Muzyka
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
DarkeS - póki mówią o muzyce (choćby recenzje koncertów albo nauka gry na grzebieniu) to nie jest offtop
a teraz coś dla metali (i nie tylko)
CENZURA
(mam nadzieję że nikt mnie nie zabije za to jak coś to (jako że chyba tu nie można edytować postów) zawsze "ktoś" może zmienić img na url prawda ?
[Proszę uważać na wulgaryzmy na łobrazkach - dop. BAZYL]
a teraz coś dla metali (i nie tylko)
CENZURA
(mam nadzieję że nikt mnie nie zabije za to jak coś to (jako że chyba tu nie można edytować postów) zawsze "ktoś" może zmienić img na url prawda ?
[Proszę uważać na wulgaryzmy na łobrazkach - dop. BAZYL]
"gdy na szlaku spotkasz rowerzystę, pomachaj mu on też jest człowiekiem."
podpisano: rowerzysta
podpisano: rowerzysta
-
- Tawerniany Bard
- Numer GG: 4825300
Mieli ostatnio koncert w Łodzi... Prawie poszedłem.Pan_Feanor pisze:Ja tam na razie pozostaje w sferze Irlandzkiego folku i celtyckiego grania typy np Carauntohill
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
There is something to be learnt about irony here.
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
Skoro juz chcesz sluchac metalu, to rpzynajmniej powinienes wiedziec, jak sie nazywa kilka glownych gatunkow tej muzyki, a tak pokazujesz tylko swoje wybujale ego, ktore nie potrafi przyznac, ze nie masz pojecia o tej muzyce, coz..
A ja se za ten czas jak mnie nie bylo na forum polubilem chyba jedyny zespol heavy metalowy, a mianowicie King Diamond :]
A ja se za ten czas jak mnie nie bylo na forum polubilem chyba jedyny zespol heavy metalowy, a mianowicie King Diamond :]
-
- Marynarz
- Numer GG: 2207328
eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Skoro juz chcesz sluchac metalu, to przynajmniej powinienes wiedziec, jak sie nazywa kilka glownych gatunkow tej muzyki, a tak pokazujesz tylko swoje wybujale ego, ktore nie potrafi przyznac, ze nie masz pojecia o tej muzyce, coz..
Dzieki o Panie... moze mi udzielisz korepetycji nieomylny ekspercie [gorsze to od dyskusji z ksiedzem]... To ty pokazujesz swoje ego, nie potrafiac przyznac, ze przegrales w dyskusji, tym ze nieznajdujac argumentu atakujesz mnie .
Wiem, ze sie uwazasz za wielkiego eksperta w dziedzinie muzyki, ale zrozum ze nazwanie tego "Trashem" czy "Trash Metalem" nie jest az tak istotne... nie potrafisz pojac tego, ze te nazwy moga istniec niezaleznie od siebie ? ...
Oczywiscie czekam na twoja nieomylna polemike
Ty... Ty... ZŁY jeden, oddaj nam edycję postów...
-
- Bombardier
Radkoff, zrozum, że Darth Wojtex bez czepialstwa, to jak dobry BAZYL, albo poważna Falka (lub łagodny Qinur). Już na to nic nie poradzisz. Świat sie od tego nie zawali.
Poza tym, uważam, że cała ta kłótnia jest bez sensu. Ja słucham Eminema, ale także Kornu, Linkin Park... I co? Zabije mnie ktoś za to? Rozumowanie dresa: On być inny, to moja mu wybić zęby.
Poza tym, uważam, że cała ta kłótnia jest bez sensu. Ja słucham Eminema, ale także Kornu, Linkin Park... I co? Zabije mnie ktoś za to? Rozumowanie dresa: On być inny, to moja mu wybić zęby.
-
- Marynarz
- Kontakt:
Co ty dupisz?DrkS.*Radkoff pisze:To ty pokazujesz swoje ego, nie potrafiac przyznac, ze przegrales w dyskusji, tym ze nieznajdujac argumentu atakujesz mnie .
Tylko, ze zadna z tych nazw nie egzystuje, wiec nie wiem, co ty mi tu za pierdoly gadaszRadkoff pisze:Wiem, ze sie uwazasz za wielkiego eksperta w dziedzinie muzyki, ale zrozum ze nazwanie tego "Trashem" czy "Trash Metalem" nie jest az tak istotne... nie potrafisz pojac tego, ze te nazwy moga istniec niezaleznie od siebie ? ...
Dopoki nie bediesz twierdizl, ze sluchas zmetalu, albo ze black metal to stan ducha, to ja sie nie doczepie, bo czego?Runiq pisze:Ja słucham Eminema, ale także Kornu, Linkin Park... I co? Zabije mnie ktoś za to?
-
- Marynarz
-
- Marynarz
- Kontakt:
Hehe.. sory synku, ale ja od 15 lat slucham metalu, wiec jako takie pojecie na temat tej muzyki mam. I doskonale wiem, ze nazwa trash metal egzystuje jedynie w pismach takich jak bravo albo popcorn, ale z punktu widzenia konkretnego metlaowego czasopisma lub osoby, nazwa taka nie istenieje.Radkoff pisze:w takim razie nie wiem w jakim ty zyjesz swiecie.
