Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

BLACKSouL pisze:Powiem to, co kiedyś mój kolo: z hh się wyrasta...

To ja mówiłem :) i ja wyrosłem, ale lubie sobie czasem włączyć starą kasetę Paktofoniki...
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

delur pisze:
BLACKSouL pisze:Powiem to, co kiedyś mój kolo: z hh się wyrasta...

To ja mówiłem :) i ja wyrosłem, ale lubie sobie czasem włączyć starą kasetę Paktofoniki...
Ty to powtórzyłeś. Ktoś mi to powiedział wiele lat temu :D.
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Jelcyn pisze:A ja naten przykład słucham wszystkiego od folku, poprzez rock, techno, hip-hop, na metalu kończąc. Właściwie to co słucham zależy od aktualnego nastroju.
To tak jak ja tylko że bez folku i techno ^^ największy respect mam do rocka i jego odmian, choć lubie też posłuchać hip-hopu w końcu jestem z dawnego centrum hip-hopu w Polsce :) dlatego lubie posłuchać K44, PFK i Abra- Daba i choć coraz rzadziej słucham hip-hopu (to przez te dno jakie nastało po "starych dobrych czasach") to zdarza mi się posłuchać owej muzy no a poza polskim hip hopem to jedynie 2Pac, The Game (kilka kawałków) i Eminem jak nie przesadzi :)

Z rocka to moi ulubieńcy to : Green Day, Bloodhound Gang (choć po ich ostatniej płycie już sam niewiem do czego ich zaliczać ^^), Red Hot Chili Peppers, Gunns&Roses (napad amnezji) i wielle innych których teraz sobie przypomnieć nie mogę :)

Z metalu to kilka: Iron Maiden, Manowar, Nightwish i Linkin Park (niewiem czy to do końca metal po zkumaniu się z Jay Z ale chyba dalej numetal :) )

Reasumując słucham tego co mi się podoba i mam w nosie co inni o tym pomyślą i uważam że to najlepsze podejście :)
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

No to jest nas dwóch.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Linkin Park to nigdy nie byl metal. To tak apropos
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Niewiem do czego ich zaliczać ^^ może ty mi powiesz :wink:
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Teoretycznie Linkin Park to NuMetal, aczkolwiek teraz niemal kazdy zespol grajacy nieco "mocniej" tak o sobie mowi. Swoja droga bardzo ich lubie ;) ale i tak Lacuna Coil my love :D
delur
Marynarz
Marynarz

Wszyscy zaczęli jezdzic po LP ... a mi sie to podalo, podoba i bedzie podobac, chociaz slucham tez deathu i gotyku :P (dzieki BLACK'owi) LP jest dobrym zespolem zwlaszcza dla tych ktorzy przerzucaja sie z hiphopu na metal bo śa tam oba elementy
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

No cóż, może ja się wypowiem. Bez obrazy, ale cały NuMetal uważam za kreację dla dzieciaków i 12latków. Jakieś wstawki z hip hopu (rapowanie), itp. Wolę starsze zespoły, do NuMetalu się nie przekonam.
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Linkin Park uwielbiam, podobaja mi sie doslownie wszystkie ich kawalki. I chociaz najczesciej slucham starych dobrych Scorpions'ow, Queen i The Doors, to i tak caly czas wracam do LP :) Chester ma genialny glos, nie jest to calodobowe "darcie sie" do mikrofonu, jak np dawniej u Anathemy... Ani tak bezplciowe jak niektore (bez urazy) kawalki Black Sabbath ;)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Też LP bardzo lubię, nawet mi się ta ich płytka z miksami podoba ^^
Zgadzam się z Ouzaru odnośnie głosu Chestera - bardzo przyjemnie się go słucha.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Ouzaru pisze: I chociaz najczesciej slucham starych dobrych Scorpions'ow, Queen i The Doors,
He he, od Queen zacząłem przygodę z rockiem :D The Doors muszę słuchać ze wzgledu na covery zespołu, a Scorpionsów lubię też czasami zapodać ^^ (Doorsi są najlepsi z tej Trójcy :D)
Co do LP - ja nie jestem ani za, ani przeciw. Nie słucham tego i się nie przekonuję, ale mój gust muzyczny nie obejmuje już takich mieszanek jak nu-metal, to może dlatego ;)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Oprócz Deathu, Thrashu, Gotyku, Metalu słucham też Rocka, ale już mało bardzo :(. Lubię punk, np. Exploited, Bad Religion i Clash :D.
ĆVIRO
Pomywacz

Post autor: ĆVIRO »

Rock to spoko muzyka dlatego że poniewasz bo gdyż jednak aczkolwiek uważam iż ogulnie, rzecz biorąc to spoko muzyka. Fainie śię przy niej pije, pali. :P
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Ja LP szanuję bo pomogło mi się nawrócić na Roczek. A BLACK co ma wiek do rdzaju muzyki? :P
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Jakoś tak mnie się skojarzyło bo:
- widzę dużo dzieci, które słuchają hh,
- NuMetal ma elementy hh,
- więc dzieci będą słuchać NuMetalu,
- a nigdy nie poznają prawdziwego Metalu bo zostaną przy tym Nu...

To jest trudne do opisania :D.
delur
Marynarz
Marynarz

BLACKSouL pisze: - a nigdy nie poznają prawdziwego Metalu bo zostaną przy tym Nu...
Ja zaczalem od Nu a teraz slucham CoF i CoB ... wiec wiesz ...a LP bardzo pomaga przerzucic sie na metal - ja tez sie przerzucilem dzieki niemu
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