eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:Czyli jestes jeszce bardoz mloda . Evanescence - gothic/pop-rock z elementami nu-metalu, albo gothic nu-metal. S&M jest niezly, ale moim zdaniem lepiej wypadaly elementy symfoniczne, a w zasadzie same smyczki, w paru kawalkach w oryginale, jak fade to black czy nothing else matters. Groove Coverage - disco pop w sumie, ale tez mi sie dosc podoba. Szczegolnie cover Oldfielda 'Moonlight Shadow' w wersji z samym pianinem i wokalem.
Mam 16 lat (nie wiem czy dla ciebie to bardzo młodo) i jestem CHŁOPAKIEM. Już 2 raz ktoś mi pisze per ona. CZEMU?? i nick jest męski, a avatarek tymbardziej.
Smoku pisze:evenescence (nie wiem czy dobrze napisałem ) Bring me to life
Evanescence. Prawie dobrze ;P
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Mam 16 lat (nie wiem czy dla ciebie to bardzo młodo) i jestem CHŁOPAKIEM. Już 2 raz ktoś mi pisze per ona. CZEMU?? i nick jest męski, a avatarek tymbardziej. Razz
Avatarek jest kobiecy, nick też może w błąd wprowadzić . Zmień avka będzie git.
Zatem sprawę przedstawię jasno:
Ogólnie jestem dużym fanem muzyki przede wszystkim rocka (a już najbardziej art rocka), nie toleruję za bardzo muzyki w stylu "umc umc umc umc", ani żadnej w tym stylu, uważam, że większość polskich raperów serwuje denno dno, ale jestem skrajnie tolerancyjny, więc oszczędze sobie
Dla mnie przede wszystkim istnieje muzyka Petera Gabriela(co może potwierdić niejaki forumowicz BearClaw;)) i jest to naprawdę genialny wykonawca, autor wspaniałych OST do filmów "Ptasiek", "Ostatnie Kuszenie Chrystusa" oraz "Polowanie na króliki"
Część jego świrtnych utworów, które szczerze polecam to:
Biko
Don't Give Up
Solsbury Hills San Jacinto (koniecznie!!!)
The Rythm Of the Heat
Quiet and Alone
Digging in the Dirt
Curtains (soundtrack do Myst:Revelation)
A Different Drum
i naprawdę wiele innych
Warto wspomnieć, iż Peter Gabriel niegdyś grał razem z zespołem Genesis
Co do reszty moich muzycznych zainteresowań to U2, Linkin Park, Metallica, Mike Oldfield(Tubular Bells naprawdę genialne), Sinead O'Connor, Coldplay etc... Więcej przy następnych postac
A ja sobie słucham dyskografii Dżemu i wg mnie to chyba najlepszy polski zespół (oczywiście w swoim rodzaju muzyki ) Szczególnie podobają mi się słowa, które łatwo mogę dopasować do własnych przeżyć. Dla mnie to bardzo osobista muzyka.
No cóż, co do osobistej muzyki, hmm, ja bardzo lubię U2, bo oprócz ich muzyki podoba mi się ich zachowanie. Bono w końcu prowadzi działalność charytatywną, a z tego co wiem "New Year's Day" napisał dla Lecha Walęsy (to akurat nie do charytatywności, ale do popierania walki o wolność).
Petera Gabriela mam właściwie całą dyskografię i jego muzyce nie mam co zarzucić. I jego zachowanie wcale nie jest złe, jak U2
Cob: COBy nie mwoić to masz racje Dzem jest, a moze bardziej już wypada powiedzieć był, naprawde taki .. ach. i ceisze sie ze mozna teraz słuchac go bo masz racje słowa glębokie muzyka odpowiednia i charyzmatyczny głos wokala.. coz duzo mowić milo odpłynać przy Dzemie.
A ja sobie teraz ladnie slucham plytki zespolu o smiesznej nazwie (tekstach zreszta tez ) Pagan Forest. Ale graja bardzo fajnie i to sie liczy ^^ Szczegolnie, ze slucham tego od 4 dni
Jest wiele lepszych undergroundowych zespołów, które poziomem są znacznie powyżej Behemota, więc nie ma co pisać, że ten zespół jest najlepszy ze wszystkich
Nie ma sensu, bo nie ważne co by podał, i tak napiszesz, że Behemoth jest lepszy :)
Drodzy panowie, o gustach się nie dyskutuje. To tak jakbym zaczęła nagle tłumaczyć, dlaczego Coldplay jest najlepszym zespołem na świecie ;)
Może nie najlepszym, ale owszem owszem, jest naprawdę dobry;). Po ich trzech albumach studyjnych jestem naprawdę ukontentowany, bo taki właśnie spokojnieszy rock i dobre jego wykonanie to jest coś
Elo.
Sory ze sie czepiam ale zespoly jak Linkin Park uwazasz za rock....Wg mnie rock to Cinderella,Rainbow,Def Leppard,Led Zeppelin nawet Black Sabbath bym rozumial ale to.....
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
nominację album dostaje za:
- nieortodoksyjne podejście do tematyki Adventure ;o)
- ilustracyjność muzyki
- tytuły tracków!
info na discogsie: http://www.discogs.com/release/11962