[Amber RPG] - jantarowa sesja ;o)

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

[Amber RPG] - jantarowa sesja ;o)

Post autor: krucaFuks »

Witam,

Zakiełkował u mnie pomysł odpalenia sesyjki w uniwersum Amberu (i Chaosu) Rogera Zelaznego; mechanikę opieram oczywiście na Amber Diceless RPG, jednak sądzę, że większość rozgrywek bedzie opierała się na privach (czyli jak chcesz podbić sobie ranking, to nie ma sensu tu grać) - kto czytał serię amberu pewnie bez problemu domyśla się dlaczego ;-)

Wymagania:
- pewne doświadczenie w RPG;
- przynajmniej dobra znajomość j. angielskiego; zasady dostępne są AFAIK tylko po angielsku, mogę podesłać wyjątki jako jpg, pdf bądź OCR-owany tekst (mniej prawdopodobne), ale wątpie, bym miał czas i chęci je tłumaczyć;
- bardzo dobra znajomość języka polskiego; w Amberze dodatkowe pkt. do rozwoju postaci dostaje się np za prowadzenie pamiętnika i tego typu rzeczy. Tzn. punkty dostaje się na początku, i potem trzeba prowadzić pamiętnik, lub ryzykuje się zejście na Bad Stuff - czyli cholerny pech, złą karmę, czy jak tam wolicie to nazywać.
- stosowanie zasad ortografii i interpunkcji; używanie interpunkcji! szczególnie na w rozgrywce na forum, gdzie nie można tonem podkreślić kluczowych fragmentów wypowiedzi, uważam, że stosowanie wielokropków, pauz, kapitalików i całej reszty tego tatałajstwa jest wskazane. Aha: jeśli jesteś dysortografem, użyj słowników (np. http://www.pwn.pl, sjp.pwn.pl, swo.pwn.pl, so.pwn.pl). Znam osoby, które mimo poważnej dysleksji niemal nie robią błędów - podejście pt. mam dysortografie, więc mam prawo robić błedy uważam za analogiczne do podejścia 'mam katar, wiec nie muszę się myć, bo i tak nie czuję, że smierdzę'; rozumiem że czasem może przeszkodą może być brak czasu, sam często odpisuję na posty w pośpiechu i robię literówki, ale jeżeli masz problemy z pisownią a faktycznie akurat jesteś bardzo zajęty, przepuść tekst przynajmniej przez open office'a lub worda.
Nie jestem purystą, więc nie bedę robił scen z powodu każdego błedu, ale niektórzy tu mocno przeginają i uważają, że wszystko jest OK.
- wiek raczej powyżej 20 lat; przykro mi, ale uważam, że Amber, ze swoimi intrygami może się okazać dość trudny dla osób bez pewnego doświadczenia życiowego. Z konwentów wiem też, że młodzi gracze zwykli ciężko się obrażać za 'krzywdy' wyrządzane ich postaciom. Sam jestem już nieprzyzwoicie więc stary i obawiam się, że trudno byłoby nadawać mi na tej samej fali co pokolenie pokemonów. Co więcej, wolałbym, aby graczy cechowała...
- ... pewna erudycja; nie oznacza to konieczności legitymowania się doktoratem z filologii klasycznej, ale nie bedziecie grali cieciami, tylko bądź co bądź krwią królewską. Noblese oblique, Panie i Panowie.
- i oczywiście dobrej znajomości książek z serii. nie jestem Rogerem Zelaznym, więc nie podejmuje się wprowadzić graczy w świat tak, jak on to zrobił. Poza tym jeśli nie czytałeś książek, to możliwe, że to nie jest gra dla Ciebie.

