Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Falka pisze:Wtedy się wrzuci zakaz obrazków w podpisie i ograniczenie do jednej linijki :>
Czy tylko mnie wkurzają podpisy zajmujące więcej miejsca niż treść posta?
@krucaFuks: tak z innej beczki - polecałam Ci już Kosheen? :)
Kosheen znam, nie przeszkadza mi, ale tez nie rwie duszy jakos nadmiernie. mniej wiecej w okolicach evanescence, linking park czy limp bizkit.
co do podpisów: myśle, że to nie jest kwestia obrazków, bo i ty masz przecież, tylko braku gustu i wyczucia... co innego wybrać malutki banerek, a co inego 3 krowiaste migające gify :D
albo jakieś wierszydła, które zajmują potwornie dużo miejsca. faktycznie jest to wkurzające
mnie za to ciut ogranicza limit 255 znaków w podpisie - bo jeżeli daje bannerek, to chcialbym tez porządnie zalinkować stronę, a na to już brakuje czasem miejsca. Z limitów to wolalbym po prostu limit np nie wiecej niż 30pikseli wysokosci podpisu i ŻADNYCH animacji.
publicamp akurat zajmuje nieduzo miejsca jak sie ustawi font na 8 - vide moj podpis, a fajny jest bo mozna zformatować sposób wyświetlania.
tak w ramach ciekawostki moge podać moje formatowanie z foobara, jedyne dwie godzinki pracy, acz wymaga jeszcze pewnych poprawek :D
(dodałem łamania, bo sie wali wyswietlanie na tawernie jak wszystko w jednej lini :)
$if($meta_test(title,artist,album),$if($or($stricmp(%album artist%,VA),
$stricmp($left(%album artist%,7),various)),$puts(va,1),)
$puts(album,%album%[]' ['[%date%[, %label%]]']')
$if(%album artist%,$if($get(va),$puts(artist,VA),
$puts(artist,%album artist%' // '))$if($strcmp(%album artist%,%artist%),
$puts(title,%title%),$puts(title,%title% '//' %artist%)),
$puts(artist,%artist%)$puts(title,%title%)),$if(%title%,$puts(title,%title%)
$if(%artist%,$puts(artist,%artist%)),$puts(title,$if($stricmp(
$left(%_path_raw%,7),'http://'),%_path_raw%,%_filename_ext%))))
$get(artist) - $get(album) - $if($meta_test(title,artist,album),
$if($or($stricmp(%album artist%,VA),$stricmp(
$left(%album artist%,7),various)),$puts(va,1),)
$puts(album,%album%[ - CD$num(%disc%,1)]
' ['[%date%, %label%]']' - [$num(%tracknumber%,2)])
$if(%album artist%,$if($get(va),$puts(artist,VA),
$puts(artist,%album artist%))$if($strcmp(%album artist%,%artist%),
$puts(title,%title%),$puts(title,%title% '//' %artist%)),
$puts(artist,%artist%)$puts(title,%title%)),$if(%title%,$puts(title,%title%)
$if(%artist%,$puts(artist,%artist%)),$puts(title,
$if($stricmp($left(%_path_raw%,7),'http://'),
%_path_raw%,%_filename_ext%))))
$num(%tracknumber%,2)[':('%disc%')']::[%trackartist% :: ]
[$get(title)] ['|> '%_length%]

Black, polecam plytki koncertowe, dopiero wtedy można poczuć prawdziwą moc Murphysów; ech, lezka sie w oku kreci jak sobie przypomne niektóre imprezy w OFFie :D
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

krucaFuks pisze: co do podpisów: myśle, że to nie jest kwestia obrazków, bo i ty masz przecież, tylko braku gustu i wyczucia... co innego wybrać malutki banerek, a co inego 3 krowiaste migające gify :D
Ja jestem skłonna wywalic mój obrazek, i tak go zmniejszyłam, bo był nieco większy. A migających gifów nie cierpię. Chyba coś w tym zrobię, w końcu jestem adminką ;)

Co do Kosheen natomiast, to nie podoba mi się porównanie z tamtymi zespołami, które podałeś. C'mon, jak drum'n'base grany przez K ma się do takiego Limp Bizkit? Zero podobieństw :)

A swoją drogą LB bardzo lubię ^^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Jakoś mi się tak skojarzyło bo głównie kojarze ich z dość popowych przebojów, to fakt. Nie chodziło mi o gatunek muzyczny ale raczej o podejscie - dobrze zrobiona muzyka czysto rozrywkowa, bez wiekszych ambicji, ale niesztampowa i dobrze zrealizowana. no offense. Po prostu mi wrzuć jakis albumik, to zweryfikuję swoje odczucia :P
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Z opisem ich muzyki się zgodzę. Ale miałam okazję słyszeć kilka dziwnych utworów, które znacznie różnią się od tych 'rozrywkowych'.
Mam też (a raczej mój luby ma) na dysku solowy album chłopaków z Kosheen oraz solówkę wokalistki - zupełnie różne zarówno od siebie nawzajem, jak i od samego Kosheen. Chłopaki grają coś podchodzącego pod techno (gubię sie w tych gatunkach, więc nie wiem co to dokładnie; pewnie znawca za 'techno' by sie obraził;)), co jeszcze mnie męczy, ale powoli się przyzwyczajam ;) A panna... czy ja wiem? Pop? Dosyć przyjemne, spokojne ballady... W sumie nie pamiętam, słuchałam w czasie klepania na kompie i nawet nie zauważyłam, kiedy się płyta skończyła :>

