Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

To były niezłe pierdoły :/ to mój MG lepszy scenariusz by wymyślił, no i jak zginął jeden z bohaterów to niemogli go zanieść do kapłana ?... idiotyzm
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Po obejrzeniu D&D mogłem stwierdzić tylko jedno, to była porażka za równo ze względu na fabułę jak i na efekty specjalne. Przed obejrzeniem drugiej części miałem nadzieję, że twórcy filmu pójdą po rozum do glowy. Film, ktory powstal w 2005 roku o tematyce fantasy i do tego po wielkim sukcesie Wladcy Pierścieni nie mógł okazać się wielką porażką. D&D 2 jest co prawda lepszy od pierwszej części. Fabula ciekawsza, Smoki niczego sobie i byly tylko dwa a nie cale niebo jak w jedynce, bohaterowie są bardzo realistyczni, każdy zna się na swoim fachu zwłaszcza lotrzyk. Z drugiej jednak strony film się kończy zaczym tak naprawde się zaczyna, a występujące żywiołki ognia psują cały film.
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

taaa to był dopiero kicz. Ale obejrzałem. Najbardziej rozbawił mnie krasnolug, taki cosik dziwny był.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Nom, krasnolud to jednak dziwny byl... Takie ni to hobbit, ni krasnolud, ni to co innego...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

No a elfka miała taką jakby zbytnio uwypukloną zbroję. Nie wspominając niektórych dialogów, ale to może być wina polskiego tłumaczenia i lektora. Chyba najbardziej to mi się obserwator podobał.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Szkoda, że z tym obserwatorem nie walczyli :twisted: Ciekawe jaki byłby wynik walki... W sumie film nie jest warty uwagi i najlepiej o nim całkiem zapomnieć... i pomyśleć o czymś przyjemniejszym...
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Niedawno obejrzałem "Synów Mafii" . Powiem, że jest to film nawet ciekawie zrealizowany. Zostało w nim pokazane to, jak bezwzględni byli (i są, jak mniemam) mafiosi :) . Kilka śmiesznych scen, kilka również scen grozy, stawia ten film na całkiem średnim poziomie, nadającym się do obejrzenia wieczorem ze znajomymi, popcornem i piwem :D . Szczególnie jedna scena mnie rozbawiła, gdzie pewien gangster, w którego rolę wcielił się Vin Diesel, napotyka na pewnego osiłka, który pragnie bójki. Cóż, rozmowa zaczyna się od słowa pięćset, które pada z ust gangstera... Ale to po prostu trzeba zobaczyć! :)
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Greg O'Hr
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Greg O'Hr »

jak dla mnie dobre filmy fantasy to przede wszystkim willow! jest wszystko! (tylko nie piszcie ze to bajka dla dzieci, bo czyz cale fantasy takie nie jest;))
nie mozna zapominac tez o conanach z arnim...moze proste jak konstrukcja cepa, ale jednak swoj klimat byl...
no i moim zdaniem serial robin hood z michaelem parem tez zasluguje na miano fantasy- czary, wrozki i poslancy szatana w co drugim odcinku...
take a look to the sky just before You die, it's the last time he will
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Ba... Willow jest absolutnie boskie.
Co do Conanów to mam mieszane uczucia. PIerwszy uważam za absolutny klasyk: pierwszy słowa w wykonianiu głównego bohatera słyszymy po ok. 1/2 h filmu, mnie wiecej coś takiego - bić, mordować, łamać kości etc, rotfl.
Ale już Conan Niszczyciel to zupełna porażka. Wolałem już Czerwoną Sonię z filmów z Arnim, tam przynajmniej sporo humoru było ;-)
Obrazek Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

a co powiecie o tego rocznych oscarach ? slusznie nieslusznie jakie byly wasze typy ?
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Nie wiem czy już tu ktoś o tym pisał, ale mi bardzo podobał się film p.t. "Opowieści z Narni". Jak na film fantasty jest wyśmienity. Polecam...
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Czy ja wiem czy taki fajny. Łucznicy na przodzie armi?!, ale idzie go zdzierżyć.
-- Terry Pratchett
Eglarest
Chorąży
Chorąży