Aha - dwie osoby już mam, szukam jeszcze góra 2-3 osób, więcej nie ogarne, bo z doświadczenia wiem, że rozgrywka dzieje się zwykle przynajmniej w dwóch miejscach na raz... a jeszcze te zmienne strumienie czasu, wrrrr.
Selekcja bedzie się opierała na tym, jak piszecie i gracie (w tej kolejności); dopuszczam też możliwość korupcji za pomocą hurtowych ilości marcepanu lub (w przypadku piekielnie atrakcyjnych kobiet z doktoratem na koncie oraz Monici Belluci) hurtową ilością czarujących uśmiechów podczas wspólnej kolacji ;o)

To chyba wszystko. W razie czego dodam coś editem.
Tak naprawde to jestem bardzo miły i wyrozumiały dla graczy, ale wole się zabezpieczać :D
[czarujący uśmiech...]
M.
Obrazek Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Ja chcę grać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: fds »

Zgłaszam się do gry :D .
Zastanowię się nad postacią i później ją dam. Z tego co na razie wymyśliłem, będzie to chaosyta. Czekam na więcej informacji o świecie. Czyli jak do diabła stworzyć postać. Żeby rozdysponować punkty na jakieś umiejętności trzeba nie tylko wiedzieć ile tych punkcików jest, ale na co trza jeszcze je przeznaczyć. :D
Na będę tworzyć jakiejś szczególnie wymagającej postaci. Wystarczy jej takie wychowanie jakie otrzymuje każdy dżentelmen w Dworcach.
Logrus, trucizny, skrytobójstwa, taniec, własna talia rodzinnych atutów i te sprawy :D
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Ok, informacje o tworzeniu postaci w skrócie.

4 współczynniki główne (w nawiasie kto był mistrzem):

Strenght (Gerard) - siła fizyczna i umiejętność walki wręcz.
Warfare (Benedykt) - walka bronią, taktyka, strategia.
Endurance (Corwin) - zdrowie, wytrzymałość, regeneracja, też upór wbrew wszelkim przeciwnościom.
Psyche (Fiona, My Love :o) - siła psychiczna, potrzebna do wszelkich sztuczek magicznych i pojedynków woli.

Wpólczynniki określane są rangami. Domyślnie zaczynacie z rangą Amber, czyli możliwościami typowego (hehe) Amberyty. Wydając punkty podczas LICYTACJI, możecie polepszyć swoje możliwości zdobywająć Rangę wśród waszej generacji. Jeżeli uda wam się zdobyć Rangę I (podczas licytacji przebijecie innych) możecie mieć pewność, że w danej cesze jestescie wśród swoich 'rówieśników' najlepsi. Nikt nie będzie mógł was w tym przeskoczyć. A że w Amberze nie ma rzutów kostką, oznacza to, że w starciu, o ile nie zaistnieją dodatkowe okoliczności (he he he he...), wygracie.
Kolejne rangi (II, III, etc) nie są już zapewnione na stałe. Wydając punkty, możecie kogoś przeskoczyć, np z rangi III przejśc na drugą. Ale nigdy nie będziecie lepsi od gracza który wygrał licytację danego Atrybutu

Aha - poziom poziom atrybutu można sobie także obniżyć:
* do rangi Chaos, dostając do rozdysponowania dodatkowe 10 pkt. , czyli poziomu elitarnego wśród śmiertelników (czyli np End= Ch, to poziom który pozwala wam bez problemu zostawić w tyle komandosa, podczas rajdu przez góry w pełnym ekwipunku)
* do rangi Human , dostając za to 25 pkt- czyli przecietnych możliwości utrzymanego w formie śmiertelnika. Nie polecam.

Jeżeli braliście udział w licytacji atrybutu, to oczywiście nie możecie już go potem obniżyć. Punkty wydane na licytacji wydane są nieodwolalnie.

