[D&D3] Miasteczko Krwi

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Ivor:

Wikołak odwrócił się nagle i warknął mimo że był w postaci ludzkiej.
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Plastic Soldier
Majtek
Majtek

Post autor: Plastic Soldier »

Mag ziemi wytrzeszczył oczy na człowieka.
Mow kim jestes albo rozgniote cie na scianie jak robaka!
Zaczął wypowiadac zaklecia kamiennego pocisku i nie wygladalo to tak ze chce go nastraszyc... raczej zabic!
Im from in
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

- Na imię mi Morion, jestem tropicielem, będę waszym przewodnikiem. Opowiem wam teraz trochę o tej ziemi. Nikogo nie ma na tym placu, bo w tych godzinach wszyscy ludzie idą do swoich domów odmawiać modlitwy do swojego boga Kerylla. Całe miasteczko w niego wierzy, nawet szlachcice. Od obiadu do kolacji siedzą oni w swoich domach paląc wonne kadzidła, składając ofiary i modląc się o żyzne plony. Większość z nich to rolnicy. Pewnego razu jeden z nich, stary Fermeniusz jak codziennie nabierał wodę ze studni. Wyciągnął wiadro i zanurzył palec by zobaczyć czy woda jest zdatna do picia. Woda była czerwona od krwi i pływały w niej czarne spalone kości. Fermeniusz zmarł. Jego serce przestało bić z powodu strachu, orzekł to nasz kapłan. Wszyscy przez kilka dni bali się, kobiety nie wychodziły z domów a mężczyźni stali na wartach. W końcu pomyśleli, że jakiś zwierz zapalił się o pochodnię i wskoczył do studni aby się ugasić i zginął. Ta teoria przyjęła się i wszyscy uwierzyli w to, dalej brali wodę ze studni i nie przejmowali się tym. Jednak ja rozpoznałem, że są to kości ludzkie. Ten tu - wskazał na drowa - wyczuł, że w naturze zapanował nieporządek, zwierzęta dziwnie się zachowująi boją się studni. Może moglibyśmy zobaczyć co się stało i zejść do kanalu ? Czy najpierw wolicie rozejrzeć się i pogadać z miejscowymi ? - - powiedział patrząc na wszystkich po kolei.
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
kijumaster
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: kijumaster »

Kapłan jako, że miał dar wyczuwania, wyczuwał w cichym przybuszu dobro lecz nie był do końca pewny i narazie nie mówił tego nikomu.

EDIT: (To miało być wyżej ale Delur mnie ubiegł)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Plastic Soldier
Majtek
Majtek

Przestał czarowac i zawiedzony ze znowu niewypruł z kogos flaków powiedział:
Czym prędzej tym lepiej!zawołał
Schodzimy do kanału zaprowac nas tam my zrobimy swoje!
Im from in
Seto
Kok
Kok

Post autor: Seto »

Rufus

Nie śpiesz się tak magu -Powiedział Rufus. Ma ktoś jakieś pochodnie, albo coś innego co może dawać światło? -Spytał krasnolud towarzyszy.
Obrazek
Plastic Soldier
Majtek
Majtek

Krasnoludzie!!warknoł Podwazasz moje decyzje? ja ci płace a on wskazuje na przewodnika Napewno ma pochodznie
Im from in
delur
Marynarz
Marynarz

- Mi nie potrzebne... - powiedział Morion odgarniając brodę i pokazując elfie uszy.
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Plastic Soldier
Majtek
Majtek

Sadze ze taki mądry elf jak ty napewno nosi ze soba pochodnie wkoncu nie samych elfow zwykle oprowadzash
usmiechnol sie do niego
Im from in
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

Poza sesją: Przepraszam, że nie odpisuję ale mam kłopoty z internetm w domu. Jak będę miał już neta to napisze. Narazie można uznać, że mnie nie ma na sesji. Bardzo przepraszam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
delur
Marynarz
Marynarz

mi3dzi4k no problem, powiedzmy ze ci zona zginela ]:->
a tak poza tym to tego tropiciela prowadzi Zapał ale go nie ma jakoś :/
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
kijumaster
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: kijumaster »

Jeśli potrzeba to mogę rzucić czar światło
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Plastic Soldier
Majtek
Majtek

Widzisz nieokrzesany krasnoludzie nie trzeba sie szastac...
Powiedział to zadowolonym i msciwym tonem.
Im from in
Zapał
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Zapał »

Poza Sesją: W sumie to już jestem. BTW: Miszczu! Po co pokazałeś uszy skoro zapuściłem brodę tylko po to by ukryć swe pochodzenie?! Oj oj! Jeśli można chciałbym prosić o anulowanie tego zdania, jeśli to oczywiście możliwe.

W sesji.

Kowal parę domów dalej na pewno ma pochodnie. Morion ruszył szybkim krokiem nie oglądając się za innymi. Po chwili zniknął w jednym z budynków i wyszedł z 4 pochodniami. Podszedł do was szybko lecz spokojnie położył pochodnie na ziemi pod nogami krasnoluda. Wejście jest tam! Wskazał na drewnianą klapę w rogu ulicy. Przyglądał sie magowi z irytacją.
Jaki mądry, heh ciekawe jak sobie poradzi, i jeszcze ten dziwny akcent! Nogdy jeszcze nie słyszałem czegoś takiego! "opowiadash" hm.. do prawdy dziwny akcent! Pomyślał...
Fuck?
Seto
Kok
Kok

Post autor: Seto »

Rufus

Rufus troche poddenerwowany powiedział: To wchodzimy? Jeśli ktoś wejdzie do kanału Krasnolud idzie za nim. Ten mag zaczyna mnie denerwować ciekawe co powie jak skończy z czaszką rotrzaskanął przez młot... -Pomyślał Rufus.
Obrazek
Plastic Soldier
Majtek
Majtek

Ja wejde pierwszy! wykrzyczał
*mysli ze jesli oni mysla to co on mysli ze oni mysla to niesa zbyd dobra druzyna*
Im from in
delur
Marynarz
Marynarz

[Ari's]
Otworzyłeś duża kwadratową drewnianą klapę nie czekając na towarzyszy. Zszedłeś po drabinie do kanałów. Od razu poczułeś zapach odchodów mieszkańców wioski. Do podziemi wlatywało światło z dziury od klapy. Zobaczyłeś przed sobą długi korytarz. Po bokach miał dwie 'ścieżki' ze śmieci, a po środku płynęła żółto-brązowa woda. Tuż za tobą stał już krasnolud.
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Zablokowany