Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

krasnoludy jeszcze nie lubią jak się ktoś pyta/ rozmawia/ itp. w ich towarzystwie o krasnoludzkich kobietach
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

A lepiej, żeby rozmwiać o krasnoludzkich mężczyznach?! :D No u mnie na sesji gracze powinni uważać, gdy spotykają się z krasnoludami, gdyż wyjątkowo nie lubię tej rasy i dla mnie nie ma czegoś takiego jak "kobieta", czy "mężczyzna" lecz krasnolud... :P (Podziemia dla Ithlidów i Drowów! Precz z długobrodymi!)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Tia i jak to powiedział Gimli:
A młodzi krasnoludowie wyrastają z ziemi...

Czy jakoś tak. Ale sens jest podobny. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

W dodatku Dwarfs Stone and Steel pisze, że krasnoludzkie kobiety (uwaga, uwaga) nie mają bród i jest to wyraźnie pokazane na rysunkach prezentujących płeć piękną brodaczy.

A tak mówiąc, krasnoludy to naprawdę odlotowa rasa! Spodobało mi się! Mroczne elfy spadły na drugie miejsce (zara się posypią omg, omfg, rotfle itp. bo BLACK, symbol m-elfów w krasnoludka się zmienił :D). Wypasiona rasa, polecam wszystkim.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

BLACKSouL pisze:W dodatku Dwarfs Stone and Steel pisze, że krasnoludzkie kobiety (uwaga, uwaga) nie mają bród i jest to wyraźnie pokazane na rysunkach prezentujących płeć piękną brodaczy.

A tak mówiąc, krasnoludy to naprawdę odlotowa rasa! Spodobało mi się! Mroczne elfy spadły na drugie miejsce (zara się posypią omg, omfg, rotfle itp. bo BLACK, symbol m-elfów w krasnoludka się zmienił :D). Wypasiona rasa, polecam wszystkim.
W końcu ktoś znormalniał. W krasnoludach jest tyle ukrytych możliwości, że durne elfy zostają daleko w tyle. Tylko granie ludźmi daje chyba więcej możliwości odgrywania.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

W końcu ktoś znormalniał. W krasnoludach jest tyle ukrytych możliwości, że durne elfy zostają daleko w tyle. Tylko granie ludźmi daje chyba więcej możliwości odgrywania.
Ja te możliwości odkryłem dzięki Dwarfs Stone and Steel - jakby wydali dodatek do elfów to bym tak gadał o elfach. Bez tego podręcznika moje zdanie o krasnoludach byłoby takie same - debile z piwem i toporem.
Bortasz
Majtek
Majtek
Numer GG: 8153680

Post autor: Bortasz »

Wszytsko zalezy od nastroju ale najczęsciej zwykłym człowiekiem złaknionym Niesmiertelności i wiecznej Młodosci że o potedze i bogactwie nie wspomne :P :wink: :P
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Post autor: Uciekinier »

Zgadzam się z przedmówcą! Człowiek to jest to! Odważny, ciekawy świata, nieustraszony (no tu może przesadziłem...), zazwyczaj zdolni i łatwo adaptujący się do nowego porządku rzeczy... Aha i najczęściej zwycięscy!
Wciąż mnie ścigają!
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

tez jakos duzo czlowiekiem ostatnio gralem, ale to chyba tylko dlatego bo znajomy w fallouta pnp prowadzil ;D
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Ludzie są wstrętni, nie potrafią uszanować rzeczy dużo starszych od siebię, są nietolerancyjni, w poszanowaniu mają inne rasy(tak jak u Sapkowskiego), wszystko niszczą, przekształcają na swój obraz i upodobanie. Krasnale elfy i inne starsze rasy sa lepsze one są stabilne mniej destruktywne i mądrzejsze. Przez to że żyją dłużej mają inne spojrzenie na świat.

Ale powracając do tego kim gram najczęściej To są to wąsko-dupcy profesja dowolna, a także wilkołaki(brodacz=likantrop=wymiot)
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ostatnio zacząłem dużo grać halflingami, fajna rasa :) Teraz tworzę Halflinga Barbarzyńce :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Uciekinier
Marynarz
Marynarz

Post autor: Uciekinier »

Zgodzę się z Jelcynem. Dodam od siebie także to, że dzięki temu zawsze wygrywają. Naginają świat do siebie, a nie na odwrót. Może człowiek jako jednostka żyje dużo krócej niż elf czy krasnolud, ale jako gatunek przeżyje swoich starszych braci...
Wciąż mnie ścigają!
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Witam.

Ja najbardziej polubiłem Elfów. Gram nimi od zawsze raz tylko grałem inną rasą ale ta jest według mnie najlepsza. Wybrałem tą rasę ponieważ jest to rasa bardzo inteligentna i mądra a ja zawsze najwięcej myślę na sesjach.

"Rycerz Rodic pozdrawia was wszystkich i prosi o łaskawość..."
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Ludzie nie znoszą stagnacji, bo żyją krótko. Dlatego chcą jak najwięcej osiągnąć, bo mogą zdobyć nieśmiertelnośc tylko w jeden sposób - być sławnymi i zapamiętanymi przez inne pokolenia.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

CoB:
A Elfy żyją długo i szczęśliwie i tego ludzie zazdroszczą Elfom. Łudzie walczą o nieśmiertelność a Elfy tym czasem niczym się nie przejmują i żyją i żyją...

"Rycerz Rodic prosi was wszystkich o łaskawość i wszystkich was pozdrawia..."
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Radzę Tobie przeczytaj Trylogię Wojen Demona i jej kontynuację Salvatore (głównie chodzi o kontynuację). Tam taki chłopak, by zdobyć upragnioną niesmiertelność (czyli sławę i pamięć) decyduje się zniszczyć królestwo elfów, a je same pozabijać - tylko z zazdrości o nieśmiertelność. To jest przekleństwo efów, one nie odczuwają potrzeby zmiany i nie potrafią się szybko adaptować w nowych sytuacjach.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

CoB:
A ludzię to w porównaniu do elfów banda ciamajdów, oferm i niezdar. A co do żywotności to nigdy nie pobiją elfów. To one były pierwsze na świecie niż ludzie i są na świecie dłużej niż ludzie, są zwinniejsi, szybsi ładniejsi itp.
ps. Ale nic takiego nie mam do ludzi tylko mówię więc nie bądź na mnie znowu zły, ja tylko popieram efów...

"Rycerz Rodic prosi was wszystkich o łaskawość i wszystkich was pozdrawia..."
ODPOWIEDZ