Punkty wydajemy także na moce (w nawiasie cecha najważniejsza oraz krótki opis):
Wzorzec (End = Amber do przejscia bez asysty, psyche do manipulacji) - 50 pkt, zaawansowany 75p
Zmiennokształtność (Psy/End do uzywania) - 35 pkt. zaawansowane 65 pkt
Logrus (Psy=A + End=Chaos by używać), wymaga zmiennokształtności) - 45 pkt (czyli razem 80!)

reszta wymaga głownie Psyche, z wyjątkiem atutów przydaje się też Endurance, jeżeli planuje się jakieś dłuższe używanie mocy:

Sztuka Atutów - 40 pkt, zaawansowana 60 pkt.
Słowa Mocy (5 króciutkich jednowyrazowych zaklęć do wyboru, bardzo męczy) - 10 pkt
Magia (Sorcery) - 15 pkt.
Przywoływanie (Conjuration, improwizowane tworzenie specjalnych stworzeń, artefaktów i różnych ciekawych efektów) - 20 pkt

Poza tym pkt wydajemy na własne Cienie, artefakty, konstrukty, sprzymierzeńców, stworzenia etc.
Jezeli zostaną nam jakies pkty (hehe...) stanowią one dla nas tzw Good Stuff - czyli farta. Ze stuffem na +10 jeżeli możemy czegoś nieprzyjemnego uniknąć, to pewnie jakoś się wywiniemy. Z Bad Stuff -10 wstawanie z łóżka wiąże się ze sporym ryzykiem. Chociaż jeśli zostaniemy, może się okazać, że przegniła belka stropowa powyżej właśnie postanowiła się złamać... Kto chce lepiej wiedzieć jak to działa, niech porówna jak się wiodło Merlinowi a jak Jurtowi w ich wzajemnych pojedynkach....

Dodatkowe punkty (10) można dostać np za prowadzenie pamiętnika (powiedzmy jeden większy wpis na tydzień), szeroko pojętą twóczość związaną z Amberem (np Rysowanie atutów, poezja) lub inne tego typu akcje. Pkt dostaje się przy tworzeniu postaci, po czym regularnie dostarcza się daną Kontrybucję. Niedostarczenie oznacza, że o ile gracz nie ma wolnych pktów, schodzi na Bad Stuff ;-/
Max dodatkowo można dostać 20 pkt.

Na razie nie twórzcie postaci, kiedy ukontytuuje się grupa, powiem więcej szczegółów. Fajnie tylko, jeżeli będziecie mieli jakis koncept postaci, mocne i słabe strony, na co mniej więcej wydać pkt, co licytować. Ja radze zostawić troche pktow na GStuff, ze 4pkt na sprzymierzeńców, i przynajmniej z 5 pkt na artefakty (typu miecz, wierzchowiec, Frakir Merlina, kulki Mandora). Od razu mówie, że nawet nie możecie pomarzyć na początku o Grayswandirze, Ghostwheelu czy spikardach :D

Dodatkow pkt. dostajecie z czasem; wydajecie je *nie wiedząc* ile dokładnie ich jest - po prostu deklarujecie, że np. chcecie zwiększyć swoją siłe, dodać do Good Stuffa albo chcecie stworzyć artefakt - i zaczynacie pracować nad nim pracować. Tak samo działa zdobywanie nowych mocy: kiedy uważacie, że wasza moc wzrosła już wystarczająco, możecie np spróbować przejść Wzorzec w umyśle (Adv. Pattern jest niezbedny); jeżeli macie wystarczająco dużo pktow, uda wam się to, jeżeli trochę wam brakuje, możecie zejść na minus (do -10) co oznacza Bad Stuff...
Jeżeli brakuje wam dużo, tylko rozboli was głowa...
Nie polecam po raz pierwszy przechodzenia Wzorca lub Logrusu bez solidnych podstaw do przypuszczenia, że wasza moc jest wystarczająca :D

To na razie tyle, sądze że powinno wystarczyć ;-). W sumie to i tak duuużo więcej, niż wiedziałem ja, kiedy zaczynałem grać w Amber :D
Nie martwcie się, to w praktyce jest piekielnie proste. Już po licytacji drugiego atrybutu, zrozumiecie do głębi dylematy jakie stoją przed każdym Amberytą czy Chaosytą.

