Komputery czy konsole? - gry

cRPG Corner
Firekage
Pomywacz

Post autor: Firekage »

Elo.
Zgadzam sie i goraco polecam....
Seria FF7 to mega wypas jednym zdaniem a Grandia II na PC to bardzo dobry rpg(slabszy niz genialne FF7) ktory posiada ciekawa fabule,postacie oraz super muzyke....Ponadto wersja na PC teksy ma mowione
Pozdro.
Co do rpg...mozna grac na emulatorach w te rpg z psx...vide Vagrant Story(jeden z najlepszych rpg kolo FF7)
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Firekage - każda wersja Grandii II ma texty mówione.
A tobie polecam odpowiedź snejka. Grandia II i Finale VII,VIII. Opócz tego oczywiście Kotory i Fable. Jeżeli już koniecznie scena emu raczej Snesowa bo ta PSXowa IMO ani nie ma klimatu, ani sensu zbytniego...(poza tym psxa z grami i kartą pamieci to kupisz już i za 90-1oozł).
Har Har Har
Rose the Dark Dragoon
Szczur Lądowy

Post autor: Rose the Dark Dragoon »

Pito, Diablę złośliwe :)!
Nie wstyd Ci, tak grzecznie mnie informować o "Radical Dreamers", a potem z "diabelną" satysfakcją" sprostowywać moją wypowiedź o "TLoD"?
A co do pomyłki: ja grałam w "TLod" ok. 3 lata temu i nie miałam potem okazji zetknąć się z tą grą (czemu przypisałam ją Squaresoftowi-nie wiem, ale pisząc o tym byłam śmiertelnie pewna, że mam rację)... Tęknię... Chlip...
"Ci, co maja skrzydla, niech leca spelniac marzenia!"
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Co do wygody gry, jakości itp. to stawiam na konsole. Ale co do ceny gier, i ich ilości to stawiam na kompa. Ale ogólnie to ja polecam komputerowe RPG, ponieważ jest bardzo dużo fajnych gier, są tanie nawet oryginalki, co nie sprawdza się na konsole, można łatwo ściągnąć z internetu i od razu zainstalować itd......
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Co do ilości to się mylisz i to bardzo :twisted:
Har Har Har
niewinna
Szczur Lądowy

Post autor: niewinna »

nie wiem czy tutaj mozna o takie rzeczy pytac... ale mam problem z breath of fire. Jesli ktos w to gral niech pomoze.Prosze.

Jestem w momencie gdy mam uruchomic robota aby udroznic wyschnieta rzeke, mam znalezc klucz do tego zelastwa. Podobno jest w Aqua(wiem ze chodzi o cos podwodnego i nawet znalazlam 3 jaskinie gdzie to by moglo byc ale one wszystkie sa zalane) co robic pomozcie...
"Idąc przez życie po prawej masz niebo po lewej piekło a za soba Anioła śmierci"
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Sorki ale o którego Beath of Fire chodzi i na jaką platformnę? Może pomoge tylko potrzebuję wiecej szczegółów
Har Har Har
niewinna
Szczur Lądowy

Post autor: niewinna »

chodzi o jedynke w wersji po polsku na game boy advence ... ale juz sobie proradzilam z tym problemem.

Teraz mam inny.
Jestem juz po wybuchu lawy z wulkanu i samobujstwie robota w nim, przeszlam tez smoczy test w sanktuarium ale nie wiem co dalej, wchodze do jaskini ale ona tam na koncu jest zawalona kamieniami i nie mozna przejsc... Nie wiem co robic.
"Idąc przez życie po prawej masz niebo po lewej piekło a za soba Anioła śmierci"
Destynka
Pomywacz
Numer GG: 1672556
Kontakt:

Post autor: Destynka »

Dla mnie to żadna różnica czy to PC czy jakaś konsola. Jeśli odpale powiedzmy FF8 na emulatorze na PC to jest już to gra pecetowa! Nie! Ma rodowód konsolowy! I tyle. I nie jest zła. Nie dziele RPG na żadne podkategorie. RPG to RPG. Jeśli już wprowadzam jakiś podział to na RPG w które mam ochote grać i na RPG od których trzymam się z daleka.
RPG konsolowe są świetne! I jest ich dużo więcej niż na PC. Chyba głównie za sprawą skośnookich. Ale mi to nie przeszkadza. PC też może się pochwalić mnóstwem RPG. I też są dobre. W takich sporach nikt nigdy nie dojdzie co jest lepsze. Dla mnie PC i moje kochane PS2 zawsze pozostaną na równi :)
Firekage
Pomywacz

Post autor: Firekage »

