Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Mike Oldfiled?? Yeach! Tak rónież bardzo dobra składanka muzyki, ale jak dla mnie "Tubular Bells 1" jest równie dobre! ("Amarok", "To France", "Shadow on the wall" itd. - bardzo dobre klasyczne utworki!). :D
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

mi3dzi4k pisze:A chyba tylko ja słucham reggae. Ale czasami włącze płytkę Mike'a Oldfield'a "Tubular Bells 3", przy której można się zrelaksować. Ale reggae najlepsze.
Polecam ci zapoznanie się z dubowymi dokonaniami Billa Laswella, np:
- Laswell, Bill - [Dreams of Freedom (Ambient Translations of Bob Marley in Dub) - 1997, Polygram
- Jah Wobble & Bill Laswell - [Radioaxiom - A Dub Transmission] - 2001, Palm Pictures
- Laswell, Bill - [Dub Chamber 3] - 2000, ROIR

Coś z tych trzech rzeczy powinno ci się spodobać, skoro lubisz taką 'przestrzenną' muzykę i jamajski feel.
Obrazek Obrazek
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

Dzięki! Przesłucham. Głównie słucham Boba ale jeśli jakiś kawałek innego artysty się nawinie to czemu nie? Jeszcze raz dzięki wieczorkiem ściągnę i przesłucham.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zirael
Majtek
Majtek

Post autor: Zirael »

A co ja mam powiedziec??Ja słucham kazdej muzyki,byle by mi sie podobała...Nie słucham jedynie Disco Polo,a takludzie nie zadawajcie takich pytan,bo odpowiedzi jest na nie tysiace,tyle ile gatunkow muzyki i ilu ludzi na ziemi,bo kazdy inaczej moze nazwac swoj ulubiony styl muzyczny :lol:
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=22423
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe :wink:
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Nazywać być może i tak... Ale rodzaje muzyki są już ustalone (zatem ich nazwy też) i są różne grupy, które lubią różne klimaty muzyczne. Ja również wiele rodzajów muzyki słucham, jednak najbardziej preferuję klimaty rockowe... Dzielę również to upodobanie muzyczne z kilkoma moimi przyjaciółmi, chociaż nie wszystkimi. Teraz i tak najbardziej popularnym gatunkiem muzyczny stało się Techno... :roll: Osobiście bardzo mało utowrów z tego repertuału do mnie trafia, ale znaczna część moich znajomych właśnie taką łupankę (sorry za określenie, ale po prostu inaczej tego nazwać nie potrafię...)lubi najbardziej... Kwestia gustu oraz upodobań. :?
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

BLACKSouL pisze:45% forumowiczów słucha metalu, a tylko 20% rocka... Jak tak może być? Czy nikt nie słucha starego rocka? :cry:
ja slucham, ale czesciej jakis metal u mnie z glosnikow/sluchawek leci (np. teraz leci soufly, a nastepne na liscie jest oryginalna wersja "born to be wild" z lat 60-tych :D)

ogolnie slucham najrozniejszej muzy, jak mam faze to leci paktofonika, jakis punk, metal, rock, reggae, ska, itp. prawie wszystko! (poza techno i hh/rap z malymi wyjatkami jak stare album/y pfk, fenomen, grammatik :D)
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

no ja tam slucham metalu jak mi sie garnki z szafy wyypią :D
a wogoel wole rocka :P chodz i tak slucham tak naprawde co mi wucho wleci byle by to disko z jola niebylo ani contry
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

No niektóre country są spoksik. Byleby haczyły o bluesa i nie wyli za dużo :D (A tak w ogóle uwielbiam słuchać dźwięku gitary akustycznej)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

tak jak ty na gitare to pewnie ja jetsem chory an dźwiek skrzypiec :) szczegolnie w symfoni o rany poprostu sie rozpływam dlatego tez lubie muzyke powazna ajesli ejst grana an skrzypcach to jzu w ogóle bombka :) no i dlatego tez apokaliptyka mnie tak podpasowała swoimi albumami poprostu choruje na piekny dzwiek tego instrumentu :)
Velociraptor
Majtek
Majtek
Numer GG: 8368308

Post autor: Velociraptor »

Kto z was słyszał najnowszy singiel Depeche Mode "Newborn" :?: Dla każdego maniaka synthpopu to po prostu extra utworek :P
Pozdro dla fanów brzmienia "depeszów" :!: 8)
Obrazek

"Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Nie mogę się powstrzymać:
A ja idę na koncert Depeche Mode 3 kwietnia! A ja idę na koncert Depeche Mode 3 kwietnia! :D

(bilety już w czerwcu kupiłam;))

Uwielbiam Depeche Mode ^_^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Nigdy nic nie słyszałem z Depeche Mode. :wink:
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

LOD pisze:Nigdy nic nie słyszałem z Depeche Mode. :wink:
Twoja strata... Depeche Mode jest super. A najlepszy hicior to Personal Jesus :D. Słucham codziennie :).
Midmitch Moodysal
Szczur Lądowy

Post autor: Midmitch Moodysal »

Heh, no ja klasykę zaznaczyłam xD Nie to, że jestem jakaś poważniacha. Ale ostatnio tego najwięcej można u mnie usłyszeć...Prócz tego metal, rock, punk....nawet czasem Dolly Parton xD Ale nigdy nie trawiłam hh, popu, techno, disco-polo < .__. > R'n'B i innych takich dziwnych xD Ulubieni wykonawcy...? <no to chyba nie na to temat, ale szczeeegół> Nie ma chyba takowych...Ale jakby ktoś mnie spytał na co mam ochote <bez skojarzeń...xD> to bym posłuchała Arch Enemy....gdyby ten ktoś miałby naprawione głośniki... <wściekle patrzy na swoje zepsute głośniki >.>...A potem pewnie Bacha czy tam Mozarta...xD
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Arch Enemy - buehehe. Reszczywiscie swietne muza ;]. Co do gry Ammotta, to zdecydowanie baridzje mi pasuje Carcass z okresu Heartwork, mimo, ze niby to podobna muzyka w AE.. w kazdym razie, Heartwork wyprzedza AE o lata swietlne.

Depeche Mode - gdyby nie to, ze dopiero po wakacjach chcialem kupic bilet, to tez bym poszedl na ich koncert.. a co do najlepszego ich utworu to Enjoy the Silence.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

A ja znow katuje Misterie, tym razem cala dyskografie za jednym zamachem ^^

Dla mnie ten zespol to prawdziwy fenomen na skale swiatowa, laczacy w sobie mase roznych gatunkow. Jeden z moich ulubionych zespolow (o ile nie ulubiony)
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Dzisiaj słuchałam sobie LTJ Buken (a może Bukem? whatever) i mi się, uwaga!, podobało :) Wg Wikipedii jest to "jazzy and atmospheric drum'n'base" + ciutkę ambientu. Nazwy brzmią strasznie i 'techniawkowo', ale słucha się nawet miło ^_^ Co jest dziwne, bo cierpię na techno-wstręt.

A wracając do DM, to nie mam ulubionego kawałka. Chociaż w sumie 'Home' mogłabym słuchać cały czas :) Fajne jest też 'New life' - powoduje u mnie ataki śmiechu i kiwanie się do rytmu, ale tak działa na mnie muzyka elektroniczna ;) O, i jeszcze 'Breathe' oraz 'Comatose' z płyty Exciter - wprawiają mnie w błogi nastrój.
Oczwiście lubię też 'Personal Jesus' i 'Enjoy the silence'. Przy tym się bujałam w łóżeczku jak mała byłam, bo moi rodzice to też wielcy fani DM ^_^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
ODPOWIEDZ