Grafika cRPGów
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
Ja uważam że grafika nie jest zbyt ważna, w grach typu RPG. Oczywiscie, jest fajnie podczas gry zatrzymać się i popatrzeć na zachodzące słońce, ale jeśli reszta gry jest skopana, to obejdzie sie bez tego zachodu, wschodu słońca, czy pięknego wodospadu...W Baldurze, nie ma wcale tak zniewalajacej grafy, a do tej gry wracam po raz -enty...
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Gdy grałem w stare crpgi typu Fallout i Baldur's Gate nie patrzyłem na grafikę - te gry jej nie potrzebują, mają za dobry klimat i fabułę by ktoś zwracał uwagę na grafę .Kloner pisze:Grafika nie jest najważniejsza, zobacz choćby na pierwszego fallouta. Gra genialna, ale ma starą grafike, a grają w nią dalej tysiące osób
-
- Kok
- Numer GG: 0
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Kok
- Numer GG: 0
-
- Pomywacz
Elo.
Jesli idzie o mnie to kocham grafike jak w Diablo 2,Baldurach,Icewindach,Divine Divinity,Planescape'a ,a nie znosze tej z Newerwintera czy Ghotica.
Pozdro
Jesli idzie o mnie to kocham grafike jak w Diablo 2,Baldurach,Icewindach,Divine Divinity,Planescape'a ,a nie znosze tej z Newerwintera czy Ghotica.
Pozdro
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
-
- Tawerniany Berserk
- Numer GG: 9350651
Dokładnie. Roguliki nie mają w ogóle grafy, Planescape ma genialne opisy pobudzające wyobraźnie, Fire Emblem grafę po prostu wyraźną i przejrzystą itd... Choć z drugiej strony przy niektórych akcjach z takiego FFX to idzie się zmoczyć! Wydaje mi się że z grafą w cRPGach jest jak z samym gatunkiem czyli cholerne zróżnicowanie, bo na przykład ADOM nie potrzebuje grafy, za to nie wyobrażam sobie żeby w słowach dało się opisać plastyczność Midgaru... Czyli dobra grafa nie jest zła, ale koniecznym wymogiem nie jest
Har Har Har
-
- Pomywacz
Elo.
Zgadzam sie w 10 proc.
Planescape wogole byl genialny..ale jesli idzie o grafe...nie moze byc zla....(nawet jesli fabula jest ok w tym co zaraz napisze)...bo jakos nigdy GHOTIC mnie nie urzekl.....a rpg ze snesa owszem....(i to i tamto nie mialo grafy..wiec o co chodzi jakby)
Pozdro.
Zgadzam sie w 10 proc.
Planescape wogole byl genialny..ale jesli idzie o grafe...nie moze byc zla....(nawet jesli fabula jest ok w tym co zaraz napisze)...bo jakos nigdy GHOTIC mnie nie urzekl.....a rpg ze snesa owszem....(i to i tamto nie mialo grafy..wiec o co chodzi jakby)
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
-
- Marynarz
- Kontakt:
A mnie Gothic urzekł! I to bardzo... od czasu do czasu go przechodze Grafika moze w jedynce niezbyt piekna, ale dla mnie ta gra ma to coś
Ale cóz...o gustach się nie dyskutuje
Ale cóz...o gustach się nie dyskutuje
"One day the sun will shine on you
Turn all your tears to laughter
One day you dreams may all come true
One day the sun will shine on you..."
Turn all your tears to laughter
One day you dreams may all come true
One day the sun will shine on you..."
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
Racja, racja:) Są po prostu takie gry, które nie potrzebują mieć ładnej oprawki, by stać się legendą. A są też i takie, które bez ładnej grafy nie zwrócą na siebie niczyjej uwagi (nie dotyczy to Finali, bo bez wzglądu na grafę zawsze się w nie dobrze grało )BLACKSouL pisze:Gdy grałem w stare crpgi typu Fallout i Baldur's Gate nie patrzyłem na grafikę - te gry jej nie potrzebują, mają za dobry klimat i fabułę by ktoś zwracał uwagę na grafę .
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Za kilka lat grafika w oblivionie będzie wyśmiewana, to samo gothic3. Jeśli ktoś będzie grał w te gry, to na pewno nie ze względu na grafikę.
Ale gdyby się zastanowić, to grafika w grach nie pójdzie już dużo dalej. Myślę, że w grach będzie się rozwijała głównie inteligencja przeciwników, może upowszechnią się generatory zapachu?Albo inne cuda??
Ale gdyby się zastanowić, to grafika w grach nie pójdzie już dużo dalej. Myślę, że w grach będzie się rozwijała głównie inteligencja przeciwników, może upowszechnią się generatory zapachu?Albo inne cuda??
inna perspektywa
-
- Bombardier
- Kontakt:
Wpierw piszesz, że grafika Obliviona & Ghotica 3 będzie za kilka lat wyśmiewana, a potem piszesz, że grafika nie pójdzie już dużo dalej. A więc skoro nie pójdzie dużo dalej, niby czemu miałaby być wyśmiewana ?
A serio, to grafika jest ważna. Nie najważniejsza, ale ważna. Pograjcie sobie w Morrowinda wpierw na gf2mx, a potem na gf3. Różnica jest porażająca (ta woda!). Od razu chce się grać ;p. Żeby nie było, w Strife'a (grę chyba z 1996) pogrywam do dziś ;p.
A serio, to grafika jest ważna. Nie najważniejsza, ale ważna. Pograjcie sobie w Morrowinda wpierw na gf2mx, a potem na gf3. Różnica jest porażająca (ta woda!). Od razu chce się grać ;p. Żeby nie było, w Strife'a (grę chyba z 1996) pogrywam do dziś ;p.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!