Le Parkour

Forum na tematy związane ze sportem i pokrewne.
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

Rowery, a Le Parkour to dwie rozne dyscypliny sportowe (dla wiekszosci extremalne). Black Solu nie przejmuj sie siniakami, ja mialem gorsze rany,a skakalem ze zwichnieta kostka nawet (co bylo moim wielkim bledem) :P u mnie niedlugo styknie z parkourem pol roku. P.K. najlepiej uprawia sie w grupie. Kazdy jakby specjalizuje sie w czyms innym, i wtedy mozna krecic ciekawe filmy poniewaz jest duzo roznorodnosc trikow. Ja skacze z dwoma kolegami. Maja xywy: "Niko", "Adis", no i jestem ja "Ripper". Niko specjalizuje sie w vaultach (czyli recznym przeskakiwaniu plotow, murkow, barierek itp.). potrafi tez bardzo dlugo stac na glowie :).Adis jest bardzo dobry w air'ach (trikach powietrznych). Uczy sie z nas ich najszybciej i najlepiej mu one wychodza. W miare dlugo stoi na rekach. Ja zaś uwielbiam wspinaczke, oraz skoki z wysokosci. Lubie tez vaulty, lecz air'y nie wychodza mi tak dobrze (umiem tylko salto i to jeszcze nie do konca poprawnie). Potrafie bardzo dlugo stac na scorpionie (trick z breakdance, ale przydatny tez w parkour).
DESTRACTION TRAUCERS
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Tak jak twój kolega lubię przeskakiwanie płotków, itp. Dyscyplina fajna, tylko muszę znaleźć osoby, które chciałyby ją ze mną uprawiać w grupie. Muszę się tylko nauczyć jakiś fajniejszych tricków :lol:.

Aha i jeszcze jedna wiadomość do wszystkich forumowiczów: piszcie mój pseudonim poprawnie czyli BLACKSouL albo po prostu BLACK. Nie zapominajcie o dużych literach i dużym L na końcu :wink:.
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

a Ripper mam pytanie ile masz lat ? bo ja 13 i dla mnie salto to jest jeszcze troche za duzo chociaz niedlugo tez bedzie pol roku.. a jaki jest najlepszy 'trick' ktory umie wasza grupa?
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Salto dla Ciebie to za dużo? Mój kolega ma 12 lat, chodzi na Capoeirę i robi takie salta, że aż mi wstyd, że ja sam tak nie potrafię. Wystarczy trochę potrenować i wszystko się uda.
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Ripper pisze: Potrafie bardzo dlugo stac na scorpionie .
Czy stanie na skorpionie to coś w stylu stania na rękach z nogami eee...za głową?
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

W imienu forumowiczów proszę o zamieszczenie słownika tricków :P
Dziękuje
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Słownik trików jest (chyba) na tym forum podanym przez Rippera w pierwszym poście :wink:
Obrazek
delur
Marynarz
Marynarz

heh jakbym ja chodził na capoeirę to też bym robił .... ja robie z jakiegos murka ławki czy czegos ale z ziemi nie zrobie :/
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

No tak... Wiadomo, że jak chodzisz na taką np. Capoeirę to masz przewagę. Ja niczego nie ćwiczę, a do salta mi naprawdę daleko. Nawet stanie na rękach mi ledwo co wychodzi...
delur
Marynarz
Marynarz

No ja stać na rękach nie potrafię, ale fiflaka i gwiazdę robię dobrze ..
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Mi gwiazda jeszcze nigdy się tak dobrze nie udała. Wolę stanie na rękach... Le Parkour mnie powoli wciąga... Fajna dyscyplina...
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Ja osobiście uczęszczam na capo i coś się bawię z Parkourem, ale chcę powiedzieć jedno - odn capo i tego, że my capoeriści mamy przewagę... Ludzie! Jeśli dwie godziny dziennie przeznaczycie na rozciąganie i na ćwiczenia szybko zaczniecie robić salta itp. Trzeba chcieć, owszem, ale najpierw trzeba mięśnie wyćwiczyć.
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Krycho
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Krycho »

Ja ćwiczę jakieś 3 miesiące, żądnych salt nie umiem, nazw nie znam, ale te wszystkie triki z przeskakiwaniem barierek mam opanowane. Chyba:)
!!!Chcemy własnego tematu dla runicznej gwardii!!!
delur
Marynarz
Marynarz

To polecam filmik "Vaults 101" i "Vaults 102" to sie przekonasz czy masz wszystkie tricki z przeskakiwaniem barierek opanowane :) (wystarczy wpisac w google Vaults 101 wiec nie pytaj mnie skad sciagnac :P)
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

vaults 101 i 102 to dobre filmy. nasz najlepszy trick to salto arial.ja mam 15 lat.capoiera to dyscyplina tanca i sztuk walki sam mysle czy by sie nie zapisac ale chyba nie - nie mam na to czasu. pisze na informatyce wiec sorry za bledy!!!Wysłany: Sro 03 Sie, 2005 13:14 [FILM] NEW ERA BREAKERS - parkour Augustów

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.augustow.mm.pl/~justkeepw/NEWERABREAKERS.wmv - oto filmik wspanialej grupy tracerow! o dziwo sa to polacy ! wielki respect dla nich ! obejrzyjcie polecam goraco!
DESTRACTION TRAUCERS
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Oglądałam sobie ostatnio filmiki na video.google.com i trafiłam przypadkiem na kilka z tym całym Le Parkour. Ciągle jestem pod wrażeniem, jak tak można skakać, rzucać się i robić inne wariactwa :)

Tak mi nawet przez myśl przeszło,  że fajnie byłoby samej tak umieć. Tyle że strasznie leniwa jestem, więc to był tylko kilkusekundowy pomysł ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Zwykle tak jest, tylko jeśli chodzi o filmy rowerowe to mi jakoś tak zapał nie przechodzi. 8) A i jeszcze nerciarskie to też nie. :P
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
ODPOWIEDZ