Diablo RPG
-
- Marynarz
-
- Majtek
- Numer GG: 0
Podpisuje się pod tymi słowami i pragnę jeszcze dodać że co jak co ale diablo to się na RPG nie nadaje bo co to za RPG gzie przechodzi się tylko z lokacji do lokacji i zabija jak najwięcej nic niemogących nam zribić idiotówdelur pisze:Przenieść Diablo na papier to coś jak przenieść strzelankę. Chodzisz i zabijasz od czasu do czasu bierzesz miksture. To nie ma najmniejszego sensu, ale pomysł BLACKSouL'a jest dobry, bo świat Diablo jest ...ee...oryginalny
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
No właśnie... Pamiętajcie o tym, że Diablo to nie tylko sieczka... Kto czytał książki Diablo zrozumie o co mi chodzi... Przecież ten świat także ma fabułę...Durga pisze:Podpisuje się pod tymi słowami i pragnę jeszcze dodać że co jak co ale diablo to się na RPG nie nadaje bo co to za RPG gzie przechodzi się tylko z lokacji do lokacji i zabija jak najwięcej nic niemogących nam zribić idiotówdelur pisze:Przenieść Diablo na papier to coś jak przenieść strzelankę. Chodzisz i zabijasz od czasu do czasu bierzesz miksture. To nie ma najmniejszego sensu, ale pomysł BLACKSouL'a jest dobry, bo świat Diablo jest ...ee...oryginalny
-
- Majtek
- Kontakt:
Ale nam chodzi żeby Diablo RPG niebyło kolejnym DnD(oczywiście nie mówie że DnD jest złe bo jestem fanem) tylko można by było stworzyć nowego RPG-a i może było by to ciekawe. Wiecie może Diablo RPG nie wypaliło by ale czemu by nie spróbować. Ja to się za to nie wezmę bo ja nie jestem aż tak zaawansowany ale jest wielu ludzi którzy chcieli by to zrobić.
A to Diablo RPG to ja nie wiem czy to lepsze od DnD.(To które ponoć istnieje).
A to Diablo RPG to ja nie wiem czy to lepsze od DnD.(To które ponoć istnieje).
- Solarius Scorch
- Bosman
Świat Diablo to po prostu kolejny swiat, w którym można umiejscowić rozgrywkę. Nie jest jakiś lepszy od dowolnego innego, poza tym że pozwala fanom Diablo znaleźć się w świecie swojej ulubionej gry. Zresztą jest on całkiem nieźle opisany, w końcu oprócz tego co widzimy w samej grze są powieści, dodatkowe materiały, mapki...
-
- Kok
Zayl żądzi! Najlepsze jest to że co jedna książka to lepsza była. Co do Dioblo podobnego systemu to bym chyba świat z gry przeniósł a klimat z książek.BLACKSouL pisze:No właśnie... Pamiętajcie o tym, że Diablo to nie tylko sieczka... Kto czytał książki Diablo zrozumie o co mi chodzi... Przecież ten świat także ma fabułę...
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
-
- Szczur Lądowy
Wbrew temu co sądzi wielu ludzi Diablo ma bardzo ciekawą fabułe, w której można by umieścić jakiegoś rpg'a. Nie jest to przecież tylko zwykła rąbanina. Małą różnorodność klas rekompensuje nam duża ilość umiejętności przez co każda postać prowadzona przez gracza mogłaby być unikatowa i jedyna w swoim rodzaju. Wystarczyłoby do wątku głównego dodać jakieś pomniejsze, związane z czymś innym np. poszukiwaniem artefakty, który pomógłby w walce z Diablo i jego braćmi itp.
-
- Majtek
- Numer GG: 12017892
-
- Majtek
- Kontakt:
Co do tworzenia postaci to się zgadzam. Bo to było by trochę wkurzające. Ludzie grali by tą samą postacią(przenośnia).A poza tym to nie mozna by było dobrze odgrywać swojej postaci . A śwait jest dość ciekawy tylko można by go trochę uzdatnić o szczegóły. A fabuła to już kampania A mechanikę to można by od jakiegoś RPG-a zapodać i już mamy gotowego RPG-a (jakie to proste )
-
- Marynarz
- Kontakt:
To mogłoby być dobre, ale gdyby odrzucić cały narzucony przez grę system rozwoju postaci, a nawet klasy, i wszystko zacząć pisać od nowa. Inaczej będzie to, jak to niektórzy przedmówcy prawili, prosta rąbanina.
Zadanie jest trudne, ale do zrobienia. Na pewnym forum, kiedyś widziałem RPG w świecie Mortal Kombat, i tylko dwie z 16 profesji mogły posługiwać się jakąkolwiek sztuką walki.
Zadanie jest trudne, ale do zrobienia. Na pewnym forum, kiedyś widziałem RPG w świecie Mortal Kombat, i tylko dwie z 16 profesji mogły posługiwać się jakąkolwiek sztuką walki.
-
- Majtek
- Kontakt:
Sądze że nie trzeba by tego ODRZUCAĆ a tylko zmienić. Barbarzyńca czy nekromanta byłby jedną z wielu klas do wybrania, tylko wybierałoby się rase. Oczywiście atrybuty czy umiejętności też można by było wybierać samemu. Jak już pisałem świat można by tylko uzdatnić o kilka szczegółów czy krain.To mogłoby być dobre, ale gdyby odrzucić cały narzucony przez grę system rozwoju postaci, a nawet klasy, i wszystko zacząć pisać od nowa. Inaczej będzie to, jak to niektórzy przedmówcy prawili, prosta rąbanina.
FABUŁA zdarzenia można by umieścić w przez siebie wymyślonym momencie lub od razu po zdarzeniach z gry. Powiedzmy: po pokonaniu mrocznej trójcy pojawia się wielka zła krowa i terroryzuje pobliskie wioski
a jej mhroczni słudzy rozprowadzają po okolicy marihuanę .
Czy jakoś tak
Może są jacyś chętni do tego projektu od razu mówie że ja się chyba do tego nie nadaje
-
- Bosman
- Solarius Scorch
- Bosman