Manga i Anime

Biblioteka Światów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Zamykam ten temat. Dyskusję proszę przenieść w miejsce gdzie już się toczy.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Dark_Voyager
Marynarz
Marynarz

Post autor: Dark_Voyager »

A Gilgamesha ktoś ogląda? Teraz leci na Hyperze.

Dark_Voyager
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Nie ogladalem :/ Za to czytalem :P Tyle ze to nie byla manga, a epos sprzed 5 000 lat :P
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Dodam cos od siebie do tego tematu

Blech jak ja tego nielubie :d< czytaj M&A
tylko Tero kir przekonał mnei keidys do pzrezcytania Edenu a Hagen zmusil silą do obejzenia jakiejś tam anime nawet nei pamiętam chodź teledyski do Triguna czy Berserkera są miłe dla ucha i oka ale brr czy zmusze sie by to keidys obejzec niewiem...
Zirael
Majtek
Majtek

Pomówmy o mandze...

Post autor: Zirael »

Do niedawna nie lubiłam żadnedo rodzaju komiksów ani kreskówek.
jednak pewnego dnia pojechałam do siostry mojego brata(tak siostry mojego brata,nie pomyliłam sie)i ona dała mi pare mang do przeczytania.Była to seria pt.:"Wspomnienia demona".
Stwierdziłam,że to jest to czrgo szukałam do czytania.Nie ma za duzo tekstu,a przekazuje bardzo wiele tresci.Wujwek sie naśmiewał,że to same dziwne odgłosy;"aghrrrry"czy cos w tym rodzaju,ale jak sie temu głębiej przyjrzeć to ma to pewnie większą wartość od ambitnego amerykańskiego serialu,który ma już około 3000 odcinków i wychodzi na to,że ktoś jest swoim własnym ojcem :D .W mandze natomiast można przekazać w sposób ukryty wazne informacje i przesłanie,dotyczące ważnych spraw współczesnego świata.
A Wy,czytelnicy Tawerny RPG,jakie macie zdanie na temat mangi??Uważacie,że jest to wymysł Szatana,że ludzie,czytający mange to sataniści??Przecież manga powinna mieć podobne "prawa" jak harlequiny(nie wiem jak to się pisało)sprzedawało się to dziadostw w każdym kiosku,a naiwne kobiety(w tym moja mam)wydawały na kupę szmalu,które mogłyby przeznaczyc na jakis pożyteczny cel...Ale,nie,bo musiały się dowiedzieć,czy Klarita,czy jakaś inna Julia,pocałowała Marca,czy dała mu plaskacza w twarz...
To jest moje zdanie,a Wy wypowiedzcie sie prosze,co o tym myślicie!
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Ja nieoddałem głosu bo jak dla mnie jest w niej ( tej Ankiecie) za mało opcji bo np. trudno powiedzieć o mnie że czytam mange regularnie ale napewno nie jest mi obojętna :) powinno być cos pośredniego ale dobra w samej mandze najbardziej mnie interesuje sposób rysowania rastry itp. fajnie i estetycznie to wszystko wygląda :) samej mangi niewiele znam przeczytałem może jedno wydanie "Detektyw Jeż" - całkiem fajne, niektóre historie są humorystyczne inne bardziej poważne, znam tytuł Hellsing ale tego tytułu nie czytałem, poprostu przejżałem obrazki, podobnie jak z Ghost in the Shell ( podobno min. na tym oparty byl matrix )poprostu narazie nie zabrałem się do tego natomiast tytuł Akira to już inna sprawa tą mangę czytałem ze sporym zaciekawieniem ( zna może to ktoś ??) występuje w niej wiele barwnych postaci i ciekawą fabułe
1 osiem komiksów opowiada wojnach gangów w japoni tworzy przygotowanie do apokalipsy tokio która następuje po śmierci jednego z " dzieci odarzonych ogramnym potencjałem" kiedy to tytułowy akira ( 6 latek) w wybuchu żalu swą mocą jednym wyładowaniem mocy niszczy tokio i od tego momentu właśnie fabuła robi się naprawdę ciekawa dawni nastoletni gangersi spotykają swoich dawnych ziomków itp.....

