to nie moje słowa, lecz dziennikarzy muzycznych :P
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Ja słucham najwięcej SOAD-u i Finger Eleven, ale też wiele innych (między innymi Metallica, POD i inne)
I tak nikt tego nie czyta...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja jestem przy Panterze, Judas Priest, Iron Maiden i Black Sabbath :D.
Arvani
Pomywacz

Post autor: Arvani »

Słucham Radia RMF-FM i nie boję się do tego przyznać. Ostatnio wróciłem też do starego polskiego HH: Trzeci Wymiar, 52. Dębiec, Liber, Emce Dwa, Owal, Mezo, WWO, itp...
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

CoB pisze:pozdrawiam i zapraszam do zapoznania się z muzyką "najlepszego zespołu we wszechświecie"*

* Jeśli ktoś ma zamiar już się kłócić, dodam, że to nie moje słowa, lecz dziennikarzy muzycznych :P
To jest też moje zdanie :D Uwielbiam Floyd'ów :D

A BLACKSouL tez słucha dobrej muzyki ;) I chwali się tym korzystając z last.fm ... last.fm jest świetny, już od lat wyznacza nowe trendy w strumieniowaniu muzyki. Słuchajcie last.fm i niech last.fm słucha was. Nie mów co może dla Ciebie zrobić last.fm, ale co Ty możesz zrobić dla last.fm. Zapisujcie się do tawernianej grupy i twórzcie razem z nami listę co się słucha na tawernie. ;)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

A BLACKSouL tez słucha dobrej muzyki Wink I chwali się tym korzystając z last.fm ... last.fm jest świetny, już od lat wyznacza nowe trendy w strumieniowaniu muzyki. Słuchajcie last.fm i niech last.fm słucha was. Nie mów co może dla Ciebie zrobić last.fm, ale co Ty możesz zrobić dla last.fm. Zapisujcie się do tawernianej grupy i twórzcie razem z nami listę co się słucha na tawernie. Wink
Czuję się wykorzystany do celu reklamy... :(
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Ty jesteś chodzącą reklamą Black ;) (choćby twe wczorajsze stwierdzenie "Nie lubie wyglądac jak dres... ale tak wyglądam")

A co do muzyki: ja ostanio odkryłem piękną muzykę Lacuny Coil. Włoski Gotyk panuje nad nami! :D Słucha ktoś? ^_-
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ouzaru slucha - bardzo jej sie taka muza podoba. Za to na pewno nie sa to moje klimaty. Ostatnio bardzo duzo Tiamat, Emperor (glownie ten wczesny) oraz Acid Drinkers (szczegolnie po wczorajszym gigu \m/)

A dzisiaj bylo za to TSA oraz ACpiorunDC
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Craw Tiamat, to je ono , jak mawiaja Czesi.

Nceod- Alerlanece ndloirc , śtrasznie dziwnie to wygląda pisane alfabetem łacińskim.
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Jak już mowa o muzyce i last.fm, to tak trochę zaspamuję:
powstała nowa, super-fajna grupa, zapraszamy! ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Wspieracie moja grupe, to ja bede wspieral wasza ;)

3 userow na koncie+nie grozi wam juz usuniecie.
Ryzyko=koszmarne chartsy :)
Peter
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Peter »

Dupna ta ankieta :P Gdyby była jeszcze opcja "Wszystkiego po trochu", to by było ok. Prawie.
No więc, ja słucham muzyki elektronicznej. Pal licho śmierrdzące techno, ja słucham Trance, klimatycznej i mocno wjeżdząjącej na samopoczucie muzie. W przeciwienstwie do techno najczęściej nie da się do tego tańczyć.
Moi ulubieni wykonawcy to Armin van Burren, Matt Darey, Ferry Corsten, DJ Tiesto (choć dawno niczego ciekawego nie wydał).
Słucham także rocka, rapcore'a i Ievas Polkkę :wink:
Obrazek
Blantus
Tawerniany Teolog
Tawerniany Teolog

Post autor: Blantus »

Wybrałem Rock... Czemu? Bo nie było rock&roll'a =D

:arrow: Pierwsza i jedyna ma Królowa: Queen - Za wokal, za charyzmę członków, za muzykę i przybliżanie baletu masom. =P Za to, że każda płyta była inna, a muzyka się nigdy nie znudzi. Za glamour rocka z wczesnych lat 70 i hard rocka z koncertów, za monumentalność Innuendo i lekkość Nevermore. Za to, że był, grał i pobił rekordy. I nawet mimo to, że odcinają kupony od dawnej sławy....

:arrow: Iron Maiden - Nowa Fala Brytyjskiego Heavy Metalu żyje już tylko w nich. I jak ktoś napisze, że są wtórni etc. To mnie to nie obchodzi. Bo oni tacy mają być. Mają mieć charakterystyczny bas, znane rify i wokal Dickinsona. I lubię ich posłuchać, nawet mimo to, że moim skromnym zdaniem najnowsza płyta nic, prócz ciekawej tematyki nie wprowadza. A dyletantów zapraszam na koncert (bo to jest kapela koncertowa moi mili), byłem i nikt w jego trakcie nie narzekał. Wszyscy się bawili.

:arrow: Potem jest Sonata Arctica... uwielbiam to, co grają. I tyle.
:arrow: Pink Floyd (świetni, wspaniali, ale jak słuchałem za długo, tom depresji jakiej dostał).
:arrow: Ozzy, Black Sabbath, ale sorry Ozzy, płyta Heaven&Hell przoduje...
:arrow: I poprostu uwielbiam Power Metal =P
:arrow: na równi z rockiem lat 70, 80.
:arrow: A i Beatlesami nie pogardzę.
:arrow: a czy pisałem, że mam sentyment do Modern Talking?
:arrow: I Krystyna Prońko (posłuchajcie "Trawiaste Przywidzenia")

I się rozpisałem, a napewno o czymś zapomniałem... Bo i Chemical Wedding Bruca Dickinsona, a i Avantasia, Helloween i Stratovarius... A szanty? A IRA? A... dużo tego, ale to najważniejsze... I jazda!!! XD
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 września 2006, 19:39 przez Blantus, łącznie zmieniany 2 razy.
"-Tylko słaby duch łakoci potrzebuje, by urosnąć w siłe."
Blantus
Tawerniany Teolog
Tawerniany Teolog

Post autor: Blantus »

Przepraszam... Wiedziałem, że zapomnę... O:

Turbo - Kawaleria Szatana

i narazie to tyle... Uff...
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 września 2006, 19:34 przez Blantus, łącznie zmieniany 1 raz.
"-Tylko słaby duch łakoci potrzebuje, by urosnąć w siłe."
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Blantus pisze:Przepraszam... Wiedziałem, że zapomnę... O:

Turbo - Kawleria Szatana

i narazie to tyle... Uff...
Mnie sie jednak jakos bardziej podobal Ostatni wojownik, ale w sumie kwestia gustu - a moze tego co kto slyszal jako pierwsze :)
Co zas do muzyki elektronicznej, to ja bardzo lubie electronic body music: Frontline Assembly, Aghast View, Front 242... I Chicks on Speed, jesli je w ogole mozna zaliczyc do EBM (lub czegokolwiek :P).
ODPOWIEDZ