Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Jezu chroń, widziałem to cudo. Mimo że całkiem nieźle bawiłem się przy poprzednich częściach, ta poraziła mnie. Do dziś jestem w szoku. Już wolę po raz setny obejrzeć ulubiny film mamy "PRZEMINEŁO Z WIATREM".
Daywalker
Szczur Lądowy
Numer GG: 1097585

Post autor: Daywalker »

Hmm gorąco polecam "The League Of Extraordinary Gentlemen" jest to bardzo dobry film posiadający wiele śmiesznych i ciekawych motywów

Oraz "Howl's Moving Castle" wspaniała fabuła, i jeszcze lepsza kreska.
.::Widziałem to czego jeszcze nikt nie widział, Doznałem ekstazy której wszyscy pragną.
Znienawidziłem osoby które mnie zdradziły
::.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Raven pisze:Jezu chroń, widziałem to cudo. Mimo że całkiem nieźle bawiłem się przy poprzednich częściach, ta poraziła mnie. Do dziś jestem w szoku.
Aż tak źle? Czyżby znowu wszystkie najśmieszniejszcze sceny były w trailerach?
Daywalker pisze:Hmm gorąco polecam "The League Of Extraordinary Gentlemen" jest to bardzo dobry film posiadający wiele śmiesznych i ciekawych motywów
Nie zgodzę się z Tobą. Komiks jest lepszy. Na filmie byłam razem z koleżanką, która ma zupełnie inny gust niż ja i żadnej z nas się nie podobało. Ot nic specjalnego, ani to specjalnie śmieszne, ani ciekawe... Tylko Dorian był przystojny ;)
Ale to tylko moje zdanie, nie bij proszę... ;)
Falka pisze:W kolejce do objerzenia czeka Sex lives of the potato men. Nie wiem, czemu pożyczyliśmy ten film... Tytuł intrygujący i przerażający jednocześnie. A wczoraj jeszcze pogooglałam nieco i znalazłam kilka recenzji... Najwyższa ocena, to 2/5... Podobno strasznie głupie. Widział ktoś? Bo w końcu muszę to zobaczyć, ale się boję... :)
Ok, obejrzałam to. Poziom humoru bliski American Pie, czyli żenująco niski. Dowcipy krążą wokół dolnych częście ciała i seksu, i choć jest kilka niezłych momentów (raz tak zaczęłam się śmiać, aż mi łzy poleciały :D), to jednak ogólnie film jest bardzo słaby. Nie polecam - szkoda czasu.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Co do Ligi Niezwykłych Gentelmanów, to nigdy nie daruje tym draniom jakiego pajaca zrobili z bohatera mego dzieciństwa, Kapitana Nemo!
W ogóle ostry surreal, tylko Connery udaje że gra (i co chyba najdziwniejsze, udaje mu się zachować klasę). Postacie o psychikach płaskich jak kartka papieru. Przy tym filmie nawet X-mena można uznać za dobre kino, a Hellboy zasługuje na Oscara :)
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Ostatnio oglądałem film p.t. "Samowolka 1993 rok". Jest to film w którym polacy pokazują jakie są najgorsze wojska w Polsce, pokazując życie jednego z żołnierzy. Wiem że to nie jest na temat RPG, fantasty, ale BARDZO POLECAM...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Obejrzałam sobie przed chwilą Vanilla Sky.
Jest to jedyny, jak do tej pory, film z Tomem Cruisem, który mi się podobał. W ogóle to masa znanych aktorów tam gra: Penelope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russel, Tilda Swindon... no i ten Cruise nieszczęsny, który wyjątkowo samą swoją osobą nie działał mi na nerwy ;)

Co do fabuły natomiast... Albo nie, ani słowa. Zaskakująca końcówka, której ani trochę się nie spodziewałam. Jestem pod wrażeniem i zastanawiam się, jakim cudem nie widziałam tego wcześniej?! Toć toto w kinach było w 2001 roku...

Polecam bardzo, bardzo. Daje nieco do myślenia.
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Ja niedawno obejrzałem "Fight culb" i poprostu zabrakło mi słów, jeden z fajniejszych filmów jakie oglądałem. Cosik mi się zdaje, że zmienił trochę mój światopogląd.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Faktycznie, film jest genialny, zresztą mój ulubiony. Sposób narracji głównego bohatera, świetne role Pitt'a i Nortona, do tego niezły, czesto czarny humor (na przykład: "Ślizgaj się!" :wink: )... Ja za pierwszym razem po prostu nie mogłem się oderwać od telewizora, a podobny efekt miałem jeszcze tylko w przypadku "Seven" i "12 małp".
Obrazek
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Nie wiem czy pisałem już, ale co sądzicie na temat Saw??
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Malutkus pisze:Faktycznie, film jest genialny, zresztą mój ulubiony. Sposób narracji głównego bohatera, świetne role Pitt'a i Nortona, do tego niezły, czesto czarny humor (na przykład: "Ślizgaj się!" :wink: )... Ja za pierwszym razem po prostu nie mogłem się oderwać od telewizora, a podobny efekt miałem jeszcze tylko w przypadku "Seven" i "12 małp".
Ogólnie Pitt jest dobrym aktorem, tylko ma za ładną buźkę i dostaje głupawe role ostatnio ("Troja", "Mr & Mrs Smith").
"Fight Club" był boski, od kiedy obejrzałam ten film bez bicia publicznie przyznaję się, że Brad Pitt jest moim ulubionym aktorem ;) "12 małp" także mi się pdobało, to samo z "Siedem" i Ocean's eleven".

Poza tym Pitt jest przystojny :-)~~~
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Niedawno (jakiś tydzień temu ;) ) obejrzałem nowego Asteriksa :D jest świetny :) W kinie było od diabła dzieci a pomimo to zadne się nie kręciło ani nie nudziło ^^ film ich wciągnął. Tak więc, "Asterix i Wikingowie" jest naprawdę godny polecenia :D

Obejrzałem też epokę lodowcową 2 ... wiewiór jest boski :mrgreen:
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Falka w 100% popieram Pitt jest kapitalnym aktorem mial wiele wspanailych ról pominmy czarną karte z troji ;) ale pameitajmy go chociaz by z Seven czy Fight club ze niewspomne o Wywiadzie z Wampirem czy 12 malpach

co do samych juz asterixow to ida tam kapitalne teksty :d
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Brad Pitt i czarna karta w "Troii"??? O nie! Osobiście uważam, iż rewelacyjnie zagrał swoją rolę! W końcu odegrać postać niezwyciężonego Achillesa jest naprawdę trudno! Mi się film podobał i uważam, iż Pitt kapitalnie się sprawdził swojej roli! Idealnie wręcz pokazał umiejętności walki mieczem, sprawy honoru, ciężkie wybory i związane z tym wszystkim przeżycia bohatera, który został uwikłany w wielką wojnę!
Jeśli chodzi o inne role tego aktora, to na szczególną uwagę zasługuje z pewnością wymieniony wcześniej "Wywiad z wampirem" oraz "Podziemny krąg". :twisted:
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
DJ_Mustafa
Pomywacz

Post autor: DJ_Mustafa »

W wywiadzie z wampirem faktycznie jest niezły, ale "troja" to IMHO jednak kaszana. Kolejny film nastawiony na wyciągnięcie kasy z widzów...
Obrazek
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

A ja najbardziej lubie Pitta jako Cygana w "Snatch"... moim zdaniem rola jego życia :P
Obrazek Obrazek
Falandar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5951765

Post autor: Falandar »

Ostatnio zobaczyłem "Symetrie", co za film cudo! Świetnie ukazana przebudowa moralności głównego bohatera, zachwianie systemu wartości, po prostu z ofiary reżyser zbudował oprawcę. Do tego muzyka Michała Lorenca obok Zbigniewa Preisnera mój ulubiony kompozytor muzyki w filmie polskim. Dzięki takim filmom odzyskuje wiare w polski przemysl kinematografii :)
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Widziałem "Dżunglę" i chociaż nie przebija "Madagaskaru" pod względem dialogów. To graficznie jest to cud, sierść zwierząt jak prawdziwa. COŚ NIESAMOWITEGO :!:
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
ODPOWIEDZ