Władca Pierścieni IV? ERA

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Tak otych sesjach mówimy

nietrzeba czytac wszystkiego wystarczy pierwszy moj post (wprowadzenie w obozie zła i dobra)
Revotur
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Revotur »

nom, wszystko sie klaruje w mojej glowie :twisted:

A teraz pytanie co do postaci:

a)jak ma wygladac karta postaci
b)jakie rasy mam do wyboru
c)jakie profesje
d)to co wyzej tylko, ze ekwipunek
e)gdzie wyslac gotowa postac?

i najwazniejsze. Kim moge byc? Poczatkujacym bohaterem 1 lvl (czy wogole jest tutaj cos takiego jak exp, siła, zrecznosc, mana itd. i najwazniesze czy jest tutaj zloto :D ) czy moze chodzi o wykreowanie zrownowaznoej postaci miejacej swoje plusy i minusy, ktore wzajemnie sie uzupelniaja.

no i najwazniesze pytanko. Czy moge grac tak nietypowa rasa jak nieumarły (konkretnie kosciotrup) czy to raczej nie ta bajka :wink:

Edit:
moze nie jaze ale w temacie "obozu zla" wypowiedziala sie Devra (elfka zdaje sie) ktora widzac po jej ostatnim poscie, co jak co, ale zła nie jest :wink: Czy ja jako gracz "ciemnej strony mocy" bede mogl pisac posty w temacie obozu dobrych?
I`m Destroyer!!! Master of Pain and I kill you!!!

Bez skrupułów... Bez litości... Tak do bólu... W naiwnosci...
Obrazek
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Post autor: Wilczyca »

Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że tutaj coś takiego jak poziomy nie istnieje. Jest to typowy Storytelling (no może z małymi wyjątkami).

Kościeje chyba nie występowali w ksiażce (Elg to formalista gorszy ode mnie, spróbuj splugawić czymś atolkienowym jego świat :P).

Ze złotem osobiście się tutaj nie spotkałam, ale mogę się mylić.
Ekwipunek też jest chyba umowny, uwarunkowany zdrowym rozsądkiem i historią.

Postać albo rzucasz tutaj, albo dajesz Elgowi (gg ma chyba podane w profilu).

Radzę zająć mu tam chwilkę czasu przed tworzeniem postaci, myślę że łątwiej Wam będzie dojść do konsensusu.

Zarówno w obozie zła jak i dobra tworzą postacie neutralne. Temat, w którym się wypowiadają zależy od miejsca pobytu, albo orientacji (np. bliżej czerni niż bieli). Postacie zadeklarowane mogą pisać w przeciwnym obozie tylko po uzyskaniu zgody Mistrza Gry (jak to zostało zapowiedziane i spełni się niedługo).

(podpisano: Adwokat Diabła)
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Eglarest
Chorąży
Chorąży

a)jak ma wygladac karta postaci
wzor jest an 8 albo 9 stronie w tym temacie

b)jakie rasy mam do wyboru
Elf, Człowiek, Krasnolud, Hobbit, Ork, Goblin, Trol, Uruk hai,
c)jakie profesje
Dowolne (oprocz czarodziejów)

d)to co wyzej tylko, ze ekwipunek
Wg rozsądku zdrowego-co dążyla wilczyca już powiedzieć.
e)gdzie wyslac gotowa postac?
Opublikowac na forum

Kim bedziesz zalezy od twojej wiedzy nt Tolkienowskiego swiata nie mozesz byc bohaterem Herosem neiznajac go lub niepotrafiac sie wczus w herosa.

Nietypowe rasy są dopuszczalne to IV era wiec jestem gotowy na pewne ustępstwa.

Dziękuję ci mój adwokacie ale ja chyba diablem nie jestem co ;)
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Post autor: Wilczyca »

Posłuchaj lepiej jakie ploty o Tobie chodzą na forum i przemyśl ostatnie zdanie :P.

(Ale Ci reklamę robię no no :])
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Revotur
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Wojna trwała. Obydwie strony ponosiły olbrzymie straty. Balrog dobrze wiedział, ze samą liczbą moze zniszczyc Zjednoczone Krolestwa o ile bedzie tylko dysponował nieskonczonymi zastepami "mięsa". Zaczął więc poszukiwać nowych sojuszników. Nie znalazł ich wielu...
I oto stała sie rzecz straszna, bo odkrył jedna z najpilniej strzezonych tajemnic tego swiata. Tajemnice umarłych!
Był to portal wykopany z najglebszych czelusci krwia setek niewolników. Z wyglądu zwykły żelazny pierscien o srednicy prawie trzech metrow. Nic niezwykłego. Lacz balrog dobrze wiedział jaka w nim drzemie potega. Trzy lata usilnie probował otworzyć przejscie w nieznane, na prozno. I oto kilka dni temu zdarzył sie cud, zwienczajac wiele lat ciezkiej pracy.
Portal doslownie na ulamek sekundy otworzył sie, ale ten ulamek wystarczył aby do swiata żywych przedostała sie naznaczona dusza. Zdało sie, ze to sama Śmierć przysłała swojego wysłannika. Szukajac swego nowego ciała, spaczona dusza zagniezdziła sie w zwłokach elfa-niewolnika, ktory zeszlej nocy za sprawa tortur zszedl z tego swiata. Dougan, bo tak kazał sie nazywać kazał sie zaprowadzić do samego balroga...

