Muzyka
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
-
- Tawerniany Trickster
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Polecam ci zapoznanie się z dubowymi dokonaniami Billa Laswella, np:mi3dzi4k pisze:A chyba tylko ja słucham reggae. Ale czasami włącze płytkę Mike'a Oldfield'a "Tubular Bells 3", przy której można się zrelaksować. Ale reggae najlepsze.
- Laswell, Bill - [Dreams of Freedom (Ambient Translations of Bob Marley in Dub) - 1997, Polygram
- Jah Wobble & Bill Laswell - [Radioaxiom - A Dub Transmission] - 2001, Palm Pictures
- Laswell, Bill - [Dub Chamber 3] - 2000, ROIR
Coś z tych trzech rzeczy powinno ci się spodobać, skoro lubisz taką 'przestrzenną' muzykę i jamajski feel.
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Majtek
A co ja mam powiedziec??Ja słucham kazdej muzyki,byle by mi sie podobała...Nie słucham jedynie Disco Polo,a takludzie nie zadawajcie takich pytan,bo odpowiedzi jest na nie tysiace,tyle ile gatunkow muzyki i ilu ludzi na ziemi,bo kazdy inaczej moze nazwac swoj ulubiony styl muzyczny
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=22423
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
http://www.zirael.fora.pl
A BAZYLe wcale nie są złe
[Tylko bardzo złe - dop. BAZYL]
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Nazywać być może i tak... Ale rodzaje muzyki są już ustalone (zatem ich nazwy też) i są różne grupy, które lubią różne klimaty muzyczne. Ja również wiele rodzajów muzyki słucham, jednak najbardziej preferuję klimaty rockowe... Dzielę również to upodobanie muzyczne z kilkoma moimi przyjaciółmi, chociaż nie wszystkimi. Teraz i tak najbardziej popularnym gatunkiem muzyczny stało się Techno... Osobiście bardzo mało utowrów z tego repertuału do mnie trafia, ale znaczna część moich znajomych właśnie taką łupankę (sorry za określenie, ale po prostu inaczej tego nazwać nie potrafię...)lubi najbardziej... Kwestia gustu oraz upodobań.
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Kok
ja slucham, ale czesciej jakis metal u mnie z glosnikow/sluchawek leci (np. teraz leci soufly, a nastepne na liscie jest oryginalna wersja "born to be wild" z lat 60-tych )BLACKSouL pisze:45% forumowiczów słucha metalu, a tylko 20% rocka... Jak tak może być? Czy nikt nie słucha starego rocka?
ogolnie slucham najrozniejszej muzy, jak mam faze to leci paktofonika, jakis punk, metal, rock, reggae, ska, itp. prawie wszystko! (poza techno i hh/rap z malymi wyjatkami jak stare album/y pfk, fenomen, grammatik )
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
No niektóre country są spoksik. Byleby haczyły o bluesa i nie wyli za dużo (A tak w ogóle uwielbiam słuchać dźwięku gitary akustycznej)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
tak jak ty na gitare to pewnie ja jetsem chory an dźwiek skrzypiec szczegolnie w symfoni o rany poprostu sie rozpływam dlatego tez lubie muzyke powazna ajesli ejst grana an skrzypcach to jzu w ogóle bombka no i dlatego tez apokaliptyka mnie tak podpasowała swoimi albumami poprostu choruje na piekny dzwiek tego instrumentu
-
- Majtek
- Numer GG: 8368308
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Nie mogę się powstrzymać:
A ja idę na koncert Depeche Mode 3 kwietnia! A ja idę na koncert Depeche Mode 3 kwietnia! :D
(bilety już w czerwcu kupiłam;))
Uwielbiam Depeche Mode ^_^
A ja idę na koncert Depeche Mode 3 kwietnia! A ja idę na koncert Depeche Mode 3 kwietnia! :D
(bilety już w czerwcu kupiłam;))
Uwielbiam Depeche Mode ^_^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Szczur Lądowy
Heh, no ja klasykę zaznaczyłam xD Nie to, że jestem jakaś poważniacha. Ale ostatnio tego najwięcej można u mnie usłyszeć...Prócz tego metal, rock, punk....nawet czasem Dolly Parton xD Ale nigdy nie trawiłam hh, popu, techno, disco-polo < .__. > R'n'B i innych takich dziwnych xD Ulubieni wykonawcy...? <no to chyba nie na to temat, ale szczeeegół> Nie ma chyba takowych...Ale jakby ktoś mnie spytał na co mam ochote <bez skojarzeń...xD> to bym posłuchała Arch Enemy....gdyby ten ktoś miałby naprawione głośniki... <wściekle patrzy na swoje zepsute głośniki >.>...A potem pewnie Bacha czy tam Mozarta...xD
-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:
Arch Enemy - buehehe. Reszczywiscie swietne muza ;]. Co do gry Ammotta, to zdecydowanie baridzje mi pasuje Carcass z okresu Heartwork, mimo, ze niby to podobna muzyka w AE.. w kazdym razie, Heartwork wyprzedza AE o lata swietlne.
Depeche Mode - gdyby nie to, ze dopiero po wakacjach chcialem kupic bilet, to tez bym poszedl na ich koncert.. a co do najlepszego ich utworu to Enjoy the Silence.
Depeche Mode - gdyby nie to, ze dopiero po wakacjach chcialem kupic bilet, to tez bym poszedl na ich koncert.. a co do najlepszego ich utworu to Enjoy the Silence.
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Dzisiaj słuchałam sobie LTJ Buken (a może Bukem? whatever) i mi się, uwaga!, podobało :) Wg Wikipedii jest to "jazzy and atmospheric drum'n'base" + ciutkę ambientu. Nazwy brzmią strasznie i 'techniawkowo', ale słucha się nawet miło ^_^ Co jest dziwne, bo cierpię na techno-wstręt.
A wracając do DM, to nie mam ulubionego kawałka. Chociaż w sumie 'Home' mogłabym słuchać cały czas :) Fajne jest też 'New life' - powoduje u mnie ataki śmiechu i kiwanie się do rytmu, ale tak działa na mnie muzyka elektroniczna ;) O, i jeszcze 'Breathe' oraz 'Comatose' z płyty Exciter - wprawiają mnie w błogi nastrój.
Oczwiście lubię też 'Personal Jesus' i 'Enjoy the silence'. Przy tym się bujałam w łóżeczku jak mała byłam, bo moi rodzice to też wielcy fani DM ^_^
A wracając do DM, to nie mam ulubionego kawałka. Chociaż w sumie 'Home' mogłabym słuchać cały czas :) Fajne jest też 'New life' - powoduje u mnie ataki śmiechu i kiwanie się do rytmu, ale tak działa na mnie muzyka elektroniczna ;) O, i jeszcze 'Breathe' oraz 'Comatose' z płyty Exciter - wprawiają mnie w błogi nastrój.
Oczwiście lubię też 'Personal Jesus' i 'Enjoy the silence'. Przy tym się bujałam w łóżeczku jak mała byłam, bo moi rodzice to też wielcy fani DM ^_^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"