Jak będę miała neta (a z tego co wiem, to najwcześniej będą okolice 7 kwietnia :/) to Ci wrzucę co nieco na ftp. Chcesz do siebie czy do ściągnięcia z mojej stronki? :)
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

* ftp czy http - obojetnie
* jak najbardziej d'n'b to jest techno. zreszta techno nie ma co sie wstydzic, techno ma sliczne tradycje (europejski industrial, amerykanski czarny funk, w europie rozpopularyzowane za sprawa srodowisk brytyjskich post-punkowcow, sic!). szkoda tylko ze pod techno notorycznie podszywaja sie rozne dancowe i popowe wynalazki typu manieczki, termin sie troche zdewaluowal.
Obrazek Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

ktos mi podesłał ciekawy link.
http://muzyka.interia.pl/info/infid/731062

no cos juz kiedys o tym słyszalem nigdy jakos mi to do łapek niemogło wpaść ale odsłuchałem kilka kawałkow i jestem bardzo mile zaskoczony.
Polski Gregorian bardzo udany.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Co do mnie to z Hip-Hopu słucham "Nagły atak spawacza", "Paju & Brayan", "Kaliber 44", "W wyjątkowych okolicznościach (WWO) no i "Paktofoniki"....
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ja ostatnio słucham SDM i E Nomine :D
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

Byłam wczoraj na koncercie Depeche Mode w Wembley Arena!

Jestem głucha, boli mnie wszystko i uwielbiam ich jeszcze bardziej niż do tej pory ^^ Najlepszy koncert na jakim byłam w całym swoim życiu (nie byłam na wielu, więc nie przesadzam;))
Dave, jak na takiego starucha, jest całkiem przystojny i fajny tyłek :D

Wciąż nie moge uwierzyć, że byłam na koncercie grupy, której piosenki słuchałam jeszcze w łóżeczku :D
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

A ja się ostatnio dorwałem do płytki Systemu: Hipnotyze, całkiem miłe, niektóre utwory głęboko zapadają w pamięć. Generalnie polecam płytke jaki i cały zespół.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Falka pisze:Dave, jak na takiego starucha, jest całkiem przystojny i fajny tyłek :D
Wiem, że się czepiam, ale fajnie to brzmi... Dave fajnym i przystojnym tyłkiem... hmmm... :P

Co do Depeche Mode, to słyszałem parę kawałków i takie średnie jakieś były... :roll:
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

LOL :D Jakbyś sie nie czepił, to bym nie zauważyła :D
Miałam ochotę to poprawić, ale co tam - niech inni też ubaw mają. Jak to zobaczyłam, to się sokiem oplułam ;)
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

prosta personifikacja i pars pro toto... takie figury stylistyczne, LOD, pewnie miales to na lekcjach jezyka polskiego, zajrzyj do notatek :P
Falka, kolejny plus za inwencje jezykowa, rotfl.
A co do fajnych tylkow... poczekaj, wykrece z 5tys. km to pogadamy; najlepiej na jakiejs kawie i cygaretach :D
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Kontakt:

krucaFuks pisze:A co do fajnych tylkow... poczekaj, wykrece z 5tys. km to pogadamy; najlepiej na jakiejs kawie i cygaretach :D
Nie lubię kawy. Cygaretów tym bardziej ;)

Właśnie mi sie przypomniało, że miałam wrzucić na serwer Kosheen dla Ciebie. Będzie jeszcze dzisiaj ^^

A żeby nie offtopować, to tak tylko się przyznam (cichutko), że ostatnio zdaża mi się słuchać Dido. I nawet mi się podoba. Ba, śpiewam sobie pod nosem :D Starzeję się chyba ;)
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

To wez sobie od razu roisin murphy, bo chyba nie ciagnelas tego. Wlasnie dzisiaj sobie sluchalem, faaajna plytka. Producentem jest Mathew Herbert, spytaj lubego to sie na pewno tez zainteresuje ;-)
Obrazek Obrazek
Luke76
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Luke76 »

"and my liiiiiife is for rent" :) Mnie Dido przypasiła. Nie słucham jej może maniakalnie, ale gdy szukamy spokoju, to w tle można zarzucić co lepsze jej kawałki, jak:
:arrow: Here With Me
:arrow: Stan (duet z Eminemem, wersja bez raperka zresztą też)
:arrow: Life for Rent
:arrow: White Flag

Oczywiście jest tego więcej, ale natenczas dość dawno się nie wsłuchiwałem, więc nie pamiętam :)
per aspera ad astra... *Seneca*
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

krucaFuks pisze:prosta personifikacja i pars pro toto... takie figury stylistyczne, LOD, pewnie miales to na lekcjach jezyka polskiego, zajrzyj do notatek :P
A wiem, wiem, nawet zaglądać nie muszę! To inaczej uosobienie! :D

Ja aktualnie ściągam jakiś album Motörheada, bo jeden mam i mi się podoba... Ale coś te procenciki wolno idą... :cry: Pewno dopiero będę miał ten album w przyszłym miechu...
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
ODPOWIEDZ