Piłka nożna

Forum na tematy związane ze sportem i pokrewne.
ODPOWIEDZ

Euro 2012:

Chcemy dobrze, ale wyjdzie jak zwykle...
4
57%
Przejdziem Ruskich, przejdziem Czechów, będziem zwycięzcami!
2
29%
Reprezentacja Polski jest jak murawa w Gdańsku - można nad nią tylko płakać...
1
14%

Liczba głosów: 7
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Obejrzyj Bazyl powtórkę jeśli będziesz miał okazję , bo to nie do końca tak z naszą przewagą wyglądało.
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

Ehh szkoda w morde szkoda... Przewagi z naszej strony zadnej nie bylo, pare skladnych akcji ale bez dobrego wykonczenia, choc widac bylo znaczna poprawe (strzaly na bramke juz w pierwszej polowie oddalismy :twisted: ) ale kondycyjnie nie wytrzymali... Zabraklo tchu na ostatnie wybicie... Szkoda szkoda... Najbardziej mi szkoda Boruca bo swietnie bronil i na koniec Niemcy strzelili... I to nie z jego winy.. Ehhh dupa blada :(
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Przedewszystkim na meczu Polska - Niemcy bardzo dobrze bronił bramkarz, jak i obrońcy, ale obrońcami byli chyba wszyscy piłkarze, bo tylko stali przy swojej bramce i wykopywali piłkę :P ...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

No szkoda, ale czasu się nie cofnie. Mam za to pytanie - jak myślicie, czy Janosik powinien odejść? W sumie ździebko mu nie wyszło na Mistrzostwach...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Moim zdaniem, to jest dobrym trenerem, do momentu meczu. Tutaj kompletnie nie potrafi odpowiednio zareagowac, jesli cos idzie nie tak. Za późno dokonuje zmian, dokonuje ich czesto nietrafnie. W ostatnim meczu, zmiennicy nic nie wniesli do gry! Brozek nie zdazyl, Lewandowski to chyba tylko raz dotknal pilki, Dudka biegal bez sesnu i zgubil sie gdzies przy akcji gdzie stracilismy bramke (to on mial pilnowac Odonkora); jestem niemal pewien, ze Zewlakow, ktory rozegral mecz swojego zycie, nie dopuscil by do tego mimo zmeczenia. Janas tez nie powinien pozwolic, zebysmy bronili sie tak bezsensownie, po prostu murujac bramke i wybijajac na oslep. Przyklad: wczorajszy mecz Szwecja - Paragwaj. Szwedzi zdobywaja bramke na 1:0 w 88 minucie, 2 minuty potem maja rzut rozny, 3 minuty doliczonego czasu. Rozgrywaja krotko, larsson przetrzymuje pilke w rogu przez kilkanascie sekund po czym kiedy juz nie moze sobie dac rady z dwoma atakujacymi go paragwajczykami, wybija o nich pilke na kolejny rog. Powtorka, kolejnych kilkadziesiat sekund, pilka autowa dla szwecji. I znowu to samo, przez kolejne 2 minuty tylko rog, aut, caly czas Szwecja przy pilce, najdalej jak tylko mozna od wlasnej bramki. Paragwajczykom udalo sie odzyskac pilke kiedy bylo 30sekund do konca czasu. I oczywiscie nic juz ciekawego nie zdazyli zrobic, Szwecja wygrala.
Najlepiej bronic sie na polowie przeciwnika. Janas kompletnie o tym zapomnial. Zreszta nam remis nic nie dawal, po wczorajszej wygranej Ekwadoru nadal bylibysmy jedna noga w domu (no chyba ze Ekwador wygra z Niemcami, w co nie wierze).
Obrazek Obrazek
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

BAZYL pisze: Mam za to pytanie - jak myślicie, czy Janosik powinien odejść?
Jak to powiedział nasz ukochany wicepremier "JANAS MUSI ODEJŚĆ"
Najlepiej, żeby tuż po mistrzostwach. Potem należy zrobić plan, tego czego wymagamy od jego następcy. I zrobić przetarg na miejsce trenera. Bo jak znów Listkiewicz wybierze jakiegoś typka co rżnie wielką gwiazdę, to ja się powieszę.[/i]
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Czas najwyższy na zagranicznego trenera... Prawdziwego fachowca, a niech kasperczak czy inny wdowczyk u niego terminuja :P
Obrazek Obrazek
Lifthrasil
Pomywacz

Post autor: Lifthrasil »

krucaFuks pisze:Czas najwyższy na zagranicznego trenera...
Coś w tym jest...

