SW: Knights Of The Old Republik

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Luke76
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Luke76 »

W drugiej części można było jeszcze wybrać na początku, jak zakończyła się poprzednia wojna.
Ja wole grać jasną stroną mocy, bo jakoś mi to łatwiej przychodzi.
per aspera ad astra... *Seneca*
Firekage
Pomywacz

Post autor: Firekage »

Elo.
Widze ze mnie zle zrozumiano.
Wybrac strony sie nie da ale sposob rozwiazywania sub questow jak najbardziej.
Gdy wibieracie zla strone rozwiazania questow wiadamo ze rosnie nam pasek dark jedi.
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

No tak ale jest to niejako swiadomy wybór twego postępowania. Łatwiej jest postępować źle :) a ja wole owiele bardziej rozwoj ku jasnej stronie mocy i przyznam ze bylem wtym tak pochłoniety ze w jedynce fabula mnie poskłądała i autentycznie byłem rozczarowany swoim rodowodem ;) poprostu porobiony mimo ze mialem jakies glupie podejzenia.
Firekage
Pomywacz

Post autor: Firekage »

Elo.
Hehehe....ja po woli podejrzewalem kim jestem...mimo to przeszedlem ja 2 razy i wiem jedno....wybor zla to dobra rzecz :D .
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Zalerzy dużo ciekawiej i trudniej jest hrać jasną stroną
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Według mnie, lepiej jest grać Jasną Stroną Mocy :D . W jedynce miałem postać po jasnej stronie i w dwójce również dokonywałem wyborów z jasną stroną. Czy łatwiej jest ciemna strona? Cóż... Raczej nie sądzę.. Napewno łatwiej jest mieć więcej wrogów :twisted: , ale czy sama rozgrywka jest latwiejsza, tego już bym nie powiedział.. W jedynce, po pierwszym przejsciu krystalicznie dobrą postacią, zdecydowałem się pół roku później zagrać złą bohaterką i według mnie, to raczej było ciężej, niż łatwiej, chociaż to kwesita gustu :)
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Powiem wam ze probujac grac totalnei złym i zepsutym bohaterem w czesci pierwszej niepotrafiłem tego zrobić, a dlaczego ? gdyz wybory przed jakimi stawiał mnie komputer przeczyly z moja parwdziwą Jasna stroną ;) kto by pomyslal ze przejmowalem sie losem algorytmow i pikseli na moim monitorze ale moje ludzkie sumienie niemogło im robić takich swiństw :)
Luke76
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Luke76 »

Wiesz, miałem tak samo, dlatego powiedziałem, że łatwiej mi przychodzilo grać jasną stroną mocy, czynienie dobra przechodziło mi latwiej, a poza tym nie mogłem się oprzeć, żeby zaimponować Bastilii :D ale to tak na marginesie. Co jak co, gdyby ode mnie zależały losy Galaktyki, to na pewno nie czyniłby zła.
per aspera ad astra... *Seneca*
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: Seth »

A ja już drugi raz gram po Ciemnej Stronie :D I nadal świetnie się bawię, oddając moim ulubionym rozrywkom... Nie ma to jak zapach zgniłych ciał o poranku :D
I nie wierzę że ktoś miał mistrzostwo w Ciemnej Stronie Mocy już na Taris, bo to po prostu niemożliwe :? .
A Bastilli można zaimponowac grając dobrym, ale jako zły można ją podrywac :D .
Seth
Mu! :P (ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Piękne jest to jak przez pie*dolony LucasArts obcięto część drugą... Tragedia po prostu, tragedia co chęć zysku wydawcy potrafi zrobić z grą.....
Har Har Har
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

Mi już brakuje tylko jednej gwiezdnej mapy. Na początek gram jasnym Jedi ale po przejściu gry (czyt. za chwilkę) będę grał mrocznym Jedi. Jakoś bardziej mnie to pociąga :D Ta jasna strona jest za dobra, a jak się gra po ciemnej stronie, można robić co ci się tylko podoba. I to jest piękne w tej grze. Zachęcam wszystkich, którzy w nią nie grali aby to zrobili!!!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cwany-lis
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: cwany-lis »

Pita pisze:Piękne jest to jak przez pie*dolony LucasArts obcięto część drugą... Tragedia po prostu, tragedia co chęć zysku wydawcy potrafi zrobić z grą.....
dokładnie, by wydac gre na święta pocięto poboczne wątki, sporo przedmiotów i dodatkowych questów poszło się kochać, że nie wspomne o zmarnowanych kwestiach dialogowych i postaciach :(

Tak czy siak, w Kotora II grało mi się dobrze ale nie skończyłem jej jeszcze licząc na jakieś pachty, uzupełnienia od developera (no i trochę mnie nudziła :wink: ) a że nic takiego nie będzie to dokończe gre bo akurat mam ferie zimowe .
Obrazek
Nekromanta
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Nekromanta »

Z KotOR-ów grałem tylko w część pierwszą, fabuła jak i zadania stoją według mnie na wysokim poziomie. Mimo, że na moim komputerze nie chodziła za płynnie, to i tak mógłbym przejść całą kampanię za jednym razem nie odrywając się od niej.
Seth pisze:A Bastilli można zaimponowac grając dobrym, ale jako zły można ją podrywac
Jako dobry można robić (i robiłem :P) obie te rzeczy :).
Józef Stalin pisze: Jedna śmierć to tragedia, milion – to statystyka
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Jedynke przeszedłem 3 razy i stwierdzam, że o ile łatwiej od strony moralnej grać LS to większe korzyści materialne daje DS. Zresztą za pierwszym razem miałem grać DS ale już na Taris nie zmogłem być tym złym i zacząłem grać zgodnie z sumieniem :P Dopiero za drugim razem się udało DS i powiem jedno - zakończenie dla Dark Side jest 100 razy lepsze bo nie ma aż tyle kiczu i amerykańskiego patosu. KOTORa 2 przeszedłem DS raz i grając "spawaczem" było naprawdę łatwo. Teraz o ile mam czas gram LS i jest w sumie łatwiej o tyle, że mistrzów nie trzeba zabijać.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Czemu ja wcześniej nie widziałem tego tematu?? :P SW:KOTOR to jedna z moich ulubionych serii gier. Jedynkę przeszedłem 2 razy, raz LS, drugi DS. Szczególnie po Ciemnej Stronie było zabawnie, fajne hasła lecą i nie trzeba się patyczkować z NPC-ami. I zgadzam się z Perzynem, zakończenie LS było jakieś mdłe... I męczy mnie też to, że w sumie zakończenie zależy od JEDNEJ decyzji (ostatnie spotkanie z Bastilią). Można grać całą grę po DS, a i tak skończyć po dobrej stronie. W dwójce jest pod tym względem ciekawiej, bo trzeba być mocno zorientowanym na którąś stronę, by wejść do jaskini na Korribanie. A naprawdę warto :) Ogólnie są to świetne cRPG, nie żałuję żadnej chwili przy nich spędzonej :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

Co było fajne w ciemnej stronie mocy? wszystkie dialogi konczace sie na "i tak cie zabije\okradne\zwyzywam\nie pomoge?"
Obrazek
Obrazek
Miśko
Majtek
Majtek

Post autor: Miśko »

Parafrazując przedmówcę:
"Co było fajne w jasnej stronie mocy? wszystkie dialogi konczace sie na "i tak ci dam_ci_ow_przedmiot/pomoge/poszukam_tego_dla_ciebie?"

Btw, może by tam zmienić "Knights Of The Old Republik" na "Knights of the Old Republic"? :roll:
"Nie."
- Wiele osób.
ODPOWIEDZ