oto wsatep jaki naprędce udalo mi sie zkleic. Wstep do mojej postaci. Jesli wizja nieumarłego po stronie "tych złych" was nie zrazi to moge podjac sie tego jakze ciezkiego zadania i jako wysłannik samej Śmierci zbierac krwiste zniwo :twisted:

prosze o konstruktywna krytyke :D

Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Balrog jets za glupi by odkryc cos takiego ;)

ale na neiumarlakow w swiecie tolkiena raczej neimysl juz predzej jakies Upiory czegoś :D np pierscienia.
Revotur
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Nom, no to po rozmowie na GG z najjasniejszym MG (troszke wazelinki, co by MG miec po swojej stronie :D ) spojrzałem na pewne kwestie z tej "innej" strony (Eglarest potrafi byc przekonujacy :wink: ) i zdecydowalem sie na postac rasy ludzkiej :)

a wiec:

Imie: Milian Rage
Pseudonim (jesli MG pozwoli): Dougan Firehead
Rasa: Człowiek (a szkoda, ze nie kosiotrup :D )
Profesja: ciagle szuka "tej jedynej" probujac po trosze wszystkiego, ale najbardziej to chyba wojownik :wink:
Historia:
Długo bym sie tutaj moglbym rozpisac, ale sie streszcze:
Jeden wielki kac :D
Zdało mi sie, ze cale wieki minely od czasu tej pamietnej nocy w katakumbach pewnego zamku. Miałem wtedy dołek, byłem jakby pusty w srodku. Musiałem tę "pustke" czyms wypelnic i o ile dobrze pamietam to był jakis płyn (pochodzenia najprawdopodobniej krasnoludzkiego :D ) A mowili mi: "Tylko jedną szklaneczke dziennie bo bedzie źle, w wiekszych ilosciach to mozna nawet trupa zabic po raz wtory"
a ze nie posluchalem to wypilem wszystko co bylo pod reka i cała pamiec stracilem. Dzis wreszcie sie ocknalem. Niewiedziec czemu miałem ochote zabic wszystkich krasnoludow... Balrog mam nadzieje pomoze mi w mojej krucjacie przeciw nim :wink:

Ekwipunek:
Wielki, moze nawet troche za duzy płaszcz otulajacy cale moje ciało (nastepna zagadka, niewiedziec czemu od tamtej chwili zawsze mi bylo zimno)
Solidny, acz stary połtorareczny miecz z ząbkowatym ostrzem i krzepą aby drugi taki sam dzwigac w drugiej rece. Pod płaszczem mam proste spodnie i bluzke. Przy jakiejs okazji musze zdobyc pancerz i reszte ekwipunku.
Wiec poza wielkim płaszczem, jednym mieczem i dobrymi checiami nie miałem nic.

Nom, pozwolilem sobie troche "ubarwic" opis i historie swojej postaci, ale jesli to psuje klimat to moge zrobic te sama karte ale w "powaznej" wersji.

pozdro i czekam na Wiecznie panujacego na włosciach MG (wazelinka :D ), aby powiedział sakramentalne "TAK" dla mojej postaci :wink:

Edit:
na smierc zapomnialem o wygladzie, a wiec:
Szczuply, wysoki, rowno 180 cm, krzepa aby w dwoch dloniach trzymac dwa miecze. Skura kiedys moze i opalona ale teraz wyplowiała z powodu zbyt skutecznego chowania sie pod plaszczem. W plaszczu oczywiscie setki kieszonek i skrytek bynajmniej nie dla zlodzieja. Dougan miał dość specyficzne "hoobby" Mianowicie kolekcjonował gołe czaszki swoich wrogów, dlatego czesto "trofea" trzymane zwykle na sznurkach, wystawały mu spod polaci plaszcza i charakterystycznie "grzechotały". Kiedy uzbierał jakies 20 czaszek odsyłał je (badz sam zanosił) w miejsce o ktorym nikt nie miał pojecia i zaczynał zbierać od nowa. Najbardziej lubił czaszki krasnoludów...

Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Milian Rage witamy w grze posta wprowadzacego anpiszę ci ciebawem.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Informacja
BlackSoul
jeśli do jutra nie zareaguejsz Usuwam cie ze stanowiska Balroga bedziesz mógł grać czym kolwiek innym a postać balroga przejmie inny gracz.
Revotur
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

A ja mam takie pytanie.
Czy na tej sesji mozna w znaczny sposob wplywac na swiat? Czyli, np:
stwarzac wlasna armie, budowac "coś" (budynek, obwarowanie, kopalnie, itd.) i przez to wszystko wplywac na polityczny krztałt srodziemia i koniec koncow doprowadzic do zwyciestwa ktorejs ze stron?

Obrazek
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Jeżeli jesteś na tyle potężną osobą to możesz zmieniać ten świat, ale to robią zazwyczaj władcy jak np. Barlog lub nawet i ja :) choć pewnie możesz też dojść do sytuacji która pozwoli ci zmienić bieg przeznaczenia,
ale to już zależy od MG
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Musicie pamiętać ze świat kształtują jednostki a nie wielkie armie ktore sa tylko pozorne.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Świat kształtują wielkie armie :P Bez armii i tłumu jednostki mogą co najwyżej robić sobie Mortal Kombat.

To skoro Balrog to potwór-psychopata, który pragnie tylko bogactwa, władzy i szerzenia ogólnego zła i chaosu to myślę, że się nadaję do tej roli. :D

edit. Och, nie mam czasu :( Może kiedyś się zgłoszę. :shock:
Obrazek
Revotur
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

No dobra to ja sprobuje na dobry poczatek:
a) wydostac sie z lochow
b) stowrzyc armie
c) zdobyc swiat

cele raaczej realne, wiec leza w moim zasiegu :twisted:

Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

AC: a czym były by armie bez jednostek tylko rozbiegana chołota.
Rev ty narazie przepaści przejść nie mozesz :)
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ej a armia Barloga ma tu coś do gadania?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Zablokowany