Filmy
-
- Tawerniany Trickster
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Też piekielnie lubie ten film ;-). Dowodzi on wydawałoby się szokującej tezy, że Carey jest świetnym aktorem. Zreszta w ogóle dobra obsada, o reżyserze nie bede już nic pisał ;-) Z filmów w podobnym klimacie polecam American Splendor, mało znany w Polsce a doskonały (już pewnie gdzieś polecałem, ale co tam!).Falka pisze:Dzisiaj powinnam dostać 'Man on the Moon' - jeden moich ulubionych filmów z Jimem Carrey'em. Widziałam toto kilka razy, a że mój luby w ogóle tego filmu nie kojarzy, to będę oglądać jeszcze raz ^^
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Jak już mowa o Carrey'u, to fajnie zagrał też w "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (nigdy nie słyszałam polskiego tytułu, wybaczcie; googlanie też mi nie wychodzi:/).
Film nieco zakręcony, wolę nic nie pisac, aby nie zdradzać fabuły ;)
Bardzo polecam.
Film nieco zakręcony, wolę nic nie pisac, aby nie zdradzać fabuły ;)
Bardzo polecam.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Tawerniany Trickster
- Numer GG: 0
- Kontakt:
No właśnie jak napisałaś o Kaufmanie to mi sie przypomniał i tamten - kiedyś zaczałem ogladać ale przerwałem już nie pamietam z jakiego powodu (a podobał mi sie) a potem juz nie dokonczyłem. Trzeba bedzie poszukac i dokonczyc...Falka pisze:Jak już mowa o Carrey'u, to fajnie zagrał też w "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" (nigdy nie słyszałam polskiego tytułu, wybaczcie; googlanie też mi nie wychodzi:/).
Polski tytuł to - uważaj - Zakochany bez pamięci. Dosyć lużne tłumaczenie, prawda? Film niemal bez echa przeszedł, bo był przedstawiany przez dystrybutora jako nowa komedia romantyczna z Carrey'em, rotfl.
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Tytuł w sumie pasuje - i było o zakochaniu, i o braku pamięci. Przecinek by się w tytule przydał i by bardziej pasowało ;)krucaFuks pisze:Polski tytuł to - uważaj - Zakochany bez pamięci. Dosyć lużne tłumaczenie, prawda? Film niemal bez echa przeszedł, bo był przedstawiany przez dystrybutora jako nowa komedia romantyczna z Carrey'em, rotfl.
Też myślałam, że to będzie komedia romantyczna i jakoś nie śpieszyłam się z oglądaniem. Ale zaintrygowała mnie fotka Kate Winslet w niebieskich włosach, więc postanowiłam to obejrzeć :)
A jak już o Kate mowa - jak ona fantastycznie akcent potrafi zmieniać! W filmie mówi po amerykańsku, a na dodakach z dvd ma tak brytyjski akcent, że bardziej się już nie da :)
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Wczoraj w naszej kochanej TVP miałem okazje obejzeć film ktory poprostu rozłożyl mnie na łopatki swoim absurdem pomysłowością i formą.
mianwoicie dosć znane przedsięwziecie "Polish Kicz Projekt" gdzie Mariusz Pujszo wprost genialny sposob pokazał pomysł na życie na film oraz naiwność i głupotę ludzką. [/b]
mianwoicie dosć znane przedsięwziecie "Polish Kicz Projekt" gdzie Mariusz Pujszo wprost genialny sposob pokazał pomysł na życie na film oraz naiwność i głupotę ludzką. [/b]
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Kontakt:
Mi się to akurat nie podobało. Niewiele jest komedii z Jimem, które by mnie śmeiszyły :)Tori pisze:A z Carreya to polecam "Ja, Irena i Ja"
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Nie każdemu podwójna osobowość może się podobać , jednak mi się akurat ten film podobał. Według mnie najlepsze filmy w jakich Jim zagrał to głównie: "Bruce Wszechmogący" , "Maska" , "Ice Ventura" i oczywiście "Ice Ventura Zew Natury"! Dla mnie to były jedne z najlepszych filmów i je szczerze mówiąc najbardziej polecam, przynajmniej jeśli chodzi o role, w których grał Jim Carrey
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
ojej to co wymieniłeś za najlepsze to jedne z najgorszych produkcji w historii kina a na pewno udziału Carreya, dno po prostu dno bawiące może 13-latków i kierowane do tej grupy odbiorców. Może ja nie jestem „Targetem „ ale ok.(a może po prostu nie bawią mnie tak tanie komedie)
Carrey kapitalnie zagrał w "Truman show" " Zakochany bez pamięci" "Man on Moon" ale nie w "Maska" czy "Ace Ventura" -chodź może się starał to wyszedł kretyńsko. On jest lepszym aktorem dramatycznym niż komicznym.
Carrey kapitalnie zagrał w "Truman show" " Zakochany bez pamięci" "Man on Moon" ale nie w "Maska" czy "Ace Ventura" -chodź może się starał to wyszedł kretyńsko. On jest lepszym aktorem dramatycznym niż komicznym.
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
-
- Majtek
The ring (japoński)
Dark Water
Shrek
Epoka Lodowcowa
Gwiezdne Wojny wszystkie
Dark Water
Shrek
Epoka Lodowcowa
Gwiezdne Wojny wszystkie
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=22423
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Tutaj się zgodzić nie mogę! Jim Carrey jest świetnym komikiem, cała jego gestykulacja, mimika i sposób bycia po prostu to potwierdzają! On jest rewelacyjny w komediach! Klasyka najlepsza z najlepszych w tej dziedzinie! Co prawda jako aktora dramatyczny również się sprawdza, to jednak najlepiej sprawdza się w komediach! Przynajmniej takie jest moje zdanie i znam wiele osób, które to potwierdzą....Eglarest pisze: On jest lepszym aktorem dramatycznym niż komicznym.
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Marynarz
- Kontakt:
Carrey nadaje się najbadziej do komedii tak samo jak Adkinson (tak się pisało? bo za fistaszka nie moge sobie przypomnieć) a najbardziej znana rola grana przez niego - Jaś Fasola - jest niesamowita. Nie wiem dlaczego ale nawet jak patrze na tych dwóch aktorów to zaczynam się śmiać, chodźby poprostu stali i nic nie robili