szkoda:P
 szkoda:PKtóra rasa jest najstarsza?

- 
				Lord of Dorkness
- Marynarz

- Kontakt:

- 
				Rallat
- Tawerniak

- Numer GG: 0
- Kontakt:
Jak wszyscy wiedzą, Wysokie ELfy były jedynymi w pełni ukształtowanymi dziełami dawnych Slannów. Zarówno ludzie, jak i krasnoludy, nie osiągnęły jeszcze zamierzonego przez Slannów kształu, kiedy strzeliły wrota na biegunach... Tak więc Z istaniejących obecnie ras, najwcześniej swoją formę uzykały ELfy. Krasnoludzy i ludzie, choć są dziełami Slannów, to w dużym stopniu są przekształcane przez Chaos...
A co do reptilionów i innych jaszczurek... Chyba nikt nie zaprzeczy, że są złe do szpiku kości? (mamy jeden przykład...), więc jedyna możliwość ich pochodzenia, to Chaos. A ten argument świadczy o tym, że powstały długo po Elfach.
  (mamy jeden przykład...), więc jedyna możliwość ich pochodzenia, to Chaos. A ten argument świadczy o tym, że powstały długo po Elfach.  

A co do reptilionów i innych jaszczurek... Chyba nikt nie zaprzeczy, że są złe do szpiku kości?
 (mamy jeden przykład...), więc jedyna możliwość ich pochodzenia, to Chaos. A ten argument świadczy o tym, że powstały długo po Elfach.
"To była wolność. Utrata całej nadziei była wolnością..."

- 
				Dante
- Mat

- Numer GG: 3604434
- Kontakt:

- 
				dsadfga_atadf_a
- Mat

- Kontakt:

- 
				Radkoff
- Marynarz

- Numer GG: 2207328

- 
				Lord of Dorkness
- Marynarz

- Kontakt:

- 
				Runiq
- Bombardier

Wg mitologii skandynawskiej pierwszy był olbrzym Ymir, którego wykarmiła krowa Audumla będąca pierwszą z krów. Czyli pierwszy był olbrzym i krowa  .
 .
A jeśli chodzi o moją opinię, to pierwsi byli bogowie, ale jeśli chodzi o zwykłe stworzenia, to najpierw:
  Reptilioni (nie trudno nie zgodzić się z BAZYLem)
  Enty, Smoki (i być może coś jeszcze)
 Enty, Smoki (i być może coś jeszcze)
  Elfy i Krasnoludy
 Elfy i Krasnoludy
  Cała reszta.
 Cała reszta.
Ale to tylko moja opinia.

.
 .A jeśli chodzi o moją opinię, to pierwsi byli bogowie, ale jeśli chodzi o zwykłe stworzenia, to najpierw:
 Reptilioni (nie trudno nie zgodzić się z BAZYLem) Enty, Smoki (i być może coś jeszcze)
 Enty, Smoki (i być może coś jeszcze) Elfy i Krasnoludy
 Elfy i Krasnoludy Cała reszta.
 Cała reszta.Ale to tylko moja opinia.

- 
				Pyrtles
- Tawerniak

- Kontakt:

- 
				Waltos
- Mat

- Numer GG: 6635964
Cóż, jeżli mowa o mitologii, to wg. mitologii eskimoskiej  pierwszy był Ojciec Kruk Tukungersak, wg. fińskiej Kalewali pierwszy był NA ZIEMI (przedtem istnieli, bogowie, ale nie zamieszkiwali ziemi, piewrszym z nich był ich władca Ukko) wszystkowiedzący pięsnirz Wejnemejnen, syn Córy powietrza, Ilmatar.
  pierwszy był Ojciec Kruk Tukungersak, wg. fińskiej Kalewali pierwszy był NA ZIEMI (przedtem istnieli, bogowie, ale nie zamieszkiwali ziemi, piewrszym z nich był ich władca Ukko) wszystkowiedzący pięsnirz Wejnemejnen, syn Córy powietrza, Ilmatar.
Natomiast wg. mitologii celtyckiej pierwsza była rodzina bóstw (były 2 rodziny), zwana Fomoraigami, której "władcą" (czyli ojcem ojców) był Balor, zwany w Walii Yspadden, o zabójczym spojrzeniu jedynego oka.
Runiq, już napisałem wcześniej, że szronowy olbrzym Ymir był pierwszy na ziemi wg. mitologii skandynawskiej i mogę dodac, że jest on ojecem 3 pierwszych bogów: Wilego, We i Odyna.

pierwszy był Ojciec Kruk Tukungersak, wg. fińskiej Kalewali pierwszy był NA ZIEMI (przedtem istnieli, bogowie, ale nie zamieszkiwali ziemi, piewrszym z nich był ich władca Ukko) wszystkowiedzący pięsnirz Wejnemejnen, syn Córy powietrza, Ilmatar.
  pierwszy był Ojciec Kruk Tukungersak, wg. fińskiej Kalewali pierwszy był NA ZIEMI (przedtem istnieli, bogowie, ale nie zamieszkiwali ziemi, piewrszym z nich był ich władca Ukko) wszystkowiedzący pięsnirz Wejnemejnen, syn Córy powietrza, Ilmatar.Natomiast wg. mitologii celtyckiej pierwsza była rodzina bóstw (były 2 rodziny), zwana Fomoraigami, której "władcą" (czyli ojcem ojców) był Balor, zwany w Walii Yspadden, o zabójczym spojrzeniu jedynego oka.
Runiq, już napisałem wcześniej, że szronowy olbrzym Ymir był pierwszy na ziemi wg. mitologii skandynawskiej i mogę dodac, że jest on ojecem 3 pierwszych bogów: Wilego, We i Odyna.
żyję

- 
				Kamil Master
- Majtek

- Kontakt:

- 
				Lord of Dorkness
- Marynarz

- Kontakt:

- 
				Darkelfft
- Marynarz

- Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
- Kontakt:
A gnomy, wszyscy zapomnieli o gnomach, wymaieniamy elfy, krasnoludy smoki itepe, a zapomnieliśmy o gnomach- kto wie, czy nie były wcześniej niż smoki ( teoria mało prawdopodobna). A co powiecie na żywiołaki, hę?

Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu  ...
...
Otchłań

...
...Otchłań

- 
				Runiq
- Bombardier

Wiem, że już wcześniej pisałeś o Ymirze, ale nic nie wspomniałeś o Audumli. O mitach skandynawskich wiem masę rzeczy - główn ie dzięki Fantasy. To chyba dobrze, że znam ojczyznę runów.Waltos pisze:

- 
				Waltos
- Mat

- Numer GG: 6635964

- 
				Kamil Master
- Majtek

- Kontakt:

przeciez nei ma sensu ten temat! beznadzieja, kazdy ma swoja teorie a do tego nikt tu nie dyskutuje tylko pisze co mysli...
  przeciez nei ma sensu ten temat! beznadzieja, kazdy ma swoja teorie a do tego nikt tu nie dyskutuje tylko pisze co mysli... Ty... Ty...
 Ty... Ty...