" Opowieści z Narni "były blech niedorobione - niepodobały mi się zbytnio moim zdaniem było troszke za bajkowo i zbyt niezrozumiale oczywiscie warto bylo obejzec nie przecze chodzby ze wzgledu na Tilde Swinton .
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Grr... Narina to bajka, ileż trzeba powtarzać? Bajek nie traktuje się poważnie! :)

A tak z innej beczki:
obejrzałam sobie w końcu wczoraj Batman Begins. Bardzo mi się podobało i sam batman taki batmanowaty był, nie to co Clooney w którejś z poprzednich części. Brak uśmiechy, poważna twarz; taki zimny się wydawał. Policjant Gordon i Alfred też mi się podobali. Gordon nawet podobał mi się bardziej niż Bruce Wayne :D (nie moja wina, że nie znam się na facetach;))

Wprawdzie kilka głupich momentów było, ale co tam, w końcu to fikcja, jak Narnia, nie należy się czepiać szczegółów. Co z tego, że swoim 'mini-czołgiem' wskoczył na dach, a tamten się nie zapadł? Może mają tam wzmacniane dachy? ;) W jakimkolwiek kryminale czy filmie akcji by mi to przeszkadzało, ale Batmanowi wybaczę wszystko :)
(I to wcale nie dlatego, że to mój ulubiony komiks obok X-men)

Jedyna rzecz, której mogę sie czepić (ale to i tak na siłę), to brak jakichkolwiek dodatków na dvd. Przyzwyczaiłam się, że jak pożyczam dvd, to mam poza filmem jeszcze coś ciekawego do obejrzenia, a tu zonk - Batman ma tylko trailer, który widziałam kilka razy w kinie. Równie dobrze mogłam BB z netu ściągnąć ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Eglarest
Chorąży
Chorąży

a racja Batman ma plusa za obsade Aktor znany z "imperium słońca" czy "Equlibrium" znow sie sprawdził i to był urok batmana.

ale co do dachu to chyba sie naprawde niemogl zawalic niewiem czy wiesz ale wszystkie efekty do batmana robione byly naprawde bez uzycia technologii komputerowych.

co do Narnii bajka nie bajka ale strasznie nudna i bez wyraznego morału jak to w bajkach bywa.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Falka pisze: Jedyna rzecz, której mogę sie czepić (ale to i tak na siłę), to brak jakichkolwiek dodatków na dvd. Przyzwyczaiłam się, że jak pożyczam dvd, to mam poza filmem jeszcze coś ciekawego do obejrzenia, a tu zonk - Batman ma tylko trailer, który widziałam kilka razy w kinie. Równie dobrze mogłam BB z netu ściągnąć ;)
Ja kupiłem wydanie dwupłytowe dvd z rozmaitymi bajerami, np. o tworzeniu mini czołgu i wiele innych. W dodatku kupiłem w Anglii w Blockbuster'rze bodajże ;).
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Ja dvd pożyczam z Amazonu - przysyłają mi pocztą, oglądam, odsyłam, dostaję następny film :)
Musiałam wybrać jakieś zwykłe dvd bez rozszerzeń :/ Ale zestawów dwupłytowych nie lubię - mam limit 6 (albo 8?) filmów na miesiąc, a wydanie dwupłytowe liczy się jako dwa filmy, więc wszelkie dodatki na osobnych płytach olewam.

W Blockbusterze też swego czasu pożyczałam dvd, ale wkurzało mnie to, że mojej karty nie akceptowali. No i jeszcze za leniwa byłam, żeby tam chodzić ;) Dzisiaj powinnam dostać 'Man on the Moon' - jeden moich ulubionych filmów z Jimem Carrey'em. Widziałam toto kilka razy, a że mój luby w ogóle tego filmu nie kojarzy, to będę oglądać jeszcze raz ^^

A jeszcze a propos dodatków do dvd - oglądałam w zeszłym tygodniu 'Wallace & Gromit: Curse of the Were-rabbit' i w dodatkach było pokazane, jak zrobić takiego fajnego królika z plasteliny :D Muszę sobie plastelinę kupić ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
ODPOWIEDZ