-
- Marynarz
w BRAVO nie wiem ... ale widac ze czytasz
Wytlumacz mi mistrzu jaka to różnica czy nazwiemy to Trash Metal czy jakkolwiek inaczej. Jesli wszyscy i tak wiedza o co biega ? ... poza tym ta nazwa musi funkcjonowac jezeli wyminila ja tez inna osba niz ja
<------- na avatarze widzimy Dartha niszczacego promieniami smierci kartke, ktora miala inne poglady w kwestii metalu :/
PS. Avatar nie ma cie obrazic ... serio. Poprostu nie mialem czasu go walnac na serwer. Usune go w momencie odpowiedzi [ nie podoba mi sie ].
Wytlumacz mi mistrzu jaka to różnica czy nazwiemy to Trash Metal czy jakkolwiek inaczej. Jesli wszyscy i tak wiedza o co biega ? ... poza tym ta nazwa musi funkcjonowac jezeli wyminila ja tez inna osba niz ja
<------- na avatarze widzimy Dartha niszczacego promieniami smierci kartke, ktora miala inne poglady w kwestii metalu :/
PS. Avatar nie ma cie obrazic ... serio. Poprostu nie mialem czasu go walnac na serwer. Usune go w momencie odpowiedzi [ nie podoba mi sie ].
Ty... Ty... ZŁY jeden, oddaj nam edycję postów...
-
- Marynarz
Może dorzucę swoje 3 grosze (i ewentualnie uda mi się zakończyć tą dyskusję).
Oficjalna nazwa to Thrash Metal - rozpoznawana m.in. przez Wikipedię
jednak jeśli wrzuci się do google hasło trash metal, dostaniemy 1,980,000 wyników, co oznacza, że nazwa ta też funkcjonuje - nie skomentuję jakości stron używającej tej wersji (sporo błędów, raczej nieoficjalne, jedyne czemu mógłbym "zaufać" jest encyklopedia muzyki, ale ta jest po holendersku i robiona jest przez popinstitut...), ale widać że nazwa jest używana, i to często. Dla porównania thrash metal miał w google "tylko" 509,000 wyników (choć w tym wypadku wolałbym się sugerowac jakością - patrz wikipedia, a nie ilością stron).
To tyle w tej kwestii.
Oficjalna nazwa to Thrash Metal - rozpoznawana m.in. przez Wikipedię
jednak jeśli wrzuci się do google hasło trash metal, dostaniemy 1,980,000 wyników, co oznacza, że nazwa ta też funkcjonuje - nie skomentuję jakości stron używającej tej wersji (sporo błędów, raczej nieoficjalne, jedyne czemu mógłbym "zaufać" jest encyklopedia muzyki, ale ta jest po holendersku i robiona jest przez popinstitut...), ale widać że nazwa jest używana, i to często. Dla porównania thrash metal miał w google "tylko" 509,000 wyników (choć w tym wypadku wolałbym się sugerowac jakością - patrz wikipedia, a nie ilością stron).
To tyle w tej kwestii.
-
- Marynarz
- Kontakt:
NIe interesuje mnie, ile jest wynikow w googlach czy gdziekolwiek indziej. Thrash metal to thrash metal, a nazwa zapewne wziela sie od bay area thrashers, wiec nawet etymologicznie trash metal nie ma powiazan z rzeczywistoscia, bo trash na pewno nie pochodzi od bay area thrashers, tylko zapewne ktos w mtv chcial rozpropagowac nowy nurt i przekrecil jedna literke.. zreszta, bez roznicy. Thrash metal to thrash metal, a trash to pewnie ejst korn, linkin park czy tam limb bizkit.. jesli tak, to to zwracam honor misiu. Choc skoro tak twierdzisz, to nie ma roznicy, czy do dziewczyny powiemy per 'slonce' czy per 'szmato', przeciez wiadomo o co chodzi
-
- Bombardier
Trash Metal znaczy dla mnie "śmieć". Trzymam się od takich z daleka .
A na poważnie, ja słysza łem tylko nazwę Trash. Prawdopodobnie w jakimś MTV lub VIVIE (brat to ogląda). Nie rozumiem tylko, jak metal można określić mianem "śmiecia"... Brzmi cholernie głupio!
A Linkin Park to nie Trash Metal ani Thrash Metal, tylko Nu-metal, czyli hip-hop i metal w jednym (moim zdaniem całkiem udane połączenie).
A na poważnie, ja słysza łem tylko nazwę Trash. Prawdopodobnie w jakimś MTV lub VIVIE (brat to ogląda). Nie rozumiem tylko, jak metal można określić mianem "śmiecia"... Brzmi cholernie głupio!
A Linkin Park to nie Trash Metal ani Thrash Metal, tylko Nu-metal, czyli hip-hop i metal w jednym (moim zdaniem całkiem udane połączenie).