Moja pierwsza sesja
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Już parę ładnych lat temu, Shadowrun. Ja gracz, postać chyba coś z magią miała wspólnego, nie pamiętam. Utkwiło mi to że po ok. 2 godz. czasu realnego moja postać popełniła samobójstwo pod ciężarem popełnionych zbrodni...
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
-
- Majtek
- Kontakt:
Nawet nieźle to pamiętam.
Moja pierwsza sesja. U kumpla na mieszkaniu, system wymyślony na poczekaniu, ale naprwadę fajne. Złapałem wtedy bakcyla. Grałem bodajże elfem, kupel natomiast barbarzyńcą, który w stastach dał wszystko do siły. Karty postaci mieliśmy napisane na karteczkach samoprzylepnych, czyli raczej były to karteczki postaci. Skład to dwoje graczy i początkujący mistrz gry. Spełniliśmy dwa questy. Aż łezka się w oku kręci NAPRAWDĘ!
Moja pierwsza sesja. U kumpla na mieszkaniu, system wymyślony na poczekaniu, ale naprwadę fajne. Złapałem wtedy bakcyla. Grałem bodajże elfem, kupel natomiast barbarzyńcą, który w stastach dał wszystko do siły. Karty postaci mieliśmy napisane na karteczkach samoprzylepnych, czyli raczej były to karteczki postaci. Skład to dwoje graczy i początkujący mistrz gry. Spełniliśmy dwa questy. Aż łezka się w oku kręci NAPRAWDĘ!
Czas to pieniądz,
a pieniądz to PIWO.
a pieniądz to PIWO.
-
- Bosman
Moja pierwsza sesja - pamiętam ją dobrze. Nie działo się w sumie nic niezwykłego (chodzenie po mieście w świecie fantasy).
Byliśmy tylko ja i MG, a sesja trwała najwyżej z dwie godziny. Wiem, że to zaskakująco krótko (jak na pierwszą sesję) ale to było tylko takie wprowadzenie do RPG - zobaczyć jak to właściwie wygląda.
Sesje w większym towarzystwie odbyliśmy jakieś dwa dni później.
Byliśmy tylko ja i MG, a sesja trwała najwyżej z dwie godziny. Wiem, że to zaskakująco krótko (jak na pierwszą sesję) ale to było tylko takie wprowadzenie do RPG - zobaczyć jak to właściwie wygląda.
Sesje w większym towarzystwie odbyliśmy jakieś dwa dni później.
-
- Marynarz
- Numer GG: 5951765
Ja z reguły nie prowadze. Ale ostatnio trafiła się taka sytuacja, że wszyscy byli spragnieni sesji, a MG nie chciało się prowadzić. Zaproponaowałem, że poprowadze. Poszedłem do domu szybki scenariusz na momencie i sesja... Wyszła totalna improwzacja, aby dotrzeć do zaplanowanej fabuły. Na koniec okazało się, że graczom najbardziej podobała się własnie ta improwizowana część gry
-
- Kok
Brawa dla tego pana, który porzucił prowadzenie "spisanych" sesji na cześć improwizacji!Falandar pisze:Ja z reguły nie prowadze. Ale ostatnio trafiła się taka sytuacja, że wszyscy byli spragnieni sesji, a MG nie chciało się prowadzić. Zaproponaowałem, że poprowadze. Poszedłem do domu szybki scenariusz na momencie i sesja... Wyszła totalna improwzacja, aby dotrzeć do zaplanowanej fabuły. Na koniec okazało się, że graczom najbardziej podobała się własnie ta improwizowana część gry
(nie ma to jak zły wpływ reklam na ludzi... jakiś czas temu siadłem do TV, zobaczyłem reklamę Coca-Coli i macie tego efekty...)
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Szczur Lądowy
No Faladnarze, w kazdym razie: starałeś się jak na piewszy raz, wrażenia jak najbardziej pozytywne .