Niech Jednorożec / Wąż bedzie z Wami.
Obrazek Obrazek
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

WITAM! REZERWUJE SOBIE NAJLEPSZE MIEJSCE! Takie kolo MG, zeby moc mu trzepotac rzesami i pokazywac dekold przy trudniejszych zwrotach akcji ;) No co? Kobieta tez musi sobie jakos w zyciu radzic :D
Podesle postac jak tylko wstane z lozeczka na dluzej :/
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Oto informacje dla laików. Po polsku. Przydadzą się na początku rozgrywki. Ale i tak bez przeczytania przynajmiej jednego pięcioksięgu Amberu, wczucie się i zrozumienie świata o dwóch rzeczywistościach (właściwie to przez Corwina trzech) i nieskończonej liczbie Cieni, będzie bardzo ciężkie :D . A książkę polecam każdemu.
http://republika.pl/amberyci/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amber_(gra_fabularna)
Trzeba troszkę uważać, bo na tych stronkach są błędy. Niewiele ale zawsze.
Na przykład występuje tam coś takiego jak "Leadership" w podręczniku nie ma czegoś takiego.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Ouzaru pisze:WITAM! REZERWUJE SOBIE NAJLEPSZE MIEJSCE! Takie kolo MG, zeby moc mu trzepotac rzesami i pokazywac dekold przy trudniejszych zwrotach akcji
No niestety wyglada na to, że to miejsce będzie zajęte... a ja nie śmiem nawet się sprzeciwić. Co najwyżej mogę zaproponować miejsce z drugiej strony :D
Obrazek Obrazek
Ouzaru

krucaFuks pisze: No niestety wyglada na to, że to miejsce będzie zajęte... a ja nie śmiem nawet się sprzeciwić. Co najwyżej mogę zaproponować miejsce z drugiej strony :D
Jaka szkoda :( Ja tak nie lubie konkurencji... Po tej drugiej stronie to fds bedzie siedzial, jak rozumiem? ;) A tak wracajac do sesji, to jestem w trakcie edukowania sie :D I hope ze skoncze zanim gra sie zacznie :roll:
Czy tu naprawde nie ma innych chetnych???
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Ouzaru pisze:Czy tu naprawde nie ma innych chetnych???
Chętni są, a przynajmniej ja jestem, ale... przeczytałam jak narazie tylko jedną książkę Zelaznego. Podobało mi się nawet, jednak to trochę za mało, żeby porywać się do grania.

Z przyjemnością będę Wam kibicować ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Falka, nie przejmuj się. :D Graj z nami. Ouzaru też jeszcze nie przeczytała dziesięcioksięgu. Niedawno jej pożyczyłem i pod groźbą przemocy fizycznej, musi to jak najszybciej przeczytać. :wink:
W takim przypadku i tak sesja ruszy z pewnym dużym opóźnieniem. Jeśli chcesz to posiadam w wersji elektronicznej pierwsze 7 części. Zostałem zmuszony do odszukania ich w internecie ze względu na to, że jakaś menda je ode mnie pożyczyła i nie oddała. Zresztą są one pobrane z jakiegoś legalnego www. Już nie pamiętam adresu, ale gdzieś zostały w całości opublikowane. Oczywiście ze względu na moje lenistwo są w wersji polskiej. Jak mam do wyboru to nie czytam w obcym języku. Mózg się wtedy mniej męczy. :D Ale do zrozumienia świata i intryg nim rządzących wystarczy przeczytać pierwsze 5. Po prostu nie będzie się wtedy grać chaosytą tylko amberytą. Ale i tak nie wiem, czy sam nie zmienię swojej postaci i nie będę grac amberytą. Jakby co to służę książkami.

