Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

AC pisze:Ludzie wymiatają!!
Tylko oni dostają prezenty od Świętego Mikołaja :lol:
Wcale nie! Ja nie jestem człowiekiem, a Mikołaj u mnie był! :wink:
A żeby nie było off-topu, to napiszę że...Hmmm....Co by tu napisać...Hmmm...Dobra...Lubię Elfy :wink:
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

No racja inne rasy(prócz ludzi i elfów) nie dostają prezentów od świętego mikołaja bo one wierzą w Gwiazdorai odniego dostaja paczki itp. pod choinką(lub czymkolwiek spełniającym jej rolę) :D
Prosiak (PrQ)
Durga
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: Durga »

Ja gram w DnD i moją ulubioną rasą są krasnoludzi :) Myślę że ta rasa jest najlepsza...
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
Eberk
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Eberk »

Elo Bazyl

Wiesz co ja to różnie wybieram rasy do moich postaci, to zależy co chce uzyskać od mojej postaci. Np. ja lubie krasnoludy, ludzi i elfy. To najbardziej typowe rasy ale są one naprawde ciekawe tylko trzeba się ytm interesować. (gram w D&D) Oficjalnie to teraz gram se kapłanem człowiekiem bo chciałem się przekonać jaki to jest ten kapłan bo słyszałem że jest dobry ale coraz bardziej się do tego zniechęcam.To tyle na ten temat.
Pozdro!!!!!!!!
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Rasa, tak jak już pisałem poprzednio mroczny elf, choć teraz przerzuciłem się na... NIZIOŁKI! Nie wiecie jak fajnie się gra niziołkami w WFRP!! Polecam!! (Niziołek porywacz zwłok to jest coś 8)).

Krasnoludy - czemu tak je lubicie? Ze względu na wysoką siłę, kondychę, WW i mało myślenia? Bo po postach to widać.
Eberk
Majtek
Majtek
Kontakt:

Krasnoludy to fajne (stworzenia) może nie są najmądrzejsze ale fajnie się nimi gra. Niziołki może są i fajne ale ja nimi nie grałem. Może spróbuje.
BLACKSoul w jakiego RPG-a ty grasz bo ja to DnD.(poprostu jestem ciekaw)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Eberk pisze:Krasnoludy to fajne (stworzenia) może nie są najmądrzejsze ale fajnie się nimi gra. Niziołki może są i fajne ale ja nimi nie grałem. Może spróbuje.
BLACKSoul w jakiego RPG-a ty grasz bo ja to DnD.(poprostu jestem ciekaw)
Z systemów fantasy Warhammer (obie edycje) i Kryształy Czasu. Z innych Cyberpunk (i być może NS niedługo). Radzę zagrać niziołkami. Są urodzonymi złodziejami, a poza tym posiadają fajną psychikę (taaaa zjadają drużynie pół zapasów i co chwilę zatrzymują podróż bo muszą zjeść śniadanie :D).
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Nie można ciągle grać mrocznymi elfami :D. A niziołki są fajne (dobrze z procy strzelają :D).
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Do zbioru archetypicznych krasnoludów chciałbym dodać jeszcze jeden ważny: kupcy! Krasnoludowie nie tylko wytwarzają różne dobra, ale także je rozprowadzają, a np. u Sapkowskiego trzymają w ogóle cały system bankowy. Przy tym potrafią zwykle zadbać o siebie i swój towar, w końcu topór i krzepa zobowiązują... Nie muszę chyba dodawać, że i głupi nie są, choć typowy krasnoludzki kupiec zorientowany jest raczej pragmatycznie niż filozoficznie.
A krasnoludki wg moich doświadczeń wcale nie są podobne do krasnoludów, niektóre są bardzo ładne :) (m. in. w WFRP, ED)
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Niziołki są świetne. Małe, ale wielkie! Czas docenić tych, którzy zniszczyli Jedyny Pierścień! Czas docenić tych, którzy mają pojęcie o gotowaniu! Czas docenić tych, którzy wiedzą co to są dobre kawały! Czas docenić rasę, w której zło gości baaardzo rzadko! Czas docenić ich umiejętności złodziejskie i strzeleckie! Czas docenić ich lenistwo! (Bo gdyby tylko były bardziej pracowite zatrzymałyby ekspansję innych ras w fantasy ;) )
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

