[Matrix] Pierwsze zwycięstwa

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Koder

- Joł ziom. Ja jestem w tej drużynie szpecem od kopmuterów i Matrixa czyli krótko mówiąc - Informatorem. Powiedział do Nox.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Post autor: Alexiel »

Kronos

Podeszłem do Nox.
- Ja jestem Strzelcem i Informatorem 1 poziomu. -oznajmiłem.

Chyba już podejżewacie którą grupe wybrałem?
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Kloner

Ide do nadira:
-Jestem pająkiem i cieniem 1 poziomu, melduje się na twoim statku
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Epyon

Adam ruszył do Nadira po przydział.
Znając życie czeka mnie jakaś marna fucha... - pomyślał. Wszedł na mostek.
-Epyon melduje się na rozkaz, kapitanie Nadir. - zasalutował.
Obrazek
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Kronos

Spojzałem na nasz statek. Przydałby sie jaiś opis, lub rysunek statku.
- Moja propozycja na nazwę statku to "Leviatan". Ktoś ma lepszą? - spojżałem na pozostałych.
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

[Nemesis]
Podeszła leniwie i powoli do Nox. -Pilot i strzelec .... - powiedziała zrezygnowanym głosem
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Mundy

- Ja mam skoczka i pająka. Chociaż nie wiem, czy to mi coś daje tu, na statku- powiedział.
Trocinka
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Trocinka »

Nox

-Dobrze- zapamiętam. Poczekamy jeszcze na Jacka i Deusa, potem przydzielę Wam rangi.
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Deus
- Dwupoziomowy Skoczek Iwan "Deus" Grey melduje się! - rzekł tonem jakim robiło się to w Matrixowym wojsku, po czym dodał - Jeśli chodzi o nazwę statku, to wolałbym podać swoje typy na końcu
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

mundy w jakim jestes teamie?:)

Nadir
Witam cie Kloner. Dolaczyles do nas nieco pozniej ale wierze ze bedziesz dobrym przyjacielem i towarzyszem. Zostaniesz nawigatorem pasuje ci?
Epyon... Co w ogole potrafisz? Co cie interesuje? Moze sobie wybierzesz cos zebys sie troche bardziej i czesciej usmiechal? Zycie jest za krotkie by sie nim przejmowac..:)
- rzucilem z usmiechem, po czym skierowalem statek do doku.No ludzie jutro zbiorka w kadrach. Zobaczymy jakiego pilota nam dadza... Jestescie wolni, bawcie sie zarabiajcie trenujcie, co tam dusza pragnie...
Po cyzm sam ide do kadr i pytam o jakas robote
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Mundy

Jeśli nikt mnie nie wykopał to jestem z Nox :)

- Leviatan... niezła nazwa. Troche górnolotna i taka... poważna, ale dobra- rzekł do Kronosa.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Kloner

-Nawigator mówisz, coż myślę, że powinienem sobie dać radę
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

A czy w naszym statku są jakieś działa i/lub działka czy coś, czy tylko impuls?
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Feniks 34
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Feniks 34 »

Feniks

- Jestem Cieniem drugiego poziomu - powiedział do Nox i dodał - Co do imienia statku, to jestem za Leviatanem.
Obrazek
Obrazek
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Deus
Zwrócił się do Feniksa:
- Myślałem, że najpierw wszyscy podadzą swoje propozycję nazwy, a dopiero później będziemy wybierać która jest najlepsza. Owszem, "Leviatan" nie jest zła nazwą, ale podejrzewam że wkrótce pojawią się lepsze propozycje.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

skoro mamy wojenny to cos tam chyba jest trzeba MG zapytac:P
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Kronos

- Dziękuję tym co są za "Leviatanem", a dla informacji tych co im się nie podoba powiem jedno, dlamnie nasz statek zawsze będzie "Leviatan" i tak go będę nazywał. - powiedziałem z poważną mina i zacieciem w oku, poczym usiadłem gdzie mogłem, oczekując na komentarze zgromadzonych.

Ludzie, rozmawiałem z niektórymi z was na gg. Dyskutowaliśmy na temat stopni wojskowych. Każdy z kim rozmawiałem był przeciwny. Pisał, że to by było niesprawiedliwe, że niechcę dzielić na lepszych i gorszych, że to nieładnie.
A ja wam powiem - CO Z TEGO? Wymienię kilka punktów, które są za stopniami. Oto one:
1. Jeśli mnie pamięć nie myli to jesteśmy w wojsku, czyż nie? Mało tego, to niejest jakiś inny wymiar, inny świat, to jest Ziemia w przyszłości i nie wmówicie mi, że w przyszłości znieśli stopnie w wojsku bo to "niesprawiedliwe". Stopnie to nieodzowny element wojska. Tutaj nieważne jest, czy to fair, że jeden dostał awans, a drugi nie. Tu chodzi o to, aby nagrodzić tych co się bardziej od innych starali, lub czymś wykazali.
2. Stopnie mają pewną ważną funkcję, a mianowicie dbają o pożądek.
Powiedzmy, że dojdzie do takiej sytuacji:
W Matrixie, podczas niebezpiecznej akcji, grupa się rozdzieli (powiedzmy przymusowo), w jednej będzie kapitan, zastępca i jeszcze ktoś, w drugiej reszta. Niebędziecie mogli się skontaktować (niewiem, czy żołnierze Zionu używają krutkofaluwek, w filmie nic takiego nie widziałem, jedynie telefon komórkowy, ale tylko do rozmowy z Informatorem, który siedzi przed kompem na realu). I co wtedy zrobią? Tak, mogą razem ustalić taktykę, ale są w wirze walki i niemogą dyskutowac o dalszych krokach, ktoś musi przejąć kontrolę, dla dobra grupy. Ale kto? Albo nagle każdy dostanie ambicji i będzie chciał dowodzić, albo niechętni takim sprawom nikt nie będzie chciał (hmm, troche dziwnie sformułowane, ale już wyczerpałem zapasy inteligencji na wymyślenie tych punktów :P ). jest jeszcze trzecia opcja - wszyscy zgodnie wybiorą jedną osobę. BEZ PRZESADY! Niedawno odłączono was od Matrixa. Nie uwierzę, że tam też byliście tacy mili i sprawiedliwi. Wracając do stopni, one właśnie mają zapobiegać takim sytuacjom. Oglądałem wiele filmów wojennych i zawsze gdy zginął dowódca (lub stało się z nim coś innego) dowódcą zostawał ten o najwyższym stopniu.
3. Przypomniało mi się coś z filmu:
"Matrix" - część pierwsza, moment kiedy Neo idzie ratować Morfeusza z rąk Agentów. Trinity chce iść z nim, on sie niezgadza. Trinity mówi wtedy coś w stylu: "Jestem wyższa stopniem, więc pójdę, czy ci sie to podoba, czy nie." (może nie dokładnie to, ale napewno coś o stopniach). Nie uwieżę w wyjaśnienie pana MG, że sesja toczy się wiele lat przed zdarzeniami z "Matrixa" i dlatego niema stopni. Z upload'owaniem jeszcze przejdzie, ale stopnie przecież są w tym świecie już od setek lat (nie powiem dokładnie ile, bo niewiem jaki jest w sesji rok).
4. Ja tego chcę :P . Najważniejszy punkt, powinien wam wystarczyć. :P
Zablokowany