PS: Trudnoi mi było to steścić po 2 luetnim okresie niezaglądania do tego tytułu może więc to zabrzmieć mało interesująco lecz naprawde polecam Akirę to naprawde znakomita manga :P
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja oddałem głos na wytwór szmatana dozwolony od lat 18.

Nie czytam ogólnie mangi (wcale nie czytam), więc co mam powiedzieć... Wolę normalne książki czytać albo komiksy Marvela (X-Men!!).
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Manga. ^^ Lubię mangę. ^^ Manga jest spoko. ^^ Manga jest the best. ^^ Manga. ^^ Lubię mangę. ^^
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Tak znam Akirę. Tak rządzi. Matrix się chowa przy GITS-ie, Hellsing wymiata ,zaś Berserk jest mangą której moim zdaniem nie znać znaczy tyle samo ile nie znać prawdziwego oblicza mrocznej fantasy. Oczywiście, że czytam mangę a ''pecetowoerpegowych'' ortodoksow powinny przekonac do niej tytuly takie jak chociaby wspomniany ju Berserk, czy tez Warcraft.
Har Har Har
Zirael
Majtek
Majtek

Post autor: Zirael »

nie miałam wiecej pomysłów na możliwości wyboru...wiem,za mało tego było...następną ankitę dopracuje bardziej,obiecuje :mrgreen:

[Wątek o mandze i anime już istnieje, więc zamykam ten i zapraszam do rozmowy w tamtym drugim, co się zwie Manga i anime ^_^ - dop. FLK
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Berserk rządzi! Hellsing rządzi! Manga & Anime rządzi!!!
Har Har Har
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Ja tak jak mówiłem w ankiecie mogę polecić mange Akira to jest najlepsza manga jaką czytałem :)
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Dokładnie Akira rządzi. Dla fanów cyberpunka polecam równierz GITS-a, zaś dla kochających mroczne, krwiste historie zarządzi Berserk.
Har Har Har
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

A ja w koncu obejzalem Record of Lodoss War. Mocny jestem, bo mam to anime juz jakies 4, moze 5 lat, ale nie mialem sil je obejzec. A teraz prosze, mam chwile wolnego, na dwor sie wychodzic nie chce i zaczalem ogladac (ale to tez i przez to, ze w niedziele z kumplem ogladalismy teledyski animcowe). W ogole obejzalem cala serie (13 odcinkow) w 2 dni, z czego dzisiaj poszlo 10 odcinkow. Wciagnelo mnie i tyle, a teraz po glowie chodzi mi opening :) Przypomnialy sie stare czasy, tak sie jakos mi cieplej zrobilo no i doszedlem do wniosku, ze takich anime juz nie robia. Zupelnie inny swiat.
A fabula byla przewidywalna do bolu :P
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Całą serię oglądałam 2x na Hyperze bodajże i ani razu nie udało mi się zobaczyć pierwszego i ostatniego odcinka :D

Mnie także wciągnęło to okropnie i podobało się bardzo.

Teraz pamiętam tylko, że były tam fajne smoki, a elfka miała uszy jak królik ^_^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Heh ja mam od pół roku Cowboy Bebopa i nie obejrzałem jeszcze. Za to zniecierpliwiony czekam na drugą serię Hellsinga i chicho liczę, że Naruto wróci do formy.
Ale i tak najlepsze anime w historii to Ghost in the Shell 2!!!!!!!!!!!!!!!!!
Har Har Har
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

GITSa dwójki nie widziałam, ale za to obejrzałam sobie (z dosyć dużą przyjemnością) Cowboy Beebop. Podobało mi się tak bardzo, aż sobie kilka części mangi kupiłam ^_^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
ODPOWIEDZ