Heroes of Might & Magic 3
-
- Kok
- Numer GG: 3327785
Heroes of Might & Magic 3
mam takie pytanko- czy ktos wie czy da sie w ta kultowa gierke pograc przez neta? w opcji multiplayer jest cos takiego ale udostepnia tylko 3 serwery, ktore juz wycofaly sie z hostowania tej gry.. moze da sie jakos bezposrednio podac ip hosta i sie podlaczac albo cos bo mam smaka pograc z kims od dluzszego czasu a nie mam jak..;/
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
-
- Majtek
- Numer GG: 0
Re: [inny] Heroes of Might&Magic 3
Da się. Podaje się bezpośrednie IP. Warunek! -> trzeba mieć IP globalne (albo wirtualną sieć LAN -> patrz: Hamachi). A tak w ogóle to łap mnie jutro po południu na GG to Ci wytłumaczę co i jak. Sam grywam często
ZauraK
-
- Kok
Jesli gracie przez LAN to sprawdz czy macie dobrze skonfigurowaną sieć- czy w otoczeniu sieciowym widzisz komputer kumpla. Może nie macie zainstalowanych protokołow odpowiednich albo zle maski sieci lokalnej...
Jesli chcesz grac przez neta to masz ten sam problem co ja ktory zwiazany jest z przydzielanym ci przez operatora IP- tzn jak masz neta z sieci komórkowej nie pograsz
Jesli chcesz grac przez neta to masz ten sam problem co ja ktory zwiazany jest z przydzielanym ci przez operatora IP- tzn jak masz neta z sieci komórkowej nie pograsz
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
O właśnie, sam bym zagrał... Hmmm... chyba mam takie IP, skoro nie mam neostrady?
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
-
- Kok
CoB- na neo właśnie działa:P nie wiem jak na innych, ale w necie bezprzewodowym ciężko odpalić cokolwiek przez sieć bo coś tam z pingami za długimi jest.. (przynajmniej tak mi tłumaczyli spece od bezprzewodowego neta:P )
Jak to zrobic? Człowiek ktory bedzie robił serwer podaje wszystkim swoje IP, wchodzi w gre, multiplayer/tcpip i wybiera host. Wszystko sobie ustawia, a reszta podobnie - multi/tcpip tyle ze join i jako serwer wpisujece podane IP powinno działać... Przynajmniej coś takiego mówił mi Zaurak:)
Jak to zrobic? Człowiek ktory bedzie robił serwer podaje wszystkim swoje IP, wchodzi w gre, multiplayer/tcpip i wybiera host. Wszystko sobie ustawia, a reszta podobnie - multi/tcpip tyle ze join i jako serwer wpisujece podane IP powinno działać... Przynajmniej coś takiego mówił mi Zaurak:)
-
- Kok
Jak się uda... No mi się niestety nie uda:( Byłem na oficjalnej stronie polskiej ligi h3 dowiadywać się co i jak z graniem przez neta i doradzili mi program Hamachi-symuluje sieci lokalne. Jeden zakłada sieć w programie, reszta się dołącza, ktoś robi grę a reszta się dołącza jak w normalnej grze przez LAN (tcp-ip). Niestety mi też to nie działa, bo łącze za wolno komunikuje się z serwerem (raczej serwer z kompueterem..) i nawet Hamachi nie potrafi zrealizować pełnego połączenia... No ale życze wam powodzenia w graniu:)
-
- Kok
Próbowałem się dołączać i stawiać serwer. Problem jest w zestawieniu połączenia, nawet Hamachi gdy podłączam się do sieci (albo ktoś do mojej) świeci się na żółto(znaczy połączono, ale mogą być problemy z komunikacją)