Solarius Scorch pisze:A ja obecnie trochę siedzę nad tworzeniem Hogwarts RPG :)
Ten tego... Potter? Czy tylko mi się tak kojarzy? ;)
Tak a propos mało znanych systemów, to przypomniało mi się coś, co mam na półce od 1.5 roku - Discworld RPG :D
Nie grałam jeszcze, ale wprost uwielbiam czytać i oglądać ten podręcznik (ilustracje Kidby'ego!), i się zachwywać po raz n-ty. Mechanika jest oparta o GURPS, dlatego mi się to skojarzyło po przeczytaniu poprzednich postów :)
btw. Transformers RPG brzmi cool :D A może od razu Żółwie Ninja RPG? :D
Solarius Scorch pisze:A ja obecnie trochę siedzę nad tworzeniem Hogwarts RPG
Ten tego... Potter? Czy tylko mi się tak kojarzy?
Jeśli Potter to miałem okazję pomykać przez chwilę w PBEMie. Co prawda bardziej storyteller to był, ale bardzo fajnie się pomykało. Niestety MG zabrakło pary po 2 miesiącach(albo i po jednym, niepamiętam już)
Falka pisze:
btw. Transformers RPG brzmi cool A może od razu Żółwie Ninja RPG?
No i będzie: "Kurcze, znowu mnie koło swędzi.... Rozkładam się i drapię"
Albo "Nacieram na wroga z furią.... NIE WRÓĆ... chowam się do skorupy"
W Transformersów nie grałem ale Żólwie Ninja i owszem Mechaniką D&Da było śmiesznie przez cztery - pięć sesji potym krzyżowanie planów Szredera nam sie znudziło i odpuściliśmy sobie.
Potter RPG ? Hmmm... AVADE KEDAVRA byłoby ulubionym zaklęciem większości graczy którzy jakoś zawsze mieli ciągoty do Mrocznej strony MOCY!!!
Jeju!!! sorki że nie na temat ale... to tu mażna na forum spotkać sławną Falkę?!!! Jeju!!! tu jet sławna Falka!!! O pani!!! Jestem ci wierny i oddany!!!
Kaligula pisze:Jeju!!! sorki że nie na temat ale... to tu mażna na forum spotkać sławną Falkę?!!! Jeju!!! tu jet sławna Falka!!! O pani!!! Jestem ci wierny i oddany!!!
Kaligula pisze:Jeju!!! sorki że nie na temat ale... to tu mażna na forum spotkać sławną Falkę?!!! Jeju!!! tu jet sławna Falka!!! O pani!!! Jestem ci wierny i oddany!!!
W sumie bylbym za, mam tylko dwa ale:
a) zamierzam jechac na wakacje do Anglii, wiec ciezko bede mial z netem
b) we wrzesniu mam min jeden egzamin, wiec ciezko bedzie z czasem :/
BLACKSouL pisze:A ktos chcialby sprobowac robic ze mna Elektronik Supersonik RPG? Albo od razu Molvania RPG?
Pomyslcie jaki potencjal tkwi w tej technoballadzie, trzeba to wykorzystac .
Chetni na pw.
Chyba jeszcze nie wiem do konca, na czym to ma polegac... Moze rozwin? :>
Rozumiem, ze chodziloby o rozbijanie sie rakietami po Systemie Slonecznym przy uzyciu ciekawego sprzetu i w fajnych strojach... No i musi byc patos. Ale zaraz, to mi brzmi na Kroniki Mutantow
Żule istnieją! Tylko lata staranie zaplanowanej mistyfikacji utwierdziły nas w błednym przekonaniu! O tak
Tak w ogóle to polecam co jakiś czas przejrzeć sobie PLAUTa (gdzie zapisany jest również Żul. Tytuły niektórych autorek wymiatają, np. Dzikie Świnie z Bieszczad
A ja nawet o tym systemie w pracy magisterskiej napisalem ^_^
Zreszta pomysl jest o tyle ciekawy, ze wyrasta jak plesn w rozmaitych, niezwiazanych ze soba miejscach i druzynach, zazwyczaj jako spontaniczna inwencja (czyli bez znajomosci tego zjawiska skadinad). Mnie na przyklad ten pomysl na system jest znany pod nazwa Zul: Libacja!
Ostatnio pogrywam sobie w Gasnące Słońca, system chyba jeszcze średnio popularny w naszym kraju, ale niemniej baaaaaardzo fajny, polecam.Ma ogromne możliwości jeżeli chodzi o świat gry no i podobno to pierwszy system typowo SF wydany w Polsce, więc myśle,że warto zobaczyć.
Jeżeli chodzi o RPG z przymróżeniem oka to polecam http://www.nieboracy.of.pl . Nie miałem przyjemności grać, ale czytuję podręcznik. Ciekawie to wszystko wygląda i wesoło mogło by być na takiej sesji