Jestem naprawdę wzruszony. Nie spodziewałem się tego wyniku przy tak niskim budż... nakładzie prac.
Postaram się odpowiedzieć tym osobom, które postanowiły oddać mi swój głos.
koleś w kapturze robi wrażenie. Chylę czoło przed takim avikiem.
Asthner, za ciekawą przeróbkę tamtej karty
Karta, o której mowa, to
Arcanis the Omnipotent, co można tłumaczyć jako Arcanis Wszechmocny. Sama karta wbrew pozorom nie jest bardzo mocna, jednak bardzo do mnie trafia jej klimat.
Link do nie już na forum podawałem, za to nie jestem pewien, czy linkowałem Wam
tą tapetę. Mogę jeszcze tylko dodać, że autorem tej ilustracji jest zasłużony dla M:tG rysownik, Justin Sweet.
A skąd przeróbka? Cóż... Nie tylko mnie podoba się ta karta.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Zdarzało się, że na forach ludzie miewali avatary podobne do mojego. W końcu zdecydowałem się jakoś wyróżnić, a że akurat zaczynałem interesować się grafiką komputerową... Piętnaście minut pracy i efekt przeszedł moje oczekiwania. To potwierdza tezę, którą wyznaję- proste udoskonalenia są zwykle najpiękniejsze...
A co do techniki wykonania... Ci, którzy się w to bawią, doskonale wiedzą, że efekt ten jest łatwo osiągnąć. Dla pozostałych: wystarczyło wyciąć odpowiedni obrazek, a następnie go zmniejszyć. Zaznaczyć odpowiedni obszar (to była najbardziej żmudna część roboty
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
). Po tym wystarczyło pobawić się nieco ustawieniami nasycenia koloru, kontrastu, jasności i... voila! Jeszcze tylko przerzucenie w poziomie i avatar, Asthner the Omnipotent, gotowy.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za głosy i życzę Wam szczęśliwego nowego roku!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)