Filmy
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Carrey jest moim zdaniem prawdziwym artystą - mimo że większośc jego "występów" strasznie mnie wk...ia. Ale myślę, że jego przerysowane aktorstwo jest świadomym wyborem, tak naprawdę forma jest tutaj także przekazem. Carrey prowokuje, drażni - i jednocześnie drwi zarówno z tych, których jego wygłupy bez żadnej refleksji smieszą, jak i z tych, którzy rzucają na niego gromy.
Podejrzewam, że najwięcej prawdziwego Carreya było własnie w Man on the Moon. Carrey nigdy nie ukrywał, że Kaufman był dla niego pewnym wzorcem.
Podejrzewam, że najwięcej prawdziwego Carreya było własnie w Man on the Moon. Carrey nigdy nie ukrywał, że Kaufman był dla niego pewnym wzorcem.
-
- Majtek
A mnie się wydaje, że właśnie o to chodzi u komika, że mimo ,że jest smutny to potrafi rozbawić widza...
Ale i tak najlepszym komikiem dla mnie jest Gerard Depardieu .
Jest poprostu suuupeeerrr
Ale i tak najlepszym komikiem dla mnie jest Gerard Depardieu .
Jest poprostu suuupeeerrr
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=22423
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Generalnie tak to już jest że dobrzy komicy jeszcze lepiej sprawdzaja się w rolach dramatycznych - potwierdza to zarówno Jim Carrey, wspomniany wyżej Gerard Depardieu jak i - pominięty - Robin Williams.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
O! O! Robin Williams! Jakieś parę lat temu był moim ulubionym aktorem ^^
A teraz tak jakoś wyszło, że nie mam już ulubionego. Zbyt krytycznie do wszystkich podchodzę ;)
Przez ta rozmowę o komikach przypomniał mi się boski serial - Monk. Glówny bohater, Adrian Monk, jest świetnym detektywem i pedantem aż do przesady. Narazie widziałam zaledwie 7 odcinków pierwszego sezonu, a uwielbiam go od piewszego odcinka ^^
Najlepszy serial komediowy (obok Przyjaciół i Red Dwarfa) jaki widziałam :)
A teraz tak jakoś wyszło, że nie mam już ulubionego. Zbyt krytycznie do wszystkich podchodzę ;)
Przez ta rozmowę o komikach przypomniał mi się boski serial - Monk. Glówny bohater, Adrian Monk, jest świetnym detektywem i pedantem aż do przesady. Narazie widziałam zaledwie 7 odcinków pierwszego sezonu, a uwielbiam go od piewszego odcinka ^^
Najlepszy serial komediowy (obok Przyjaciół i Red Dwarfa) jaki widziałam :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
-
- Marynarz
- Numer GG: 6299855
Falka masz rację , bardzo zgrabne połączenie kryminału i komedii . A Adrian to chodzący zbiór fobii i na dodatek parę nerwic natręctw . Szkoda tylko , że nie pamiętam nazwiska aktora , który go grał .
Występował tez jako taksówkarz , w którymś z seriali komediowych , ale co to za sarial też nie pamiętam .
Występował tez jako taksówkarz , w którymś z seriali komediowych , ale co to za sarial też nie pamiętam .
-
- Tawerniany Trickster
- Kontakt:
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
"Karol- człowiek który został Papieżem" - już wcześniej leciał w TV, niedługo po premierze kinowej. Film, pomimo iż jest bardzo długi, to jednak naprawdę warto go obejrzeć, przynajmniej ja tak sądzę. Teraz mija rocznica od śmierci naszego Papieża... Wydaje mi się, iż jest to bardzo dobry czas na nadrobienie zaległości, jeśli jeszcze ktoś nie oglądał tego obrazu...
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Majtek
- Kontakt:
"Karol..." to niewątpliwie film wart obejrzenia. Jakoś specjalnie się nie nudzi i została w nim ukazana ta magia osoby Karola Wojtyły. jestem ciekawy nowego filmu z Jonem Vioightem w roli głównej. Mam wyjście ze szkoły, ale akurat muszę iść na rostrzygnięcie konkursu anglistycznego :/ Trzeba będzie się koniecznie wybrać na własną rękę...
per aspera ad astra... *Seneca*
-
- Marynarz
- Kontakt:
No a Władca Pierścieni to nie jest film fantasy? )) Przy dobrej woli można dodać jeszcze paskudnie chrześcijańskie Opowieści z Warmii [cudowna Tilda Swinton]
Poza nim jednak to naprawdę jest cienko... Willow, Conan Barbarzyńca, i...?
I...? I chyba kurde tyle! Za to dennego fantasy widziałem od h...ektometra.
Z okolic fantasy za to da się wycisnąć jeszcze trochę - np. Lady Hawk, Nieśmiertelny... Pan Wołodyjowski...
Poza nim jednak to naprawdę jest cienko... Willow, Conan Barbarzyńca, i...?
I...? I chyba kurde tyle! Za to dennego fantasy widziałem od h...ektometra.
Z okolic fantasy za to da się wycisnąć jeszcze trochę - np. Lady Hawk, Nieśmiertelny... Pan Wołodyjowski...
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
@Max Smirnov:
No o filmach fantazy to już dyskutowaliśmy kilka stron tematu wcześniej (albo w innym podobnym wątku) i padły te wszystkie tytuły, które podałeś. Dobrej fantastyki w kinie nie uświadczysz, prędzej sci-fi (chociaż i to nie zawsze).
A Narnia nie jest chrześcijańska! Każdy widzi, co chce widzieć ;) Dla mnie to była fantastyczna bajka dla dzieci. I tyle. Coś ostatnio ludzie mają obsesję na punkcie religii ;)
No o filmach fantazy to już dyskutowaliśmy kilka stron tematu wcześniej (albo w innym podobnym wątku) i padły te wszystkie tytuły, które podałeś. Dobrej fantastyki w kinie nie uświadczysz, prędzej sci-fi (chociaż i to nie zawsze).
A Narnia nie jest chrześcijańska! Każdy widzi, co chce widzieć ;) Dla mnie to była fantastyczna bajka dla dzieci. I tyle. Coś ostatnio ludzie mają obsesję na punkcie religii ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"