hehe oblookaj Magna Carta i wygląd głownego bohatera xD dzięki Bogu gejowskie wdzianka nie są tak częste jak się utarło xD a w tego finala to grałes na PS2 czy PS1?? A widzę, że qmple Hardcorowiec - Vagrant po japonsku w sumie gra wywarła na wszystkich wtedy wrazenie - chyba 3 czy 4 pisma po premierze japonskiej walneły opisy, recenzje etc. A to do dzis sie nie powtórzyło.Szelmon pisze: Co mnie drażni w jRPG, to gejowskie wdzianka bohaterów
jRPG
-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Har Har Har
-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
No, kumpel to hardcorowiec na maxa. Graliśmy na PS1. Jakby mi ktoś łeb w Japonii rozwalił, to nie wiedziałbym jak poprosić o pomoc, ale za to biegałbym z karteczką ze znaczkiem oznaczającym miksturę leczącą
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
-
- Majtek
- Numer GG: 1349086
-
- Tawerniany Berserk
-
- Majtek
- Numer GG: 1349086
-
- Pomywacz
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
No RPG jeszcze nie ma, za to sa gierki zrecznosciowe. Nie wiem jak to wyglada z PS2 (bo calkowicie nie siedze w konsolach - przynajmniej nie teraz ), kiedys za to byl "Sword of Berserk" na DC.
A co do jRPG - ostatnio wziela mnie ochota na ponowne przejscie Chrono Trigger... Kto wie, moze sie poddam i se nieco pogram :]
A co do jRPG - ostatnio wziela mnie ochota na ponowne przejscie Chrono Trigger... Kto wie, moze sie poddam i se nieco pogram :]
-
- Pomywacz
Jeśli szukasz "lekkiej, nastolatkowej przygody", to myślę, że Finale od 7 w górę powinny Ci się spodobać . Jeśli jednak wolisz coś poważniejszego, to koniecznie sprawdzaj Vagrant Story, Valkyrie Profile, Xenogears, Final Fantasy Tactics, lub z nowszych Shin Megami Tensei : Lucifer's Call (choć nie polecałbym zaczynać od tego tytułu. No chyba, że lubisz dungeon'ówki w stylu Eye of the Beholder ). Zawsze możesz też spróbować serię Chrono albo absolutną klasykę gatunku - Dragon Quest'a (seria, która zapoczątkowała jrpg). Niedawno w Europie wydano część ósmą.Jeszcze nigdy nie grałem w japońskiego RPGa. Ale mógłbym sprubować zagrać w takiego Finala naprzykład.
Sword of Berserk jest super . Na PS2 jest też gra, rozgrywająca się w uniwersum tej serii, ale niestety nie wyszła poza Japonię .No RPG jeszcze nie ma, za to sa gierki zrecznosciowe. Nie wiem jak to wyglada z PS2 (bo calkowicie nie siedze w konsolach - przynajmniej nie teraz Razz), kiedys za to byl "Sword of Berserk" na DC.
OT
BTW, fajny avatar z Killy'm .
EOT
Punished is not the man himself, but the evil that resides in him.
-
- Tawerniany Berserk
-
- Pomywacz
Niekoniecznie do wszystkich tytułów . Ale prawda, że najwięcej radości jest , jeśli gra się w nie na konsoli.gwoli scislosci - potrzebna Ci bedzie konsola xD
DQ 8 jak najbardziej polecam. Miła, lekka(pod względem klimatu, bo ogółem jest dość trudna ) gierka, z jajcarskim scenariuszem, zabawnymi i fajnie zaprojektowanymi postaciami, piękną muzyką i sporym światem (ale nie spodziewać się drugiego Elder Scrolls ).Dragon Questa łykaj co najwyzej 7 i 8 bo jako calosc seria jeszcze gorsza niż FFy
BTW Pita, grałeś we wszystkie DQ? Piszesz ze są słabe, ale trafiłem na takie opinie, iż część trzecia jest doprawdy wybitna. No a do jedynki szacunek trzeba mieć, z wiadomych powodów (choć niekoniecznie trzeba lubić).
Aha, jeszcze jedno Remik - jeśli lubisz epickie, dramatyczne i poruszające powieści stawiające na politykę, niż na typowe dla jrpg "ratowanie świata", to sprawdzaj koniecznie serię Suikoden (zwłaszcza cześć drugą).
Punished is not the man himself, but the evil that resides in him.