Filmy

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Nie wiem czy już ktoś wspomniał (napewno tak) o filmie p.t. "Wiedźmin". Film jest zaje*****. Oglądałem go duuużo razy, i dalej mi się podoba. Polecam ten film wszystkim użytkownikom tego forum....
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Że co?!?! Wiedźmin?!? Toż to największa porażka polskiego kina! (obok Quo Vadis).
Do tej pory żałuję tych 10zł, które wydałam na bilet :/

Nijak się ma do książki, wiedźmin jest beznadziejny, Sapkowski sie obraża, jak ktoś o ten film go pyta... Porażka, po prostu porażka :/

Więcej na ten temat nie piszę, bo nie warto. O tym filmie nie powinno się pisać, o nim powinno się zapomnieć.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

To smutne, że tak jest z kinematografią w Polsce... Ja oglądałem "Skazanego na Bluesa" (po raz kolejny) i czuję wielki niedosyt, bo nie wiem czy to opowieść o Ryśku, czy o jakimś narkomanie-muzyku :(
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

ŻE CO!!!!!! WIEDŹMIN TO DOBRY FILM!!!!!?????? OMG Nikt mi tu nie będzie świętości kalał takimi stwierdzeniami. Toż to jakaś Herezja jest! Normalnie omało co palpitacji serca i migotania przedsionków nie dostałem. Ja rozumiem, że to twoje własne odczucie, i masz prawo wyrażać swoją opinię, ale uważam to za conajmniej dziwne stwierdzenie, no chyba, że książki nie czytałeś, bo jeżeli tak, to ja nie wiem co ty widzisz w tym największym kiczu polskiej kinematografii.

Ale coby już nie offtopować to powiem, iż Filmy " Zielona mila" i "CUBE" są pociśnięte, zwłaszca ten drugi.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Post autor: Uciekinier »

Faktycznie, "Wiedźmin" naszej narodowej produkcji to coś strasznego. Całkowita niezgodność z lekturą jest okropnym ciosem dla tych, którzy czytali książkę. Serial emitowany przez TVP byłw miarę znośny - jednakże film to była chyba największa katastrofa. Oceniłbym go tak: mnóstwo wątków, mnóstwo chaosu i bałaganu, i a lot of lipy... A do tego te walki w stylu aikido czy tam diabli wiedzą w jakim... FULL BEZNADZIEJA!

Ktoś oglądał "Egzorcyzmy Emily Rose"? Jak dla mnie bardzo dobry film, trochę gorszy horror, ale i tak zasługuje na mocną 5 w skali szkolnej.
Wciąż mnie ścigają!
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Film jest bardzo ciekawy. W sumie ja nie potraktowałem go jako horror, lecz jako coś w stylu obyczajowego filmu itp... (Ale następnej nocy wstałem równo o 3.00 :D - a dokładnie miesiąc później obudziłem sie też o 3, słyszałem hałasy z podwórka - patrzę przez okno, a tu policjanci z latarkami naokoło domu łażą ^^ Myślałem, że śpię :D)

Egzorcyzmy i opętanie przedstawione w filmie nie były dla mnie niczym nowym - kiedyś dużo o tym czytałem.
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Falka muszę się z tobą nie zgodzić, bo przecież wszyscy wiedzą, że największą porażką polskiego kina jest Stara Baśń. Wiedźmina wprawdzie jeszcze nie oglądałem, ale chętnie zagrałbym w gre.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Starej Baśni nie oglądałam, nie odważyłam się.
Polskie kino to albo nieudane adaptacje książek, albo głupie kryminały, albo debilne komedie :/ Filmów ambitnych i ciekawych jest baardzo mało :(
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Masz rację, ale co mamy na to poradzić w końcu Hollyłódź to nie Hollywood. Najgorsze są jednak polskie media, które chcą z naszych aktorów zrobić amerykańskich skandalistów. Miejmy jednak nadzieję, że nasza kinomatografia zacznie kręcić filmy poruszające problemy naszego kraju i nada im jakiś glębszy sens.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Mi się podobał film "Wiedźmin" nie wiem co w nim jest takiego złego... A co do "Starej Baśni" to one też jeszcze nie jest najgorsza, w porównaniu do filmów sesnasyjnych...
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Rodic, a czytałeś książkę?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Chyba nie, bo wtedy nie chwaliłby filmy ;]
Obrazek
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Jeśli nie masz Wiedźmina, to mogę ci przesłać E-booki (KUPIONE).

Ale co by tu nie offtopować, To Stara Baśń jakoś do mnie nie trafiła,może dlatego, że książka bardziej mnie się podobała?
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Książki nie czytałem, wkońcu temat o filmach, a nie książkach... :wink:
Obrazek
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

To nie wiesz co tracisz. ale powracając o filmów, to wczoraj obejrzałem sobię Mumię.

Powiem tak, fabuła była trochę kiczowata, ale warto obejrzeć tem film choćby ze względu na efekty specjalne(Owa wspomniana wcześniej mumia i jej przemiana w bardziej udzką postać)[/url]
-- Terry Pratchett
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

A wczoraj oglądałem sobie Lochy i Smoki, film na podstawie D&D. Nawet fajny, kilka rzeczy nierozumialem, z powodu ze w dedeka nie grałem i nie zamierzam...
Od dziś płacę Eurogąbkami.
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

O ja też go oglądałem i wytrzymałem bardziej z tefo powodu, że pogrywam w Dedeki, a nie że film był ciekawy :/ Jakoś nikt nie umie nakręcić porządnego filmu o D&D... Scenariusz przypominał mi jakąś kampanię początkującego MG. Dobrze, że przynajmniej jeden bohater pozytywny zginął, bo bym już całkowicie się załamał...
ODPOWIEDZ