[Marvel] Potęga i Moc

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

[W jakiej chcecie]

Raven, już mówiłem: gra będzie treningiem, abyście mogli zniszczyć potwora, który chce zniszczyć wasz świat. I wszystkich twoich bliskich, więc uspokój dupę - Lokor pokazał ci język :P
Obrazek
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Raven

Adam wystrzelił sieć oplatając Lokora. Użył swej super siły, aby rzucić nim do drzewa. Lokor uderzył z łoskotem. Raven podniósł go i przywiązał do rośliny.
-Nie takim tonem. Widziałem silniejszych od ciebie.
Obrazek
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Kilka smug cienia zamieniło się w ostrza rozcinające pajęczynę wokół Loktora, kilka kolejnych chwyciło Ravena w żelazny uscisk. -Racz sie uspokoić, nie interesuja nas twoje fochy, a jak go zabijesz, to jak masz zamiar się z tąd wydostać hę?- warczę na Ravena obracajac go w swoim kierunku. -NAJPIERW myśl, pajączku, potem działaj. I nie daj się ponieść, bo zdechniesz szybciej, niż myślisz i nikt z nas nawet nie bedzie ci musiał pomagać.- dodaję, po czym wypuszczam Ravena, ale ostrożnie, gotów go pochwycić ponownie, jeśli wykona gwałtownieszy ruch. -Zachowujesz sie jak ostatni gówniarz.- syczę.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Raven

-Tak, jasne, tylko jaką masz pewność że to nie pułapka?
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Sieć Ravena oplotła Lokora,
ale gdy skakał na niego Lokor zatrzymał czas. Wydarzenia, które nastąpiły w tym momencie były widoczne jedynie dla Lokora i Ravena. Timer widział tylko dziwne mignięcie.

Raven zatrzymał się w locie. Lokor ze śmiechem potrzedł do niego i zawiesił mu na szyi amulet. Ostatnim razem mnie nie atakowałeś. Żegnaj.

Czas wrócił do normalnego biegu i wszyscy zobaczyli, że Raven w locie zniknął. Pojawił się chwilę później w mieście położonym nad wielkim morzem. Całe miasto jest dość nisko zabudowane i jest w całości z drewna. Drogi po między budynkami mają nawierzchnie zbudowane z drewna po których dziwne pojazdy napędzane elektrycznością poruszają się, ale nie na kołach, a na zębatkach. Las góruje nad całym miasteczkiem. Ludzie trochę zdziwili się strojem Ravena. Podszedł do niego jeden młody człowiek i zaproponował mu płaszcz i rozmowę w karczmie obok.

Tymczasem inni stali z Lokorem: No.. to był głos sprzeciwu... on żyje, spotkacie go jeszcze w czasie podróży, chyba, że gdzieś zginie. Ktoś chce do niego dołączyć czy wolicie w piątkę przejść do wielkiej potęgi dzięki której pokonacie potwora? Macie 6 amuletów. Kto bierze dwa?
Static X zareagował jednak w alternatywnej rzeczywistości w porę, dzięki czemu tamte wydarzenia nie miały miejsca - jednak Raven i Timer je widzieli.

Lokor się uśmiechnął: Kto bierze dwa amulety?
Obrazek
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Raven

-Nie. Muszę ratować przyjaciół. Ale najpierw zmienię strój. W tym się ugotuję. Gdzie znajdę krawca? Chciałbym zamówić taki kostium: Obrazek
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

No problemo. - strój Ravena momentalnie się zmienił. Lokor rozdał wszystkim amulety. Kto chce mieć dwa?
Obrazek
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

-Ja biore dwa amulety źą.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

OK, niestety Lekarz nie dostanie, bo użył słowa "źą".