CoB pisze:Niziołki są świetne. Małe, ale wielkie! Czas docenić tych, którzy zniszczyli Jedyny Pierścień! Czas docenić tych, którzy mają pojęcie o gotowaniu! Czas docenić tych, którzy wiedzą co to są dobre kawały! Czas docenić rasę, w której zło gości baaardzo rzadko! Czas docenić ich umiejętności złodziejskie i strzeleckie! Czas docenić ich lenistwo! (Bo gdyby tylko były bardziej pracowite zatrzymałyby ekspansję innych ras w fantasy ;) )
Szczególnie Twojego niziołka o długim i skomplikowanym imieniu - Ub ^^'. Niziołki są naprawdę super, a wielu graczy tego nie docenia...
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

O tak, niziołki to zawsze atrakcja! Może po części dlatego, że nieczęsto wykorzystywane. Zwłaszcza fajne są złe niziołki - ten sarkazm i bezczelność... :wink:
Durga
Majtek
Majtek

Post autor: Durga »

Niziołki może i są fajne ale nie przebiją gnomów Svirfnebli. Jak ktoś czytał Trylogię mrocznego elfa R.A.Salvatore (Wygnanie przede wszystkim) to wie o co mi chodzi :D
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Durga pisze:Niziołki może i są fajne ale nie przebiją gnomów Svirfnebli. Jak ktoś czytał Trylogię mrocznego elfa R.A.Salvatore (Wygnanie przede wszystkim) to wie o co mi chodzi :D
Niestety, nie trawię tego autora... Jest chyba równie zły niż większość pisarzyn którzy piszą powieści ze świata Gwiezdnych Wojen ;)
Z autorów piszących do D&D polecam Elaine Cunningham - jest świetna. Napisałem zresztą recenzję jednej z jej książek, jeśli ktoś jest jej ciekawy zapraszam tu: http://proxima.stricte.net/ (serwer chwilowo nie działa, ale na pewno po świętach ruszy).
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Durga pisze:Niziołki może i są fajne ale nie przebiją gnomów Svirfnebli. Jak ktoś czytał Trylogię mrocznego elfa R.A.Salvatore (Wygnanie przede wszystkim) to wie o co mi chodzi :D
Taaaa gnomy Svirfnebli z Belwarem Dissengulpem na czele... Szkoda, że w WFRP nie ma Svirfnebli (ale zwykłe gnomy są, chociaż za bardzo przypominają krasnoludów), a chętnie bym sobie zagrał (tylko proszę żeby nikt mi nie przekładał gnomów głębinowych do WFRP - Lazerzy i Direntarzy mi wystarczą ^^'). Niestety jestem skazany na niziołki (bo krasnoludów nie lubię!) albo mroczne elfy (cudowne!). Innymi rasami zazwyczaj nie gram, choć ostatni raz grałem człowiekiem czarodziejem tradycji ognia i nekromancji. Miło sobie zrobić jakąś odmianę :wink:.
Eberk
Majtek
Majtek
Kontakt:

cgciałbym wiedzieć czy ktoś z was stworzył swoją rasę, a jeśli tak to jaką.
Ja nigdy się za to nie brałem ale sądze może być to fajne. Ja się za to nie brałem bo poprostu nic bym nie zrobił a tylko zmarnował bym czas.
Obrazek

http://s13.bitefight.pl/c.php?uid=20114-kliknij a odkryjesz nowy mroczny świat

nie ma że YO!!!
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Proponuję byś przeczytał stronę, czy dwie wcześniej ;) (A tak na marginesie, zanim o cokolwiek zapytasz sprawdź czy nie ma tego wcześniej, lub w innym temacie ;) )
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
ODPOWIEDZ