Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Merkutsio
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Merkutsio »

Ogladalem "Basen" ostatnio F. Ozona. Dobry film a zakończenie daje możliwośc dowolnosci interpretacji :D
A Pitt w "Snatchu" to coś genialnego. Miota sierpowym jak Muhamed Ali połączony z Jetem Li, hehe :lol:
Jassmina
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Jassmina »

Raven pisze:Widziałem "Dżunglę" i chociaż nie przebija "Madagaskaru" pod względem dialogów. To graficznie jest to cud, sierść zwierząt jak prawdziwa. COŚ NIESAMOWITEGO :!:
"madagaskar" utkwił mi najbardziej z piosenki - "wyginam śmiało ciało... wiginam śmiało ciało... dla mie to :?: mało :!: ...." :D
każdy dzień to nowe wyzwanie i nowa przygoda
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

madagaskar byl spoko, ale dziubdziub :D ("a kto widzial dziubdziuba" :D) przebija ta piosenka z madagaskaru.

a ja ostatnio ogladalem jarhead, film pokazuje amerykanskich zolnierzy na pierwszej wojnie w iraku. wlasciwie wogle niebylo bitew, tylko jak zolnierze zyli... totalny odjazd, polecam!
Jassmina
Pomywacz
Kontakt:

"dziubziub" :?: :?: :?: sorrki, ale mnie to nawet nic nie mówi - może trochę szczegułó :?: to moze mnie oświeci ;) :idea:
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Widać za młoda trochę jesteś... Co do szczegółów, Teleranek, lata 80-te...
Obrazek Obrazek
Jassmina
Pomywacz
Kontakt:

za młoda? może i za młoda (mmmm... ale miło :) )... ale chyba byś się ździwił :D ... no teleranek w latach osiemdziesiątych pamiętam, ale nigdy go nie oglądałam, a dlaczego, to w szczeguły nie będę się wdawała, bo byś się naprawdę ździwił słoneczko..............................
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

A to przepraszam, Kwiatuszku, jesli źle oceniłem... Anyway, Dziubdziub to jak dla mnie absolutny klasyk :D

A żeby zakończyć offtop, polecam wszystkim Million Dollar Hotel, film Wima Wendersa, nieco już leciwy. Świetny klimat, doskonałe zdjęcia, niezła muzyka (o ile akurat nie jęczy w tle Bono). Mila Jovovich i Mel Gibson z gwiazd, ale udało im się nie zepsuć filmu, wręcz przeciwnie...
Obrazek Obrazek
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

na dziubdziuba to ja jestem troche za mlody :D (rocznik 1989 :D), ale piosenke chyba na uliczniku kiedys slyszalem i mi od 3 lat z glowy niewychodzi :D

a widzial ktos moze hostel? slyszalem ze niezly.
Merkutsio
Pomywacz
Kontakt:

Widziałem ostatnio 2 filmy Almodovara: "Kwiat mego sekretu" i "Kika". O ile ten pierwszy jest ogólnie rzecz biorąc o miłości jako takiej to ten drugi momentami śmieszy, ale jest to śmiech bardziej spowodowany przez wydarzenia, które momentami wręcz szokują (scena gwałtu). Kino specyficzne, ale godne polecenia.
Bóg graczem rządzi, ten figurę trzyma.
Jaki bóg spoza Boga spisek rozpoczyna?
Jassmina
Pomywacz
Kontakt:

Od lat moim ukochanym filmem, afirmującym życie dzięki tak prostej czynności jak jedzenie - przygotowanie i spożywanie - jest UCZTA BABET. Sam temat niby banalny, ale jego realizacja, jakość zdjęć, ujęć ... to uczta dla widza, dosłownie katarzis... i jeszcze na dodatek muzyka... Bacha...
oto link do muzyki z fragmentu filmu, kiedy wszyscy biesiadują

http://www.pp.org.pl/wojtek/play/index. ... oral%2Emp3
Merkutsio
Pomywacz
Kontakt:

Myśle że w pozycji "filmy" możnaby (że się tak brzydko wyrażę :)) wcisnąć cykl "The Sopranos". Komu nie podobają się wyznania i przeżycia szefa mafii,hehe? :)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Sblam! | "Orły są duże i tupią"
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Super, proponuje nowy temat, gdzie mozna bedzie wpisywac odnalezione filmy :D
ja jak na razie odnalazlem gora 15

[Ok, zrobione ^^ - dop. FLK]
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Byłam wczoraj wieczorem w kinie na Kodzie Leonarda da Vinci. Nie planowałam tego oglądać, ale się mój luby uparł, że chce obejrzeć, żeby wiedzieć czym się tak ludzie podniecają/bulwersują ostatnio (ksiażki nie czytał). No więc poszłam, obejrzałam film i... w sumie nic.
Na pewno był lepszy od książki, bo ksiażkę czytałam wybiórczo omijając losowe strony i fragmenty tekstu, więc przegapiłam parę rzeczy ;) Ale faktem jest, że podczas czytania nie ziewałam tak okropnie - pod koniec filmu zaczęłam przysypiać. Ożywiłam się na samą końcówkę, bo nie pamiętałam jej - wiedziałam, że coś tam było z piramidą, ale nie pamiętałam co ;)

Wady film takie same jak książka: błędy logiczne, masy błędów logicznych (przez co mój luby twierdzi, że to słaby film, bo on nie znosi błędów logicznych w filmach).
Nie będę wymieniać, co było głupie, sami sobie obejrzyjcie ;)

I jeszcze taka refleksja, zupełnie nie na temat: ślepnę ;( Musiałam usiąść w pierwszym rzędzie, żeby mi się obraz nie rozmazywał :(
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Gisher
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Gisher »

Ostatnio oglądałem film "Łowcy skór", który powstał na podstawie owej afery dotyczącej łódzkiego pogotowia. Dobry film, warto obejżeć. Tyle że jakoś o nim wcześniej nie słyszałem :? .
Hakuna matata!
Merkutsio
Pomywacz
Kontakt:

Ostatnio oglądałem bardzo przyjemny film muzyczny "Almost Famous" (U progu sławy). Pokazuje w raczej małym stopniu życie przeciętnych rock'n'roll'owcow (nie to co the doors) :D Naprawde polecam, bo film jest ciepły i ogląda się go z uśmiechem na ustach :)
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Brad Anderson "Mechanik"

Film może nie nowość, ale mnie dopiero teraz udało sie obejrzeć. Trevor Reznik nie śpi od roku, co fatalnie wpływa na jego sily psychiczne i fizyczne( zobaczcie tego aktora schudł do tej roli ponad 30kg- niesamowita twarz). Zaczyna mieć omamy, podejrzewa spisek.
Thriller z dobrym mrocznym klimatem, zgrabną fabułą i dobrze zarysowanymi postaciami. Warto zobaczyć co z człowiekiem robi bezsenność ( a ja zaczynam sie bać).
Ostatnio zmieniony sobota, 17 czerwca 2006, 00:14 przez Yacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
ODPOWIEDZ