A z tego co wiem to krucaFuks będzie jedną jedyną osobą ,która przeczytała podręcznik do AMBER DRPG. :D I w dodatku nie pozwala go czytać graczom, twierdząc, że nie będziemy potrafili powstrzymać się, przed wykorzystaniem wiedzy w nim zawartej. Człowiek małej wiary.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Fds, a ty coś się taki miły i wyrozumiały nagle zrobił? Solidarność kitek, chyba... :P

No... Ja tu widzę poważne zaległości. Że Ouzaru nie czytała, to zaskoczony w sumie nie powinienem być (choć jestem)... jak któs tylko by o Drizztu czytał, takim prawym zawsze, bez skazy i zmazy, to i mu do gusto mogą nie przypaść opowieści, gdzie każdy z bohaterów to kawał skurczybyka (skurczykrowy?) i tylko myśli jakby tu niecnie swoje rodzeństwo wykorzystać. Taaak... wcale mnie to nie powinno dziwić. :P

Falko, co do twojej propozycji, że na razie sobie tylko popatrzysz... hmmm.. cieżko będzie. Bo tutaj pewnie będą co najwyżej pojawiały się pamiętniki, a i to po pewnym czasie i oczywiście przeredagowaniu. Nikt chyba nie sądzi, że Corwin opisał CAŁĄ prawdę? w końcu opowiadając tę historię, nie chciał wyjść na skończonego skurczybyka. Ja słyszałem od Juliana, jak to naprawdę było, i obie wersję dość mocno się różniły.

Poza tym

No to mam propozycję, żebyście obie szybciutko nadrobiły zaległości. Bo Fds to Amber jak biblie czyta, codziennie przed snem - o ile tylko trzeżwy jest - kleka sobie w kąciku i co najmniej akapit albo dwa z dekalogii w nabożnym skupieniu odczytuje. A dobra znajomość tego, jak mogą się toczyć intrygi wśród Amberytów, o Chaosie nie mówiąc, da mu nad wami sporą przewagę. Pewnie dlatego tak Was obie zachęca, bo choć wie, że będzie tylko pionkiem dla starszego pokolenia, to przy odrobinie sprytu będzie mógł łatwo wami manipulować. A to pewnie średnio Wam się uśmiecha, prawda? :D Tak więc radzę szybciutko nadrobić zaległości, jak ktoś potrzebuje książek, to moge podesłać, oryginał mam chyba w pdfach tylko, ale to dla Falki nawet lepiej pewnie ;-) - tylko uwaga, to się w oryginale czyta świetnie, ale język jest dość bogaty, to nie Potter. Więc o ile nie ukończyło się studiów w USA albo UK dobry słownik jest wskazany, webster.com czasem z trudem wystarcza.

Proponuję licytację za jakieś dwa tygodnie, tak koło 20 I. To powinno wystarczyć na doczytanie oraz na ewentualną moją pomoc przy tworzeniu postaci / wczuwaniu się w Amber. A poza tym, fds jakąs sesję bedzie zaliczał w tym czasie, co też szanownym paniom da jakąś niewielką przewagę, która choć trochę zrównoważy jego obycie w Amberze i okolicach. :D

Licytację zaczniemy w kolejności, czyli od Psyche, która jest kluczowa dla wszystkich postaci. Czyli zapowiada się gorąco. Pierwsza oferta składana jest na priva / mejla / na karteczce; 0 oznacza że nie bierzemy udziału w licytacji (w ogóle), startujemy wtedy z psyche=Amber; wtedy możemy sobie ewentualnie obniżyć cechę do rangi Chaos - ale tego chyba nikt nie bedzie robił, prawda ;->
Czyli żeby wziąć udział w licytacji trzeba dać przynajmniej 1 pkt. A potem w kolejności, od najsłabszej oferty zaczynając licytujemy dalej. ;->

