ulubiony charakter
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:
Ja uwielbiam grać postaciami z charakterem "Psychotyczny Neutralny", to chyba najbardziej pasuje do "Chaotyczny Neutralny" więc to zaznaczyłem. Naprawdę fajnie jest uratować księżniczkę, następnie ją zgwałcić i ogłuszyć - odebrać za nią nagrodę u króla i po wyjściu detonować ładunek wybuchowy ukryty w jej odbycie. Albo robić kanapki rozmarowując oczy wrogów na kromkach chleba. Albo przywiązać czyjąć oderwaną dłoń na sznurek i w tawernie komuś chlasnąć tym w twarz. A potem detonować ładunki wybuchowe rozmieszczone w taktycznych miejscach w tawernie. A potem wysadzić całe miasto! Całe królestwo! Niech krew spływa rzeką i utworzy nowy ocean! A z ich czaszek zbuduję piramidę, która będzie większa niż jakakolwiek inna!
Chyba przesadziłem z tym opisem
Chyba przesadziłem z tym opisem
- BAZYL
- Zły Tawerniak
- Numer GG: 3135921
- Kontakt:
Jak dla mnie opisałeś właśnie charakter chaotyczny-zły, ew. Chaotyczny neutralny. Nie widzę powodów, zeby na siłę wymyślać dodatkowe nazwy tylko po to żeby oddać, ze ktoś zachowuje sie psychotycznie...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
-
- Bosman
- Kontakt:
Tak naprawdę, nie znałem nazwy Chaotyczny Neutralny (nigdy nie przeczytałem nic z AD&D). Nie jest to chaotyczny zły, choć na taki to wyglądało - jest jeszcze aspekt ekonomiczny - moja postać nigdy nie przegapi okazji żeby coś sprzedać (nawet jak to jest odrąbana głowa kompana).BAZYL pisze:Jak dla mnie opisałeś właśnie charakter chaotyczny-zły, ew. Chaotyczny neutralny. Nie widzę powodów, zeby na siłę wymyślać dodatkowe nazwy tylko po to żeby oddać, ze ktoś zachowuje sie psychotycznie...
-
- Marynarz
- Numer GG: 6025304
- Kontakt:
-
- Bosman
- Kontakt:
Przyznam się, że nie znam też Earthdawn i Dzikie Pola. A z Świata Mroku tylko Mumię i Księgę Szaleństwa.mrufon pisze:Nieznajomość addeka można wybaczyć, ale dlaczego nie znałeś tej nazwy z Kryształów Czasu???Tak naprawdę, nie znałem nazwy Chaotyczny Neutralny (nigdy nie przeczytałem nic z AD&D).
I mam tylko oryginalne Call of Cthulhu, bez polskiej wersji.
Zresztą jestem raczej zwolennikiem grania bez wyznaczonego charakteru ani schematów zachowań [bo czemu dzierżąc strzelbę nie mogę ot tak odstrzelić komukolwiek głowy na ulicy? albo będąc złym nie mogę uratować wieśniaków przed kultem zła?]
-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
Właściwie to nie mam jednego ulubionego charakteru. Jak gram to z reguły dwoma charakterami:
chaotyczny dobry albo chaotyczny neutralny.
Chaotyczny wybieram, bo lubię grać postaciami jak najbardziej niezależnymi. Lubię grać dobrego, ponieważ mogę wtedy z czystym sercem, pomagać biednej staruszce zdjąć kotka z drzewa . Z kolei neutralny charakter daje olbrzymie możliwości odgrywania postaci. W tej chwili złapałem bakcyla na ten drugi charakter dlatego właśnie na niego zagłosowałem Nie ma to jak grać postacią będącą w jednej chwili ousobieniem dobroci a później prawdziwym wrzodem na d... Chaotyczny neutralny rządzi
chaotyczny dobry albo chaotyczny neutralny.
Chaotyczny wybieram, bo lubię grać postaciami jak najbardziej niezależnymi. Lubię grać dobrego, ponieważ mogę wtedy z czystym sercem, pomagać biednej staruszce zdjąć kotka z drzewa . Z kolei neutralny charakter daje olbrzymie możliwości odgrywania postaci. W tej chwili złapałem bakcyla na ten drugi charakter dlatego właśnie na niego zagłosowałem Nie ma to jak grać postacią będącą w jednej chwili ousobieniem dobroci a później prawdziwym wrzodem na d... Chaotyczny neutralny rządzi
-
- Kok
ostatnio mg zrobil nam sesje z seri "zrobcie sobie postacie na 1 sesje, bo mam fajna przygode, a wasze normalne postaci sie nienadaja"
to zrobilem praworzadnego-dobrego pala a jak to u mnie wygladalo? uratowalem rodzine wiesniakow przed orkami (+), znalazlem corke wiesniakow (++), nieskorzystalem z jej "propozycji" (+++), zobaczylem, ze wiesniak wierzy w innego boga to odrabalem mu lepetynke... (----)
fanatyk totalny, jak kogos spotkal kto wierzyk w cos innego, to najpierw staral sie go przekonac slowami, jak nieskutkowalo to wyrok smierci za innowierstwo
to zrobilem praworzadnego-dobrego pala a jak to u mnie wygladalo? uratowalem rodzine wiesniakow przed orkami (+), znalazlem corke wiesniakow (++), nieskorzystalem z jej "propozycji" (+++), zobaczylem, ze wiesniak wierzy w innego boga to odrabalem mu lepetynke... (----)
fanatyk totalny, jak kogos spotkal kto wierzyk w cos innego, to najpierw staral sie go przekonac slowami, jak nieskutkowalo to wyrok smierci za innowierstwo
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Hahhaha Dobre Ja ostatnio wcielilem sie w postac Howarda Londerna - Grabarza , ktorego charakterek ciezko tak naprawde jednostronie okreslisc. Niby poczciwy ale zawziety i bardzo ciety (z rownie cietymi i smiesznymi docinkami ), oczywiscie w systemie DeadLands. Dziki Zachod i bardzo sarkastyczne grabarz w druzynie - coż to trzeba przezyć , w kazdym razie nasze sesje (chociaz przez neta) sa zawsze przesmiewcze i dobre zabawy. Pozatym ostatnio moj kolega gral alchemika (rowniez realia DL), ktory byl z deczka pomylony, poniewaz stwierdzil, ze go napadli RYCERZE na DZIKIM ZACHODZIE (i kazdy smiech jak to przeczytal ).
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Majtek
-
- Kok
chyba niema czegos takiego jak najlepszy charakter. kazdy gra inaczej i kazda postac jest inna! kumpel kiedys gral chaotycznym dobrym palem (chorym na glowe), ktory twierdzil, ze grupowy nekromanta jest bogiem i on ma go chronic przed niewiernymi
a np. w KC gralem dobrym czarnoksieznikiem, ktory staral sie ozywic swoja zone do prawdziwego zycia (nie jako zombie, ale jako normalny czlowiek).
ile pomyslow na postac, tyle charakterow!
a np. w KC gralem dobrym czarnoksieznikiem, ktory staral sie ozywic swoja zone do prawdziwego zycia (nie jako zombie, ale jako normalny czlowiek).
ile pomyslow na postac, tyle charakterow!
- Solarius Scorch
- Bosman
-
- Majtek
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt: