Nasze Xywki
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Moja ksywka jest roboczą ksywka na potrzeby tawerny normalnie funkcjonuje pod innymi ksywkami
ale powstała prosto musiało być cos fantazy cos z elfiefo i padło na świat tolkiena i to co mi sie pierwsze skojażyło.
EglarEst z elfiego znaczy miejsce chwały od słówka Aglar- Chwała i Este Odpoczynek. W liczbie mnogiej Eglar czyli chwały. mozna by dokłądniej tłumaczyć spoczynku chwały tam gdzie chwała znajduje spokoj, odpoczywa... etc..chodz widzialem tez ine tlumaczenia
a w swiecie Tolkiena była to najdalej wysunięta na połódni przystań Beleriandu.
ale powstała prosto musiało być cos fantazy cos z elfiefo i padło na świat tolkiena i to co mi sie pierwsze skojażyło.
EglarEst z elfiego znaczy miejsce chwały od słówka Aglar- Chwała i Este Odpoczynek. W liczbie mnogiej Eglar czyli chwały. mozna by dokłądniej tłumaczyć spoczynku chwały tam gdzie chwała znajduje spokoj, odpoczywa... etc..chodz widzialem tez ine tlumaczenia
a w swiecie Tolkiena była to najdalej wysunięta na połódni przystań Beleriandu.
-
- Pomywacz
- Kontakt:
-
- Bombardier
- Numer GG: 9025892
- Kontakt:
Moja ksywka wzięła się od mojego imienia, a dokładniej od skojarzenia, które budziło u moich kumpli przeczytane od tyłu(Jeciam)
Tok rozumowania był mniejwięcej taki: Maciej Jeciam Joński Jelcyn. Oczywiście wszyscy wtedy byliśmy podchmieleni, ale to już inna historia.
Ksywka do mie przylgnęła i odtąd zostałem Jelcynem.
Tok rozumowania był mniejwięcej taki: Maciej Jeciam Joński Jelcyn. Oczywiście wszyscy wtedy byliśmy podchmieleni, ale to już inna historia.
Ksywka do mie przylgnęła i odtąd zostałem Jelcynem.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
-
- Majtek
- Kontakt:
Moja ksywka jest efektem głupawki. Jechałem rowerem na sesje Erthdowna i nie miałem pomysłu na imię nowej postaci. W tem z kieszeni wypadła mi pożyczona płyta z Heros III. Oczywiście wystraszony zatrzymałem się i podnisłem biedną płytkę, sprawdziłem czy jest cała i wtem doznałem olśnienia - Soreh dan Imasoreh (jeżeli ktoś nierozumie niech przeczyta od tyłu )
-
- Bombardier
- Numer GG: 9383879
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Numer GG: 763272
- Kontakt:
fds pisze:Krótka ksywka, krótka historia.
Kiedyś hobbistycznie rzeźbiłem, w necie potrzebowałem jakiegoś nick'u bez polskich liter (większość ksyw miałem z polskimi literami i głupio to wyglądało). Tak powstał "Fidiasz". W celu ułatwienia sobie życia i wprowadzenia nutki tajemniczości zostało to skrócone do "fds". Obowiązkowo małą literą bo inaczej według mnie to strasznie głupio wygląda.
A z tego co pamiętam to na początku swojej historii Seth był bogiem mądrości dopiero potem zazdrośni kapłani innych bogów zrobili się z niego złego boga. I do czego może doprowadzić nadmiar nauki?
A mi się wydawało, że nie miałeś pomysłu na xywę więc nacisnełeś po kolei 3 kolejne literki na klawiaturze i wyszło ci "fds"
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Tawerniane Oczko
- Kontakt:
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
-
- Tawerniane Oczko
- Kontakt:
Nie no jasne, pasują do mojego koloru twarzy (te czerwone) wesz, że dostaje 10% udziału od włoskiej firmy produkującej "Kozaki"? za wykorzystanie mojego nazwiska jako znaku handlowego? Zamierzam opatentować jeszcze moją ksywkę to wtedy dopiero będę bogatyFalka pisze:A ja myślałam, że po prostu lubisz nosić kozaki :>
-
- Kok
- Numer GG: 3327785
uuu... to sie mozna tu rozpisac hohoho...
najpierw to mialem xywke seth- obecnie nieuzywana z 2 powodow
1. Uzywalem jej na takim jendym czacie gdzie sobie adminowalem i spedzilem kupe czasu i zycia ale ostatnio stwierdzilem ze to bylo marnotrawstwo wiec lepiej zlego nie wspominac
2 jest tu zajeta;P
Nadir-> antonim zenitu. Jakos nie lubie sie wywyzszac ani o sobie mowic, najlepiej byc niewidocznym i tajemniczym- jak schowane slonce
z innych ktore uzywam to
Michajil_tigrow- dluuuuuuuga historia i calkiem zwykla wiec sie nie bede rozpisywac
Nightclawer
OkoHorusa
tajniak_Marysia:P -pijany bylem;P
1. Uzywalem jej na takim jendym czacie gdzie sobie adminowalem i spedzilem kupe czasu i zycia ale ostatnio stwierdzilem ze to bylo marnotrawstwo wiec lepiej zlego nie wspominac
2 jest tu zajeta;P
Nadir-> antonim zenitu. Jakos nie lubie sie wywyzszac ani o sobie mowic, najlepiej byc niewidocznym i tajemniczym- jak schowane slonce
z innych ktore uzywam to
Michajil_tigrow- dluuuuuuuga historia i calkiem zwykla wiec sie nie bede rozpisywac
Nightclawer
OkoHorusa
tajniak_Marysia:P -pijany bylem;P
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Trzech, mój drogi, trzech... Zapomniałeś o bobrach :>Nadir pisze:uuu... to sie mozna tu rozpisac hohoho...
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Kok
- Numer GG: 3327785
ciiii bo sie wyda i juz wszyscy czytacze AM beda wiedzieli z kim maja doczynienia:P
a tak pozatym to zapomnialem o najbardziej prozaicznym powodzie tj. ta xywa stala sie zbyt popularna:>
a tak pozatym to zapomnialem o najbardziej prozaicznym powodzie tj. ta xywa stala sie zbyt popularna:>
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.