Dla rozluźnienia:

Wraca Grzesiu po 2 tyg. do domu i dziewczyna się pyta:
- Grzesiu, gdzie byłeś 2 tygodnie?
- Na mistrzostwach byłem
- I co tam robiłeś?
- Grałem w piłkę
- Ale ta koszulka jest sucha i nawet nie pachnie !
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Ja bym jednak Janasa nie zmieniał - zawsze uważałem, że zbyt częste zmiany nie służą drużynie. A co do tego co mówi krucaFuks - zgadza się, Janas robi faalne zmiany i zupełnie podkłąda się zmieniając taktykę w trakcie meczu. Ale to nie wynika z jego pracy a ze zgrania zespołu. Chyba ;)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Ja tylko przypominam wypowiedz Janasa : " Nasz plan minimum to wyjsć z grupy" Tu nie chodzi czy odwołają Janasa, on sam powinien odejść. Niech w końcu w tym kraju ktos odpowiada za to co mówi.
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Ja mysle ze Janas zlozy dymisje. Inna sprawa, czy zostanie ona przyjeta przez Listkiewicza (tez wcale nie jestem pewien czy powinna). Ja tam Janasa lubie, uwazam ze facet ma jaja tura (tak mi sie skojarzylo z jednym ze sloni) i zachowac sie z klasa).
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Dokładnie - mi sie podoba jego powściagliwość - nie robi szału jaką to ma dobrą drużynę i ile może osiagnąć - po prostu robi co ma robić. A że przed Mistrzostwami musiał złożyć deklarację i jej nie wypełnił? A który z trenerów jako plan minimum podałby coś mniejszego niż wyjście z grupy?
Sir Wichus
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Sir Wichus »

Moim zdaniem druzyna w ody dwóch meczach była źle ustawiona. Brakowało jednego wysuniętego napastnika. Janas skupił się tylko na grze w obronie, choć ta nawet sobie radziła. Niemcy byli od nas lepsi, nie ma co dyskutować. Szczególnie jestem pod wrażeniem gry Bosackiego i Jelenia. Szczerze mówiąc nie wiem co na tym mundialu robił Jop?
Czas to pieniądz,
a pieniądz to PIWO.
Misieq
Pomywacz

Post autor: Misieq »

A ja jutro jade na Kostaryke... Zobaczymy jak im pójdzie, może Janas i drużyna się przebudzili. Dobrze by było wygrać chociaż ten 1 mecz... :P
Ave.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Udało się. Jak wstawałe od egzaminu miałem smsa 0-1, ale jak dojechałem do domu było 2-1 :>
Gisher
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Gisher »

Bosacki, dwie bramki, jestem pod wrażeniem. Pokazał się od bardzo dobrej strony.
Hakuna matata!
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Bosacki i Jeleń bohaterami. Czyli zasadniczo rezerwowi... od początku mówiłem, że trzeba było więcej naszych orłów w domu zostawić, a postawić na rezerwy, którym przynajmnie będzie chciało się grać :D
A tak bardziej na serio - mocno zawiedziony jestem. Liczyłem w sumie na więcej, ale te mistrzostwa pokazały jedno - polska piłka jest o dekadę w tyle nie tylko za Italią, Niemcami czy Argentyną, ale także za Ghaną lub WKS. O Ekwadorze nie wspominając. Wracają do domu, smutne, ale sprawiedliwe - bo w szestnastce to onie nie mają czego szukać, pasowaliby tam jak nie przymierzając kapelusz na rzyci.
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