Elo.
Jest mi to obojetne.Na 2 systemach sa swietne rpg.Zobaczcie ze Kotor najpierw byl na X potem PC,FF7 na PSX,a z koleji BG,PT to tylko PC.
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Zdecydowanie na PC! dlaczego? Proste, nie mam konsoli ;)
A tak na poważnie to co za różnica. Np. Oblivion pctowy niczym sie nie różni od konsolowego. I prędzej czy póżniej bedzie tak z każdą jedną grą. Jednak moja odpowiedż na takie pytania, zawsze będzie brzmiła: PC.
To jest chyba kwestja przyzwyczajenia, nie umiałbym sie przestawić na konsole. Mam autentyczne, potwierdzone klinicznie uczulenie na pada ;) Za cholere nie umiem czerpac przejemności z gry, jak musze sterować padem.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Septimus Helmheid
Majtek
Majtek

Post autor: Septimus Helmheid »

Nie wyobrazam sobie RPG bez myszki. Tylko PC. Mam Fallouta i Final Fantasy X2 na PS2, ale to juz nie jest to. Z przyjemnascia po raz setny zaczne serie Baldur's Gate czy Fallout, ale do zadnego konsolowego RPGa juz nie wroce.
Septimus Helmheid
Arcymag z Blackhill
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Septimus Helmheid pisze:Nie wyobrazam sobie RPG bez myszki. Tylko PC. Mam Fallouta i Final Fantasy X2 na PS2, ale to juz nie jest to.
Chryste :shock: człowieku masz 2 najgorsze RPGi jakie istnieją na PS2 - uwierz. A jak nie wierzysz wbijaj na forum neo-plus.pl i zobacz co tam ludzie wypisują o nich O_O chwyć się za Xenogears, Xenosagę, gry Yasumi Matsuno, Digital Devil Sage, Suiokedna II i V i masę, masę innych a nie pożałujesz. A jeśli nie lubisz Diabloców to też raczej trzyamj sie z daleka od Baldurs Gate na konsole - jest średni dla niefanatyka serii, zaś dla fanatyka okaze się profanacja niczym Fallout: BoS
Har Har Har
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Kupiłam sobie ostatnio Nintendo Wii i jestem oczarowana. Konsole rulezują, pecety ssą. Ba, jeśli chodzi o gry, to nawet jestem skłonna napisać, że maki też ssą ;)

Oprócz Wii kupiłam też Zeldę. Wprawdzie to nie RPG (chociaż może jeszcze się zdzwię, dopiero od kilku dni gram) to i tak jest bosko. Machanie mieczem i strzelanie z łuku rulezuje! Mam zakwasy na ramionach od tego machania :D
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Falka pisze:Kupiłam sobie ostatnio Nintendo Wii i jestem oczarowana. Konsole rulezują, pecety ssą. Ba, jeśli chodzi o gry, to nawet jestem skłonna napisać, że maki też ssą ;)
Hehe, jak po miesiacu Ci sie zabaweczka znudzi, to napiszesz ze Wii ssie. Albo ze konsole ssa. Co do makow, toz przeciez kazdy chyba wie ze ssa.
;)
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Ja wole zdecydowanie gry pecetowe.... Maja przede wszystkim lepsza grafike, dzwiek a to powoduje ze ich grywalnosc rowniez goruje nad konsola... Ale chetnie zobaczylbym np. Diablo II na konsoli... :wink: I pecet oferuje jeszcze gre wieloosobowa.... Konsola JESZCZE nie...
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Ja wolę RPG pecetowe. Jakoś mnie nie bawi wybieranie opcji z takiego debilnego menu, jakie występuje w jRPG. Ponadto pod względem fabularnym nijak nie umywają się do cRPG. Zdecydowanie wolę fabułę Tormenta czy Baldura, a nawet Fallouta, niż FFVIII. Wciąż jednak wiele innych rodzajów gier znacznie lepiej spisuje się na konsoli. Do tej pory stoi u mnie na szafce PSX... lubię sobie czasem nań popatrzeć, powspominać stare czasy, kiedy miałem sprzęt do grania jako jedyny na ulicy, i całe dnie pocinałem z kolegami w Crash Team Racing, a po nocach tłukłem w Spyro albo Crasha... No cóż, ale to nie są RPG :wink: . Musiałem wybrać PC albo konsolę nowej generacji, wybrałem PC. Nawet nie żałuję, choć sentyment do PSX pozostaje we mnie cały czas. I jeżeli miałbym wybierać spośród nowych konsol, wybrałbym PS3. Raz, że z sentymentu, dwa, że jeśli się nie mylę, ma największe możliwości, trzy, że nie lubię stać przed telewizorem i machać łapami jak Rubik na koncercie. Nie, to wcale nie jest aluzja do Wii (debilna nazwa, swoją drogą), wcale nie :wink: .
ODPOWIEDZ