Nasze Xywki

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
ODPOWIEDZ
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Moja ksywka jest roboczą ksywka na potrzeby tawerny normalnie funkcjonuje pod innymi ksywkami ;)
ale powstała prosto musiało być cos fantazy cos z elfiefo i padło na świat tolkiena i to co mi sie pierwsze skojażyło.
EglarEst z elfiego znaczy miejsce chwały od słówka Aglar- Chwała i Este Odpoczynek. W liczbie mnogiej Eglar czyli chwały. mozna by dokłądniej tłumaczyć spoczynku chwały tam gdzie chwała znajduje spokoj, odpoczywa... etc..chodz widzialem tez ine tlumaczenia :)
a w swiecie Tolkiena była to najdalej wysunięta na połódni przystań Beleriandu.
dr
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: dr »

Zaczynając od bazowego draken/drakun w końcu całość uległa skróceniu na użytek internetowych for - najpierw do drak, później do dr... i tak jakoś zostało ;]
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

UWAGA!

Mam nowy pseudonim - One Mile Man - Jednomilowy Pan :D

Wzięła się z tego, że powiedziałem graczom, że hummer ma zasięg jednej mili. :D
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Moja ksywka wzięła się od mojego imienia, a dokładniej od skojarzenia, które budziło u moich kumpli przeczytane od tyłu(Jeciam)
Tok rozumowania był mniejwięcej taki: Maciej :arrow: Jeciam :arrow: Joński :arrow: Jelcyn. Oczywiście wszyscy wtedy byliśmy podchmieleni, ale to już inna historia.
Ksywka do mie przylgnęła i odtąd zostałem Jelcynem.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
ĆVIRO
Pomywacz

Post autor: ĆVIRO »

A moja xywka powstała, po tym jak powiedziałem że za naszym samochodem "świr leci". Ale potem ktoś przemienił na ćwiro a potem trochę to upiększyłem :P tak już się przyjęło i myślę że zostanie.
Soreh
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Soreh »

Moja ksywka jest efektem głupawki. Jechałem rowerem na sesje Erthdowna i nie miałem pomysłu na imię nowej postaci. W tem z kieszeni wypadła mi pożyczona płyta z Heros III. Oczywiście wystraszony zatrzymałem się i podnisłem biedną płytkę, sprawdziłem czy jest cała i wtem doznałem olśnienia - Soreh dan Imasoreh (jeżeli ktoś nierozumie niech przeczyta od tyłu :) )
.:| Samozwańczy Pogromca Języka Polskiego |:.
Obrazek
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

jest tylko 1 problem, to się pisze Heroes. A jeżeli chodzi o pełną wersję, to nawet od dupy strony nie rozumiem pierwszych 2 słów. :P
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Heros nad herosami
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

fds pisze:Krótka ksywka, krótka historia. :D
Kiedyś hobbistycznie rzeźbiłem, w necie potrzebowałem jakiegoś nick'u bez polskich liter (większość ksyw miałem z polskimi literami i głupio to wyglądało). Tak powstał "Fidiasz". W celu ułatwienia sobie życia i wprowadzenia nutki tajemniczości :wink: zostało to skrócone do "fds". Obowiązkowo małą literą bo inaczej według mnie to strasznie głupio wygląda.

A z tego co pamiętam to na początku swojej historii Seth był bogiem mądrości dopiero potem zazdrośni kapłani innych bogów zrobili się z niego złego boga. I do czego może doprowadzić nadmiar nauki? :wink:

A mi się wydawało, że nie miałeś pomysłu na xywę więc nacisnełeś po kolei 3 kolejne literki na klawiaturze i wyszło ci "fds" :P
impostor
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: impostor »

Je- jako oficjalny, zarejestrowany maniak Jagged Alliance 2 (mam nawet orginała [; ) ksywkę moją wziąłem od jednego z psychopatycznych terrorysytów z tejże gry. Do dziś pamiętam jaką gość miał broń i wyposażenie. [/url]
Obrazek

Obrazek
Kozax
Tawerniane Oczko
Tawerniane Oczko
Kontakt:

Post autor: Kozax »

A mnie taki jeden kumpel nazywa od nazwska, to powie Kozi, to Kozax, ale że Kozax to tak lepiej brzmi niż Kozi to używam tego na forach :) Ale sam wolałbym coś bardziej tajemniczego, jak chociażby np. El'Denisejra :P :twisted:
Obrazek
Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

A ja myślałam, że po prostu lubisz nosić kozaki :>
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Dark Hennet pisze:A mi się wydawało, że nie miałeś pomysłu na xywę więc nacisnełeś po kolei 3 kolejne literki na klawiaturze i wyszło ci "fds" :P
To tylko kolejny argument świadczący o genialności mojej ksywki, łatwość wpisywania ^^
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Kozax
Tawerniane Oczko
Tawerniane Oczko
Kontakt:

Post autor: Kozax »

Falka pisze:A ja myślałam, że po prostu lubisz nosić kozaki :>
Nie no jasne, pasują do mojego koloru twarzy (te czerwone) :) wesz, że dostaje 10% udziału od włoskiej firmy produkującej "Kozaki"? za wykorzystanie mojego nazwiska jako znaku handlowego? :twisted: Zamierzam opatentować jeszcze moją ksywkę to wtedy dopiero będę bogaty ;)
Obrazek
Obrazek
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

uuu... to sie mozna tu rozpisac hohoho...
najpierw to mialem xywke seth- obecnie nieuzywana z 2 powodow
1. Uzywalem jej na takim jendym czacie gdzie sobie adminowalem i spedzilem kupe czasu i zycia ale ostatnio stwierdzilem ze to bylo marnotrawstwo wiec lepiej zlego nie wspominac
2 jest tu zajeta;P

Nadir-> antonim zenitu. Jakos nie lubie sie wywyzszac ani o sobie mowic, najlepiej byc niewidocznym i tajemniczym- jak schowane slonce

z innych ktore uzywam to
Michajil_tigrow- dluuuuuuuga historia i calkiem zwykla wiec sie nie bede rozpisywac
Nightclawer
OkoHorusa
tajniak_Marysia:P -pijany bylem;P
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Nadir pisze:uuu... to sie mozna tu rozpisac hohoho...
najpierw to mialem xywke seth- obecnie nieuzywana z 2 powodow
Trzech, mój drogi, trzech... Zapomniałeś o bobrach :>
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

ciiii bo sie wyda i juz wszyscy czytacze AM beda wiedzieli z kim maja doczynienia:P
a tak pozatym to zapomnialem o najbardziej prozaicznym powodzie tj. ta xywa stala sie zbyt popularna:>
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
ODPOWIEDZ