Troszeczkę wcześniej poprosiłbym o info, czy ktoś chce grać Amberytą, czy Chaosytą. Ja polecam Amber. W sumie to oni wygrali tę cholerną wojnę, nie? :D
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

krucaFuks pisze:No to mam propozycję, żebyście obie szybciutko nadrobiły zaległości. Bo Fds to Amber jak biblie czyta, codziennie przed snem - o ile tylko trzeżwy jest - kleka sobie w kąciku i co najmniej akapit albo dwa z dekalogii w nabożnym skupieniu odczytuje.
Z szybkim nadrobieniem będzie problem - mi także sesja się zbliża... Do tego ja kobieta pracująca jestem! (o, teraz właśnie w pracy się obijam;)) Czytać, może i czytam szybko, ale czasu na czytanie nie mam za wiele... Jednak będę się starać.
A tą biblią to mnie przeraziłeś... Z takim maniakiem mam grać?! ;)
Tak więc radzę szybciutko nadrobić zaległości, jak ktoś potrzebuje książek, to moge podesłać, oryginał mam chyba w pdfach tylko, ale to dla Falki nawet lepiej pewnie ;-) - tylko uwaga, to się w oryginale czyta świetnie, ale język jest dość bogaty, to nie Potter. Więc o ile nie ukończyło się studiów w USA albo UK dobry słownik jest wskazany, webster.com czasem z trudem wystarcza.
Bardzo chcę te pdfy :) Wprawdzie nie lubię czytać na kompie, ale co tam - przeżyję. Angielski mi nie przeszkadza - jedyną książkę Żelaznego, jaką czytałam (a był to bodajże 'Znak jednorożca' o ile mnie pamięć nie myli), czytałam właśnie po angielsku.
Proponuję licytację za jakieś dwa tygodnie, tak koło 20 I. To powinno wystarczyć na doczytanie oraz na ewentualną moją pomoc przy tworzeniu postaci / wczuwaniu się w Amber. A poza tym, fds jakąs sesję bedzie zaliczał w tym czasie, co też szanownym paniom da jakąś niewielką przewagę, która choć trochę zrównoważy jego obycie w Amberze i okolicach. :D
Dobra, wchodzę w to. Zabieram się za nadrabianie zaległości, mam nadzieję, że starczy mi czasu :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

krucaFuks pisze:Bo Fds to Amber jak biblie czyta, codziennie przed snem - o ile tylko trzeżwy jest - kleka sobie w kąciku i co najmniej akapit albo dwa z dekalogii w nabożnym skupieniu odczytuje
Zgłaszam oficjalny protest przeciwko pomówieniom i aluzjom wysuwanym ku mojej osobie. To jest rekrutacja. Czas na pomówienia i aluzje będzie na sesji :D To są insynuacje, że czytam dziesięcioksiąg jak biblię. Fakt, że przeczytałem go już z 20 razy o niczym nie świadczy. Chciałbym zwrócić uwagę, że krucaFuks czytał go dwa razy częściej. A to, że w tej chwili też szybko czytam Amber, jest spowodowane mędzeniem krucaFuksa, że on też chce i dlaczego ja do diabła tak wolno czytam.
Swoją drogą to nie są jedyne książki, które czytam po raz n-ty. Raz na jakiś czas jak mnie się skończą nowości to sięgam po jakieś stare sprawdzone. :wink:
Falka pisze:Dobra, wchodzę w to. Zabieram się za nadrabianie zaległości, mam nadzieję, że starczy mi czasu :)
O czas się nie martw za bardzo. W rozsądnych granicach, jak będzie potrzeba, spróbuję go przeciągnąć. W końcu, po coś człowiek wymyślił, coś takiego jak mały sabotaż. :twisted:

I nie przejmujcie się moją większą znajomościa świata. Ja jestem znany z powolnego myślenia i prostoduszności. Wszyscy mówią, że jestem milutki i prawdomówny.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

