Ulubiona klasa w cRPG

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
mrufon
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6025304
Kontakt:

Post autor: mrufon »

W diabloII ulubionym jest rycerz, a w jedynce zdecydowanie przedkładałem maga. Był tam znacznie mocniejszy i bez problemów śmigałem nim na każdym poziomie trudności. W II czarodziejka jest miałka i nieciekawie się nią gra...
"Życie przecieka między palcami, gdy nie turlasz kostkami" - Platon ;)

I am the Anti-Pope, Zlad the 666th!
Voldemorth
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Voldemorth »

Ja gram wokownikiem lub mnichem najczęściej grałem w NWN i jestem zadowolony mnich miał power w grabach i spoko walczył.Wojownik z mieczem dwuręcznym lub długim i tarczom wyrarza majestat.Paladyn to też gość troche kapłan i wojownik. :twisted:
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Dla mnie jest chyba wszystko jedno, kim gram - zależy to od nastroju chwili i przypływu weny. Podejrzewam, że - w sprzyjających okolicznościach - mogłbym się dobrze bawić nawet odgrywając krasnoludzką onucę (albo nawet parkę, "rodzeństwo, coby było ciekawiej").

Ale jeżeli już chodzi o dedeki (np cRpg) to zauważyłem, że mam skłonność do kapłanów i łotrzyków. Ludzi zwykle. Może dlatego, że są to mniej stereotypowe postacie, bo stereotypem jest albo mag wymiatacz, albo wojownik "wymiatacz nie większy od maga a-poza-tym-jak-ja-nie-lubie-tych-magów-lubie-tylko-magiczne-gadżety--ale-magia- jest-poza-tym-do-bani :D
Obrazek Obrazek
cwany-lis
Majtek
Majtek

Post autor: cwany-lis »

Preferuje rozwiązania skuteczne i proste tak więc wybór najczęściej pada na wojownika, łucznika, rangera itp. . Czasem jak mam ochote to gram złodziejem i kradne wrogom artefakty i pointony :wink:
Obrazek
mong
Szczur Lądowy
Kontakt:

ulubiona klasa

Post autor: mong »

złodziej to jest coś :twisted:
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Ja gram zwykle tropicielem - z powodów czysto mentalnych - wolę działać sam, lubię naturę i łuki ;) Poza tym tropiciele (łowcy) mają kilka czarów i skradanie.
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Prezezlw
Szczur Lądowy
Kontakt:

Re: ulubiona klasa

Post autor: Prezezlw »

mong pisze:złodziej to jest coś :twisted:
o ile ktoś potrafi nim grać!! Gdybyś pograł z moją grupą złodziejem to byś sie zniechecil do tej klasy po prostu parodia
Wysłannik Ullricha von Drakonisa (wielkiego woja krasnoludów) na tym świecie!

<<<hommV jush wkrótce>>>
myszaq
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: myszaq »

ulubiona klasa, wojownik,mag,skrytobójca cos w tym klimacie
Obrazek
Belath_Nunescu
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Belath_Nunescu »

Moim zdaniem wojownik/mag...chociaż jeszcze wchodzi w rachubę barbarzyńca...(ale pół-ork) :twisted: :D
"One day the sun will shine on you
Turn all your tears to laughter
One day you dreams may all come true
One day the sun will shine on you..."
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Witam.

Ja gram najczęściej albo Wojownikiem albo Barbarzyńcą. W grach mi najbardziej zależy na sile a te dwie jednostki są silnymi przeciwnikami. Ale częściej wybieram barbarzyńcę i walczę najczęściej toporami, lub brońmi obuchowymi np. młoty, pałki itp.
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Ja często gram łowcą, bo jest bardzo wszechstronny, ale w drużynie potrafię mieć 3 magów. Wtedy się wymiata jakiś wojownik co przyjmuje ciosy na klatę, łowca z łukiem, 3 magów i kapłan/druid. Zanim ktoś zdąży podejść, już leży i to jast najlepsza taktyka" Zabij zanim zdąży podejść"
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Nie najlepsza... Persja miała taką taktykę i zwyciężała, do póty grecy ich znając nie póścili się szarżą i nie zmietli z powierzchni ziemi... Trza jeszcze zauważyć iż Persowie mieli ogromną przewagę liczebną. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Nie każdy lubi grać taką taktyką. Np. ja wolę walkę wręcz, mieczem, toporem, pałką. Ja po prostu nie lubię magii, czarów itp. Są osoby które wolą magię a są osoby które jej nie nawidzą a ja należę do tej drugiej grupy.
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja uwielbiam tą taktykę - taktyka na dystans jest świetna. Pamiętam jak w Diablo I używałem łuku, by zabić rzeźnika (czy jak mu tam) bo w walce wręcz nie miałem z nim żadnych szans.

Taktyka na walkę wręcz sprawdza się tylko, gdy masz postać nastawioną na full na taką taktykę :?. Inaczej nie przynosi żadnych wielkich korzyści.

Zawsze lubię uciekać i strzelać z łuku, a do tego idealnie nadaje się nic innego jak łotrzyk lub tropiciel:D.
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

Jeżeli chodzi o gry typu Diablo, Silkroad, (i reszta MMORPGów) to jeszcze zanim zrobisz postac powinienes wiedziec na co ona ma byc. Np. ja zrobiłem palladyna w D2 'na młotki' czyli postac musi miec duzo many i po prostu wbijam sie w grupe potworow. Jak robiłem czarodziejke na fireball'a to mialem taka taktyke ze co chwile sie teleportowalem walilem po 2 fireballe z kazdego miejsca i w koncu zabijalem potwory. Taktyke musisz miec od samego początku i nie zmieniac jej pozniej. [ to nie jest Offtopic, w tym temacie widac jakimi klasami lubie grac ]
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Z tym akurat się zgodzę, gdy w BG2 zmieniałem złodzieja w wojownika było ciężko :?. Dlatego zawsze lepiej układać postać od samego początku.

Ja np. lubię grać łotrzykiem z dużą ilością napoi niewidzialności - znikam, Sneak Attack, znikam Sneak Attack, itd.
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Tak to jest najlepszy aspekt grania łotrzykiem. Chowasz się w cieniu, albo znikasz, za gościa i ciach poczwórne obrażenia :twisted: :twisted: :twisted:

Siem wzruszyłem<chlip>
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
ODPOWIEDZ