Mój pierwszy raz, hmmm.. Pięć, może cztery lata temu zacząłem czytać tawernę rpg. Wtedy jeszcze zasysałem kącik z płyty CDA. Zacząłem sie interesować erpegami. W I klasie LO opowiedzialem o tym kumplowi, zainteresował się tym, a ze akurat miał pare groszy to kupił podstawkę i wersję demo dnd. Ekipę zbierałem przez jakiś tydzień. Do dzisiaj smieje sie z bzdurych zadań jakie wymyślili autorzy demówki, ale trzy lata temu byliśmy bardzo przejęci. Na początku przygody z mistrzowaniem, gdzieś okolo trzeciej sesji w życiu, postanowilismy wypić sobie pare piw w trakcie gry. Po trzech, moja percepcja była wystarczająco ograniczona, żeby wchodziły same krytyki na wrogów, a bg robili co chcą:) Fajnie było.
Mój pierwszy raz, hmmm.. Pięć, może cztery lata temu zacząłem czytać tawernę rpg. Wtedy jeszcze zasysałem kącik z płyty CDA. Zacząłem sie interesować erpegami. W I klasie LO opowiedzialem o tym kumplowi, zainteresował się tym, a ze akurat miał pare groszy to kupił podstawkę i wersję demo dnd. Ekipę zbierałem przez jakiś tydzień. Do dzisiaj smieje sie z bzdurych zadań jakie wymyślili autorzy demówki, ale trzy lata temu byliśmy bardzo przejęci. Na początku przygody z mistrzowaniem, gdzieś okolo trzeciej sesji w życiu, postanowilismy wypić sobie pare piw w trakcie gry. Po trzech, moja percepcja była wystarczająco ograniczona, żeby wchodziły same krytyki na wrogów, a bg robili co chcą:) Fajnie było.
-
- Marynarz
- Numer GG: 5951765
he, he uratowanie koziorożca było bardzo wymagające. A tak w ogóle to jestem zwolennikiem prowadzenia sesji przez graczy. Raz że MG odpocznie, dwa taki gracz nabierze jakiegoś nowego doświadczenia (co może zaprocentować w dalszej grze). A po trzecie, przecież to kusi aby podczas kilkuletniej kariery gracza stanąć po tej drugiej stronie i stworzyć nieco własnego świata....enormous pisze: Do dzisiaj smieje sie z bzdurych zadań jakie wymyślili autorzy demówki, ale trzy lata temu byliśmy bardzo przejęci.
-
- Majtek
Moja pierwsza sesja, hmmm...
To było troche dawno, ale pamiętam. U mnie w pokoju, ja jako MG i trzech graczy. To był pierwszy zrobiony przeze mnie scenariusz więc nic specjalnego , ale i tak sesja udana. Miło ją wspominam.
To było troche dawno, ale pamiętam. U mnie w pokoju, ja jako MG i trzech graczy. To był pierwszy zrobiony przeze mnie scenariusz więc nic specjalnego , ale i tak sesja udana. Miło ją wspominam.
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
-
- Szczur Lądowy
Moja pierwsza sesja... Schematyczna do granic możliwości, trójka bohaterów, D&D, a ja za sterem MP.
Graliśmy cały dzień. Zapomnieliśmy o jedzeniu i coli mrożącej się w lodówce. Moi znajomi z wypiekami na twarzy (pierwsze spotkanie z erpegami), ja też nieźle rozgorączkowany, jeszcze niewprawiony, uwijałem się za podręcznikami najszybciej jak mogłem i uproszczałem sprawę jak najbardziej mogłem- (Hmm, oni idą po gruzach, powinni poruszać się wolniej, a zresztą nie chce mi się szukać).
Graliśmy cały dzień. Zapomnieliśmy o jedzeniu i coli mrożącej się w lodówce. Moi znajomi z wypiekami na twarzy (pierwsze spotkanie z erpegami), ja też nieźle rozgorączkowany, jeszcze niewprawiony, uwijałem się za podręcznikami najszybciej jak mogłem i uproszczałem sprawę jak najbardziej mogłem- (Hmm, oni idą po gruzach, powinni poruszać się wolniej, a zresztą nie chce mi się szukać).
