Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Jak pisałem lubię grać krasnoludami, lecz gnomy jakoś mi nie leżą, są jakieś "nie ten, tego", owszem są klimatyczne, lecz do gry nimi się nie palę, może po przeczytaniu jakiegoś art'a(jak ktośby miał to mógłby mi podesłać? Proszę!) krasnoludami gram bo wiem o nich dużo, może nawet bardzo dużo więc jęśli okażą się ciekawe to czemu nie?... :)
Prosiak (PrQ)
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

A grał ktoś kiedyś smokiem??
Ja jeszcze nie, ale brzmi to ciekawie i zamierzam spróbować.
A może jest do tego system?

Granie taką drużyną smoków to ciekawa sprawa. Oczywiście przygody wyglądają troche inaczej.
Zbieranie skarbów, napełnianie brzucha ("Smok to nie mysz, dużo je"), walka ze smokobójcami, rycerzami itp.

Sądze, że byłoby to fajne urozmaicenie.

I oczywiście na początku przygody gracze nie powiedzą znudzonym głosem:
"znowu zaczynamy w gospodzie."
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Grałam kiedyś smokiem :lol: Ale w normalnej sesji, dlatego postać musiała przyjąć ludzką postać. Ale było zabawy z ukrywaniem prawdziwej tożsamości :lol: Bombowo było :D A że i na smoka znajdzie się rada to musiałam bardzo uważać, bo nie jeden chciał łuski złotego jaszczura jako trofeum :D
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Falandar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5951765

Post autor: Falandar »

W dnd z tego co pamiętam była rasa półsmok. Granie smokami... a może galaretowymi bryłami :D

Ja jak już wspominałem gram z reguły elfami, ale chętnie zagrałbym zmiennokształtnym. Do tego jeszcze szpiegowska kampania...
mungo
Szczur Lądowy

Post autor: mungo »

Mi osobiście znudziły się te klasyki typu elf, człowiek, krasnal, gnom. Zawsze staram się dostosować jakiegoś potwora do klasy albo wymyślić zupełnie nową rasę
Narai
Szczur Lądowy

Post autor: Narai »

Kiedyś grałąm przeważnie elfami; leśnymi, drowami... Teraz raczej wolę grać ludźmi. Wolę wybrać zwykłą rasę, i zwykłą, choć rzadko wybierana profesję.
Elfy po prostu mi się znudziły...
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Mekow pisze:A grał ktoś kiedyś smokiem??
Ja jeszcze nie, ale brzmi to ciekawie i zamierzam spróbować.
A może jest do tego system?

Granie taką drużyną smoków to ciekawa sprawa. Oczywiście przygody wyglądają troche inaczej.
Zbieranie skarbów, napełnianie brzucha ("Smok to nie mysz, dużo je"), walka ze smokobójcami, rycerzami itp.

Sądze, że byłoby to fajne urozmaicenie.

I oczywiście na początku przygody gracze nie powiedzą znudzonym głosem:
"znowu zaczynamy w gospodzie."
Hmm... mam nawet taki zarys systemu o Dragonach - ludu smoków. Zahraliśmy kiedyś nawet 2 sesje. Nie powiem - fajnie było ^^
ugurth
Majtek
Majtek

Post autor: ugurth »

ja grywam w D&D polorkiembarbarzyńcą uwielbiam go za
- sile (najlepszy sierpowy z ekipy)
- bieg (jak sierpowy zawiedzie najszybciej zwiewam)
- inteligencje (nie musi się męczyć mysleniem lecz i tak ma najwięcej inteligencji z ekipy)
- wygląd (nikt nie podskakuje)
- wzrost (210 cm )
i jak tu nie lubić takiej postaci i rasy :D :D :D :?: :?:
Ostatnio zmieniony sobota, 5 sierpnia 2006, 23:08 przez ugurth, łącznie zmieniany 1 raz.
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Post autor: Uciekinier »

ugurth pisze: - inteligencje (niemusi se menczyc mysleniem lecz itak ma najwiencej inteligencji z ekipy)
To co, reszta gra Ogrami ?? :D
Wciąż mnie ścigają!
Phoven
Bosman
Bosman

Uciekinier pisze:
ugurth pisze: - inteligencje (niemusi se menczyc mysleniem lecz itak ma najwiencej inteligencji z ekipy)
To co, reszta gra Ogrami ?? :D
... które całe zycie przeżyły poznając dwa słowa, oznaczające kopulacje i jedzenie? Co więcej oba słowa używa się zamiennie?
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Może tak: ten półork ma zawsze najwięcej szmalu :D, a co za tym idzie jest w stanie swoje braki nadrobić magią (choć długi czas inteligentniejszy był od niego nawet jego własny topór :lol: :lol: :lol: ). A żeby nie offtopować to stwierdzę, że już lepiej od półorków gra się smokami :D W najgorszym razie półsmokami :lol: Ale i tak Fey'ri (ci co ze mną grają na sesjach wiedzą :lol: ) no i elfy :D
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Ja tam zawsze grywałem czlowiekiem. Choć raz bardzo długo byłem zawampirzony. To w sumie tak jakby inna rasa.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Phoven
Bosman
Bosman

WinterWolf pisze:Może tak: ten półork ma zawsze najwięcej szmalu :D, a co za tym idzie jest w stanie swoje braki nadrobić magią (choć długi czas inteligentniejszy był od niego nawet jego własny topór :lol: :lol: :lol: ). A żeby nie offtopować to stwierdzę, że już lepiej od półorków gra się smokami :D W najgorszym razie półsmokami :lol: Ale i tak Fey'ri (ci co ze mną grają na sesjach wiedzą :lol: ) no i elfy :D
Jak można by nie wiedzieć ^_- Zresztą dzięki WinterWolf dowiedziałem się że istnieje taka rasa :D
Wilczy Głód
Mat
Mat
Numer GG: 818926

Post autor: Wilczy Głód »

A ja prawie zawsze gram człowiekiem. Dlaczego? Bo jakoś nie odpowiada mi miec 102 cm wysokości(mój niziołek czarodziej), a elfy to aroganckie świnie. I do tego mają anemię :D
A poza tym najlepiej wczuc się w przedstawiciela swojej własnej rasy...
(dotyczy to także każdego elfa grającego w RPG :D )
Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.

"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Ja najcześciej gram jakimiś skrzydlatymi istotami. Wiły, Avarielemi, półsmoki. Lub Elfy. A co najlepsze w elfach to zaraz wam podam(W Warmłotku):
- Siła(6 siły gdy krasnolud wojownik ma 4)
- Inteligencja(też największa)
- Walka na odległośc(45?)
- Walka wręcz( 46?)
- and charyzma( 40?)

Takie postacie koszą wszystko. Nie dosć, ze mają gadane i znają się na walce to jeszcze potrafią dać w zęby jak ktoś sie nie spodoba. I pomysleć, że taka postać(lub podobna) wychodzi mi w losowym tworzeniu postaci.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Post autor: Uciekinier »

Wilczy Głód pisze:elfy to aroganckie świnie. I do tego mają anemię :D
Popieram!

Arxelu, chyba nie grasz Elfami dla ich statystyk? Tak swoją drogą chyba przytaczasz zasady tworzenia Elfa w 1 edycji - w 2 już nie mają tak różowo...
Wciąż mnie ścigają!
Phoven
Bosman
Bosman

Eee tam 2ed to wytwór chaosu :P Ja tam elfy lubie (jak orginalnie ;)) za... długie uszy ;)
ODPOWIEDZ