Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Lifthrasil
Pomywacz
Numer GG: 0

Post autor: Lifthrasil »

Oglądałem dziś Constantine.. spodziewałem się czegos lepszego :roll:
Merkutsio
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Merkutsio »

Animacja o tytule "Mutanty z kosmosu"...uffff. Film o tak specyficznym humorze, że momentami aż się chce płakać.
Bóg graczem rządzi, ten figurę trzyma.
Jaki bóg spoza Boga spisek rozpoczyna?
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Lifthrasil pisze:Oglądałem dziś Constantine.. spodziewałem się czegos lepszego :roll:
Może coś więcej napiszesz?
Jednozdaniowe posty nie są mile widziane ;)

W przyszłym tygodniu (w poniedziałek albo we wtorek) wybieram się do kina na X-men 3. Widział ktoś już może?
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Falka pisze:W przyszłym tygodniu (w poniedziałek albo we wtorek) wybieram się do kina na X-men 3. Widział ktoś już może?
E, nie widziałem jeszcze dwójki :)

A co do Constantine, to nie zasługuje on na więcej niż jedno zdanie ;)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Aż tak źle z Konstantynem? Widziałam plakat na autobusie, wyglądał ciekawie ;)
K. mam dodanego do listy filmów do wypożyczenia i powinnam go dostać w sierpniu (dostaję 4 filmy na miesiąc)... Zobaczymy, czy warto czekać ;)

A zaraz mam zamiar obejrzeć sobie Wallace And Gromit - 3 Cracking Adventures - już nawet wino wyjęłam, aby się fajnie oglądało :D
Lifthrasil
Pomywacz

Falka pisze:
Lifthrasil pisze:Oglądałem dziś Constantine.. spodziewałem się czegos lepszego :roll:
Może coś więcej napiszesz?
Solarius Scorch słusznie zauważył, ze na wiele ten film nie zasługuje... Oczekiwałem, ze będzie jakaś porywajaca fabuła, akcja, że nie będę mógł oczu oderwac od ekranu telewizora... A tutaj fabuła raczej skąpa, akcja marna... i wcale nie przykówa wzroku... Może jakby były inne aktorki...
:P
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Maciek ze Spłoszona byli na X-menach 3. Ponoć niezłe ale bez rewelacji - dużo efektów specjalnych i nieco spłaszczona fabuła.

A Konstantyn średni - taka baja, bardzo przewidywalna i na dobrą sprawę miejscami kiczowata. Ale myślę, że można to obejrzeć w chwili nudy...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Lifthrasil
Pomywacz

X-men 3 nie ogladałem... i nie wiem czy będe miał ochote kiedys... Nie lubie tej serii. Takie to kiczowate i mało ambitne imo.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Byłam w środę wieczorem w kinie na X-men 3.

I w sumie nie wiem, co o tym filmie myśleć.
Zgodzę się z tym, co BAZ napisał: masa efektów specjalnych i spłaszczona fabuła.
Ciężko coś napisać bez spoilerów, ale postaram się temu zaradzić (fragmenty zdradzajace fabule zakodowane w rot13)

Ogólnie jestem zawiedziona, choć Wolverine był boski jak zwykle i dlatego twierdzę, że film jest fajny ;)

A co do rzeczy, które mi się nie podobały:
- wątek ze Scottem (Cyclopsem) - WTF?! Wnx zbman tb gnx ormpmryavr mnovp an fnzlz cbpmngxh?
- wątek z Aniołem (Cb pubyrer ba gnz? Bg, cbyngny an cbpmngxh, cbyngny an xbaph, j zvrqmlpmnfvr bqfgnjvy tyhcvr 'qrhf rk znpuvan' :/ )
- Rouge (Fhcre-onon m xbzvfxh, zbwn hyhovban k-zraxn j svyzvr mbfgnyn mnzvravban j tyhcvn cnaavpr, xgben m zvybfp qb wnxvrtbf xbyrfvn cbmoljn fvr fjbvpu zbpl... _-_)

Phoenix w filmie była niezła i dla niej plus. Wprawdzie to nie to co w komiksach, ale da sie przeżyć (jak się ją porówna z resztą filmu).

