Ja w sumie (jak i fds) ulubionej broni raczej nie mam. Zależy co pasuje do postaci - przeważnie miecze albo łuki, choć moja ostatnia postać to krasnolud najemnik z toporem. Czasem zdarzają się krótkie miecze i sztylety.
Chyba, że sytuacja tego wymaga, to trucizna. Choć tego jeszcze nie miałem okazji wypróbować.
Jeszcze nie zagłosowałem na ulubioną broń ^_^ Ale chcę dodać coś innego... A moze fajnie by było pograć jakimś politykiem i wywalić parę bomb ^_^ Moja ulubiona broń w świecie realnym, to bomba atomowa. Zabija szybko, dużo, a na dodatek robi zdjęcia ^_^
Ja wybieram MIECZE ponieważ jest to ulubiona broń elfów i półelfów.
Ja gram elfem i używam miecza a z resztą mam kilka postaci w których najczęszczą bronią są MIECZE.
BochN pisze:Osobiście lubię ciężkie kusze (dają ciekawe efekty przy strzale z bliska) a w walce wręcz rhomphai.
dobra, ciezka kusza ma niezle obrazenia, ale czas przeladowania jest taki, ze lepiej wziasc dlugi luk refleksyjny. prawie takie same obrazenia, a przeladowanie o wiele szybsze.
PrQ pisze:Widze że niektórzy to zwykli , krwiożerczy Barbarzyńcy(jakja )no ale według mnie towygląd się liczynajbardziej...
I coś w tym jest! W końcu systemy i mechaniki (przynajmniej w fantasy) robione są tak, żeby każdy typ broni dawał w miarę podobne możliwości - a przynajmniej powinno tak być, w końcu nawet największy rolplejowiec nie będzie dla samego szpanu wybierał broni kalekiej. Oczywiście zawsze pozostają dodatkowe cechy, takie jak np. możliwość jej ukrycia czy zdolność do przebijania szczególnie grubych blach, ale to też w jakimś tam sensie nalezy do sfery estetyki broni, nie?
No nie wiem, zależy od postaci. Grając człowiekiem-ochotnikiem (lub coś podobnego) biorę zardzewiały miecz, a jako mroczny elf skrytobójca biorę kosy, które są najładniejsze a nie najskuteczniejsze.
CoB pisze:Patrząc na Twojego avika mam wrażenie, że wolisz zagazowywać/używać broni chemicznej/samolotów/bomb atomowych
Tylko w Cyberpunku... Tam używałem chemicznych pistoletów, itp. No ale w fantasy nie ma takich bajerów . W NS obmyślam jak trudne będzie zrobienie bomby atomowej .
Krasnoludzki Topór Bojowy-jednoręczny(przy wyszkoleniu) zadaje 1k10 i może go używać Krasnoludzki Obrońca czego chcieć więcej
Forum o dodatku do Magic The Gathering nad którym z kumplem pracujemy forum jest świeże i mało postów mamy. Może pomożecie w jego tworzeniu? http://www.magic.forumer.pl
Ja ostatno zaczelem grac postaciami magicznymi (po pewnej przegranej mojego paladyna z o 4 lvl slabszym magiem w WoWie), ktore zawsze wyposazam we wlocznie, glownie ze wzgledu na szybkosc i trzymanie przeciwnika na pewien dystans. W NS najlepsza moim zdaniem jest m4 + troche bajerow (granatnik celownik optyczny itp.)