[Po konferencji napiszę co się stało i gdzie was przeniosło :) i chyba wylosuje kto dostanie amulet (nie Raven i nie Doc)]
Obrazek
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Raven

-No proszę. Ruszam w drogę. Pomimo tego że jestem ulubionym workiem treningowym Boga.
Raven rozpędził się, wypuścił z nadgarstka sieć i zaczął się poruszać w stronę najwyższego w mieście budynku.
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Raven trochę się zgubił przez te zmiany czasu. Ciągle był na trawiastych równinach z olbrzymimi drzewami razem z innymi. Był też w nowym stroju, który mu ufundował Lokor Lokone. Dodatkowy Amulet dostał Static X. Lokor teleportował was do olbrzymiego miasta przypominającego Nowy Jork (z wyjątkiem tego, że po wschodniej i zachodniej stronie rozciągały się niezwykle wysokie góry. Stoicie się na najwyższym wieżowcu, w samym centrum miasta. Ktoś otworzył drzwi klatki schodowej i wyszedł do was.

Jest ubrany w garnitur i wygląda tak: http://www.danielpipes.org/img/daniel_pipes_2.jpg

Witam was. Mam zaszczyt być waszym pierwszym przewodnikiem po tym naszym małym świecie. Jest rok 15000 od czasu Wielkiej Izolacji. W kraju, w którym teraz się znajdujemy i w którym się urodziłem 49 lat temu kalendarz działa od czasu Przebudzenia - było to wydarzenia, które zapoczątkowało trzy wielkie cywilizacje - i datując tym sposobem jest rok 5005. Pierwsze wasze zadanie jest dość proste. Pod miastem, mówiąc konkretniej pół kilometra pod nami znajduje się stara bomba atomowa. Prowadzą do niej trzy drogi: najniebezpieczniejsza prowadzi szybem w dół pod budynek. Fundamenty tego budynku są olbrzymie i tworzą sieć razem z budynkami na około. Dwa inne wejścia znajdują się w kopalniach, których wejścia są w górach na zachodzie i wschodzie. Zapewne interesuje was kto jest waszym przeciwnikiem, ale to będzie następne zadanie. Teraz o ile się nie mylę macie godzinę, aby ją wyłączyć. Wyłącza się ją 5 amuletami. Jest chroniona przez ludzi Centuriona. Tak, tak się zwie wasz wróg w tym rejonie. Po wyłączeniu wróćcie tu, to dostaniecie nagrodę i dalsze współrzędne. Macie 58 minut, powiem jeszcze tylko, że jeżeli postanowicie uciec to gra zostanie przerwana, a wy za nim umrzecie zobaczycie śmierć waszej planety z waszymi bliskimi. 57 minut. Miłego dnia. Po tej przemowie mężczyzna odszedł, krzyknął wam jeszcze, że możecie windą ekspresową zjechać do piwnic.
Obrazek
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Magnus
No cóż, nie ma czasu do stracenia. Po mimo niebezpieczeństw ja wole wybrać najkrótszą drogę. Idziecie ze mną?
Po tych słowach ruszam w kierunku wymienionego wyżej wejścia.
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Timer

-Chętnie, czas to pieniądz, a my niemamy ani jednego anie drugiego.- Ide do tej windy
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

-Nie jestem pewien... wiesz, ginie sie też szybko...- stwierdził ponuro Static X. -Jak będziecie martwi to za wiele nie pomozecie prawda?- mruknął wchodząc do klatki schodowej -jak ktos idzie ze mną, to mogę mu pomóc zejść szybko i bezboleśnie.- dodaję rozwijając macki ciemności.

-A własnie, ty chyba mnie pytałęś o jakąś pułapkę?- śmieję sie do Ravena. -Skoro potrafi manipulowac rzeczywistością, to portal prowadziłby do pułapki. Po coktoś miałby się męczyć z dotwarzaniem dodatkowego miejsca w przestrzeni?-
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Magnus
-A to zmienia postać rzeczy. Jeśli mozęsz nas szybko tam przenieść to ja jestem za i idę z tobą.
Podchodzę szybkim krokiem do Static X'a i szybko dodaję:
-Czy mnozęmy zaczynać?
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Static X

Jasne- uśmiecham się złowrogo. Wchodzę na klatkę schodową i mioędzywymiarowym teleportuję nas w dół, jeśli z jakiegoś powodu to nie jest pożliwe, to powlekam siebie i Magnusa warstwą cienia i korzystajac ze swej prędkości i cienia zbiegam na doł używajac "macek" cienia.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

- Ja tam się mogę teleportnąc tam. Ale nie wiem czy jakiś blokad nie będzie. Teleportuje się za Static X i Magnusem.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Zablokowany