Części następnej już nie będzie, a przynajmniej nie powinno. A jakby była... to i tak pójdę do kina i będę się później żalić na forum, że film skopany... Nie chcę następnej części :(
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Zgadzam sie z Falką. Dziwne toto było... Hmm... A co mnie się ostatnio zdarzyło ogladać?? Aha! :D Oczywiście "Final Fantasy 7: Advent Children" 8) Żałuję, że nie miałam okazji pograć w grę, no ale niestety. Naprawdę film mi się podobał. Polecam oglądać to z angielskimi napisami, bo polskie potrafią odstraszyć błędami, a Anglicy jakimś dziwnym trafem tłumaczą porządniej niż nasi rodacy :lol: No i film "Nawiedzony". Mówię o nim dlatego, że jest naprawdę dobrym materiałem na napisanie przygody do RPG (oczywiście wymaga wielu zmian, ale może być z tego dobra, klasyczna przygoda o nawiedzonym zamczysku :D ). Pozdrawiam i miłego oglądania.
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Merkutsio
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Merkutsio »

Ostatnio oglądałem "Lost in translation". Ten film to daje do myślenia w kwestii małżeństwa, hehe. Zakonczenie za to tajemniczo optymistyczne :D
Bóg graczem rządzi, ten figurę trzyma.
Jaki bóg spoza Boga spisek rozpoczyna?
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Ja ostatnio oglądałem Kod Da Vinci... I szczerze mówiąc, to książka była o wiele lepsza! Chociaż film nawet niezły, to jednak nie umywa się do książki... Wiele kwestii zostało za szybko wypowiedzianych, początek ogólnie zagmatwany i nieco odmienny od treści książki... Ogólnie - średnio mi się podobał...
A odświeżyłem sobie pamięć odnośnie innego filmu. "Punishera" oglądałem już drugi raz, jednak to jest film, który naprawdę, według mnie, został porządnie wykonany (jak na film, bazujący na treści komiksu, został zrobiony naprawdę dobrze) i oddał specyfikę klimatu komiksowego bohatera! :) Polecam.
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
yogen
Szczur Lądowy

Post autor: yogen »

kto oglądał już piratów z karaibów?:D... mi się podobało a Wam?:)
Maldaen
Pomywacz

Post autor: Maldaen »

Ostatnio obejrzałem Scarry Movie 4(Straszny film) i myślę, że 3 była lepsza...
Walcze, póki nie padnę...
http://s12.bitefight.pl/c.php?uid=36271- ...witaj bracie/siostro...
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Dwa filmy gościa który zrobił "Kids": "Ken Park" i "Gummo". Wymagają myślenia, i nie są zbyt łatwe w odbiorze, dołują, wgniatają w ziemię, i pozostawiają w odbiorcy głęboki dyskomfort psychiczny. Szczerze polecam, zwłszcza jeśli ktoś chciałby rozszerzyć wiedze o życiu w Stanach nieco poza stereotypowe brednie prezentowane w większości amerykanskich produkcji.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Gummo widzialem. Potwierdzam, warto obejrzec z wymienionych przez Ciebie powodow (zwlaszcza walory edukacyjne).
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Skirtaj sobie "Ken Park". Też kładzie.
Z innych co mi ostatnio przypasowały: Niemiecki film "Das Experiment". Mocny. O tym co władza i mundur potrafią zrobić z człowieka.
"Road to Guantanamo"- paradokument ukazujący jacy to amerykamie są dobrzy, wspaniali, humanitarni i w ogóle.
"13 Tzameti"... francuski film, dobry, dziwny... polecam.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
ODPOWIEDZ