To ja tez bylbym zainteresowany tymi ebookami :P Co do sesji, to sie nie nadaje ze wzgledu na znajomosc swiata rowna zeru :P A szkoda...
Ouzaru

krucaFuks pisze: No... Ja tu widzę poważne zaległości. Że Ouzaru nie czytała, to zaskoczony w sumie nie powinienem być (choć jestem)... jak któs tylko by o Drizztu czytał, takim prawym zawsze, bez skazy i zmazy, to i mu do gusto mogą nie przypaść opowieści, gdzie każdy z bohaterów to kawał skurczybyka (skurczykrowy?) i tylko myśli jakby tu niecnie swoje rodzeństwo wykorzystać. Taaak... wcale mnie to nie powinno dziwić. :P
Zglaszam protest! Przeczytalam prawie calego Salvatore (przy "Morzu Mieczy" wymieklam i prawie tym rzygalam :/), ale to nie Drizzt'a lubie tylko Jarlaxle i Artemisa! Wole takie nietypowe, zle, pragmatyczne i oportunistyczne postacie... Poza tym NAJbardziej kocham czytac o Błaźnie i TO nie powinno Pana dziwic :]
Poki co nadrabiam zaleglosci, ale tyz jestem pracujaca i mam czas ino w autobusie czytac :/ i to w drodze do domku, bo do pracy to taki tlok, ze nawet nie ma sie czego trzymac... No a potem sie ma noge skrecona w kolanie, jak taka szumowina mocniej hamuje :(
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Ok, starczy tego gadania, czas ściągać majtki... :D

Jutro postaram się podesłać fragmenty podręcznika, jakby były za duże, to nagram na plytkę / udostępnie (bo niestety skanowany tylko mam). I proponuję mock session, taką próbną licytację, pomoc w tworzeniu postaci (też próbnej, oczywiście) i króciutką rozgryweczkę - np. jakiś pojedynek z Benedyktem, no może nie aż tak krótką. Pomóc to wam to dużo nie pomoże w samej rozgrywce, bo do tego trzeba parę tysiącleci przeżyć w cieniach. Ale bedę miał potem podkładkę, że przynajmniej zagrałem fair, hehe.

Proponuję piątek wieczór na próbną licytację... akurat licytacja jest wredna, bo wszyscy muszą być obecni. Konferencję na gg proponuję, bedzie kupa śmiechu (przynajmniej dla mnie :))

Niech Jednorożec będzie z Wami, a Chaos niech nadal mąci.
Obrazek Obrazek
Ouzaru

Wybaczcie, ale ostatnimi czasy bardzo rzadko jestem w domu i przy kompie w ogole. Jednak rozwalone kolano nie wplywa dobrze na moj humor i samopoczucie :/ Jeszcze raz sorry, moze zaczniecie beze mnie, jesli reszta jest gotowa?
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

When you are about to die, a wombat is better than no company at all.
Roger Zelazny

EDIT:

Khem... do tej pory nie dotarły do mnie żadne szczegóły dotyczące wylicytowanych przez was postaci. Powodów może być kilka:
- nie chcecie się dalej bawić
- zwykłe niedopatrzenie z Waszej strony ;->
- uważacie, że już wszystko wiecie o tworzeniu postaci do Amberu (w tym przypadku, może robić nową licytację i zaczynać)
- macie za mało informacji (całkiem prawdopodobne, ale dlaczego o nic nie pytacie? ja jestem potwornie chaotyczny /hehe/, mnie trzeba przywoływać do porządku)
- pochłonęła was sesja na uczelni / raporty w pracy / jesteście w tygodniowym cugu
- plączecie się po Cieniach, gdzie nie działa internet ;o)

Proszę o jakieś info, które z moich przypuszczeń są trafne... A poza tym to od jutrzejszego popołudnia do niedzieli wieczór raczej jestem offline, do usłyszenia w przyszłym tygodniu
Obrazek Obrazek
Zablokowany