Z prochu powstałeś, więc wstań i się otrzep!
-
- Szczur Lądowy
Moją pierwszą sesje pamiętam dobrze, było to jakieś 4-5 lat temu, kiedy to wkurzyłam sie że nie mam z kim grać a bardzo bym chciała, i skoro tak to ja sie sama nauczę!
W efekcie zaczełam mistrzować rodzeństwu opierając sie na ..nie checie wiedzieć na czym.. A im sie spodobał i zaczeli mnie męczyć o więcej. Później byo DnD i moja pierwsza sesja jako gracza i to na dodatek w większej ekipie szkoda tylko że MG faworyzował potworki i wybił całą drużyne w 15 min. XD
W efekcie zaczełam mistrzować rodzeństwu opierając sie na ..nie checie wiedzieć na czym.. A im sie spodobał i zaczeli mnie męczyć o więcej. Później byo DnD i moja pierwsza sesja jako gracza i to na dodatek w większej ekipie szkoda tylko że MG faworyzował potworki i wybił całą drużyne w 15 min. XD
-
- Bombardier
Moja pierwsza sesja odbyła się rok temu..Mistrzował mój brat cioteczny..Grałem ja i siostra..Naprawdę fajnie było..Brat podyktował nam karty z pamięci tzn.co gdzie mamy wpisac na karcie. ..Graliśmy jakieś 4 godz.W pewnym momencie przez przypadek dostałem się na Pustynie Chaosu[(system Warhammer - mój ulubiony ].No i tam poddałem się mutacji aby przyłączyć się do Armii Chaosu..Miałem rogi i kopyta..Grałem krasnoludem..Później siostra latała po magach żeby nakłonić ich do odmutowania mnie..
Czerwona Orientalna Prawica
-
- Chorąży
stare czasy...
Pamiętam to. Mój kolega ma brata i od brata dowiedział się, że istnieje coś takiego jak gry RPG. W szkole zgadaliśmy się z kilkoma kumplami i wumie było nas 5. Pierwszą sesję graliśmy w EarthDawna (świetny system, polecam!). Oczywiście podręcznika nikt z nas nie czytał ale to się wytnie. Karty Postaci robiliśmy chyba jedą na godzinę aż w końcu jako-tako udało nam się zagrać. Potem doszły do nas jeszcze 2 osoby. Kilka seji później jedna z nich i jedna z pierwotnego składu wypadły. Całą piątką gramy teraz w Neuroshimę (też świetny system).
Pamiętam to. Mój kolega ma brata i od brata dowiedział się, że istnieje coś takiego jak gry RPG. W szkole zgadaliśmy się z kilkoma kumplami i wumie było nas 5. Pierwszą sesję graliśmy w EarthDawna (świetny system, polecam!). Oczywiście podręcznika nikt z nas nie czytał ale to się wytnie. Karty Postaci robiliśmy chyba jedą na godzinę aż w końcu jako-tako udało nam się zagrać. Potem doszły do nas jeszcze 2 osoby. Kilka seji później jedna z nich i jedna z pierwotnego składu wypadły. Całą piątką gramy teraz w Neuroshimę (też świetny system).
.
-
- Bosman
- Numer GG: 7524209
-
- Chorąży
Earthdawn jest o tyle fajny, że jest bardzo prosta mechanika i nawet debile tacy jak moi znajomi z klasy (obecnej) potrafiliby się połapaćTori pisze:Chyba jakiś czar padł na Gliwice, bo każdy gliwiczanin z którym się spotkałem zaczynał właśnie od EDka ALe wg mnie, aby w pełni grać trzeba przeczytać podręcznik. Można grać bez magii, trudno że dużo się traci, ale i tak jest to tak nowatorski system, że trzeba zagrać.
Ostatnio zmieniony wtorek, 12 września 2006, 16:50 przez Deep, łącznie zmieniany 1 raz.
.
-
- Tawerniany Trickster
- Kontakt: