World of Warcraft

Miejsce na wszelkie dyskusje dotyczące gier sieciowych.
ODPOWIEDZ
goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: goki »

Kloner pisze:Heh ja mam wrażenie że to tylko chwiloey zachwyt. Dlamnie warcraft był jest i zawsze będzie strategią
w takim wypadku jestes bardzo "ograniczony"

warcraft to nie jest strategia, warcraft to cala historia/swiat/bohaterowie stworzeni przez blizzarda, mozesz to porownac do forgotten realms, do srodziemia etc :)

a world of warcraft jest kolejnym produktem ktorego akcja dzieje sie w tym swiecie, badz co badz wykreowanym wlasnie dzieki strategii =]
kra.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Może i jestem ograniczony ale WoW mnie niebierze
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Goth
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 20804960
Kontakt:

Post autor: Goth »

Gra ktora budzi kontrowersje ^^ ...
narazie brak
goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Kontakt:

Kloner pisze:Może i jestem ograniczony ale WoW mnie niebierze
bynajmniej nie chodzilo mi o to ze jestes ograniczony ze wow cie niebierze ;]
kra.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Acha więc o co ci chodziło?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Gość

Post autor: Gość »

• Gra ktora budzi kontrowersje ^^ ...
lol bez kitu jak czytam te twoje komentarze to mysle ze sie posikam przed kompek.. :)))))))))))))))))))))))0 nie moge... a tak apropo wowa to gra wypasiona i zadroga... gdyby 20zl, 30zl, 40zl miesiecznie ale 55 przesada... dlatego privy...
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ja u kumpla pogralem, ale mam mieszane uczucia. jak tak sobie popatrze na korzenie (warcraft 1+2) to widze, ze gry komputerowe zchodza na psy...

nieznaczy to, ze WoW jest gra cienka, ale w porownaniu z klimatem starych warcraftow...
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

World of Warcraft - by cieszyć się tą grą, należy chociaż znać wcześniejsze hisotrie Warcraftów (a na to składają się książki, na stronie blizzarda można, jeśli się dobrze szuka znależć cała historię od A do Z). World of Warcraft to MMORPG a Warcraft 1,2 czy 3 to po prostu RTS z elemnatami RPG (doświadczenie bohaterów i kampania z wątkami zadań itp..), więc trudno to gry jakoś porównywać ze sobą, poniważ są to dwa różne gatunki, które jednak mają wiele ze sobą. (Pomijając nawet fabułę i historię można powiedzieć, że przecież wielu graczy mają wspolnych :wink: ). Osobiście gra wciąga, jednak po pewnym czasie/graniu osiąga się ten punkt (max level, osiagniety cel - np dostanie sie do Gildi), że po prostu się nudzi i przejada.. Jednak z czasem można do niej wrócic, pod warunkiem, że się ma znajomych z którymi można swobodnie pograć... 8)
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja nie wytrzymuję dłużej przy MMORPG niż dwa dni. Przy WoW też bym nie wytrzymał...
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Jednak ile czasu trza by zdobyć ten "cel" i potem zaraz się tworzą nowe "cele". A nawet jeśli ma się wszystko max to mimo to chce się grać i gra się dalej...
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Nie powiedziałbym tak.. Dlaczego? Ano dlatego, ze razem z moimi trzema kumplami gralismy w WoWa. Osiagnelismy wszyscy maxymalne levele, mielismy owszem jeszcze jakies plany (bylismy w sojuszu), np. wyprawa do Lorderonu na wielka bitke z trupolami :D , jednak jakos jednemu sie znudzilo, pozniej nastepnemu i kazdy z naszej czworki po prostu odlozyl gre w kat, gdzie do teraz lezy.. Wszystko sie moze znudzic...
TraceRcTx

caly temat

Post autor: TraceRcTx »

Kloner nie masz racji, ani troche poniewaz World of Warcraft dzieje sie 10 lat po calym zdarzeniu z w3 TFT , i gdybys pogral sojuszem i naprawde wczul sie w gre to bys powiedzial ze WoW przedstawia swoją historie o wiele lepiej niz w3, najlepszy jest klimat, tego nie odbierzesz tej grze np. usiadz se raz przy strumieniu i posluchaj muzyki i popatrz na klimat, poprostu jak bys sam tam siedzial i tego sluchal, we mnie to wywoluje dreszczyk emocjii, szczerze wam powiem ze ludzie z hordy mowią ze sojusz ma glupie questy a sojusz ze horda ma glupie questy, ale i tak maja te same q prawie.

BearClaw ale nizeli robicie 60 lvle na chama(bo to chyba teraz max) to co to za granie :> wez sobie zrob 1 lvl od nowa i te questy powyzej 20 lvla tlumacz sobie i ukladaj sobie cala historie od nowa i uloz sobie sytuacje co sie tam dzieje, odrazu gra zacheca

LOD racja, kazdy mowi ze musi zdobyc jakis cel a tu nagle nowe cele, np jakis quest i nagle z niego robia sie nastepne 3 questy ktore trzeba zrobic do nastepnych itp. i tak oto gracz zostaje przy kompie ;/ i przez to w chinach mlodzi rodzice poszli do kawiarenki internetowej pograc w WoWa, a gry wrocili ich dziecko nie zylo,Gdy dziecko wysunelo sie z lozeczka materac spadl na nie i udusilo, dziecko rowniez bylo glodne , i oto skutek tych superastych "celów" rodzice sobie poprostu 12 h siedzieli w cafe, gdy skladali zeznania mowili ze chcieli na chwilke wpasc ;>...
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Re: caly temat

TraceRcTx pisze: (...)BearClaw ale nizeli robicie 60 lvle na chama(bo to chyba teraz max) to co to za granie :> wez sobie zrob 1 lvl od nowa i te questy powyzej 20 lvla tlumacz sobie i ukladaj sobie cala historie od nowa i uloz sobie sytuacje co sie tam dzieje, odrazu gra zacheca(...)
Było nas czterech, w tym jeden moj kolega, który grał od wakacji i miał 20 lv (my gralismy na poczatku wrzesnia) i nam dosc dobitnie pomogl (mianowicie tworzylismy druzyne i od razu pedzilismy do Dark Shire na wilczki i tak level lecial 3x szybciej dla nas, a pozniej gdy mielismy silniejsze postacie, zaczelismy chodzic na naprawde potezne potworki i ledwo zywi, ale znacznie bardziej doswiadczenie wracalismy do wioski..)... W kazdym badz razie tak nam uplynelo 3/4 miesiaca na zapalczywym graniu w WoWa, jednak gra kiedy osiagnelismy max level po prostu nam sie zndzila.. A Questow do wykonania jeszcze mielismy sporo, tylko jakos zaden z nas nie mial ochoty na to.. Wszystko sie moze znudzic WoW tez, jesli sie ma troche rozsadku w glowie i wie ze gra to nie wszystko, a pieniazki trzeba zarabiac, badz tez chodzic do szkoly..
FIsher
Szczur Lądowy

Post autor: FIsher »

Ej a ja chcialbym wiedziec czy znacie jakis dobry prywaty nerver World of Warcraft bo poszkuje mam juz kilma ale to mnie nie zadawala pls o kontakt pod numer GG 6803081. I bylo by dobrze jakby to byl pod patha 1.8.0 :D no to czekam na ODPOWIEDZ :wink:
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Znam kilka prywatnych serwerow.. Ale to chyba jest powszechnie uznane za piractwo prawda? Wiec chyba jednak nie moge pomóc, przynajmnie oficjalnie... Blizzard raczej nie byłbym zadowolony, gdyby ludzie przestali płacić i grać na jego serwerach, zadowalając sie grą na serwerach domowych - czyli jakby nie patrzeć, to jednak na serwerach pirackich...
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ale jak grasz na serwerze domowym to nie to samo co serw blizza. na domowym ile ludzi zmiescisz (zeby niebylo duzych lagow)? 10-16? co to jest? ok, questy mozesz rozwiazywac, ale juz wielkiej bitwy niezrobisz...

blizzardowi niby trzeba placic, ale masz tez pewnosc, ze sobie pograsz bez wiekszych lagow, bo oni maja niezly sprzet za ktory dali ciezka kase...

ale znajomy opowiadal ze jakis czas temu tez byly lagi na serwach blizza... no coz, czasami sa...
goki
Tawerniany Emeryt
Tawerniany Emeryt
Kontakt:

Re: caly temat

BearClaw pisze:Było nas czterech, w tym jeden moj kolega, który grał od wakacji i miał 20 lv (my gralismy na poczatku wrzesnia) i nam dosc dobitnie pomogl (mianowicie tworzylismy druzyne i od razu pedzilismy do Dark Shire na wilczki i tak level lecial 3x szybciej dla nas, a pozniej gdy mielismy silniejsze postacie, zaczelismy chodzic na naprawde potezne potworki i ledwo zywi, ale znacznie bardziej doswiadczenie wracalismy do wioski..)... W kazdym badz razie tak nam uplynelo 3/4 miesiaca na zapalczywym graniu w WoWa, jednak gra kiedy osiagnelismy max level po prostu nam sie zndzila.. A Questow do wykonania jeszcze mielismy sporo, tylko jakos zaden z nas nie mial ochoty na to.. Wszystko sie moze znudzic WoW tez, jesli sie ma troche rozsadku w glowie i wie ze gra to nie wszystko, a pieniazki trzeba zarabiac, badz tez chodzic do szkoly..
kek bullshit? no chyba ze grales na jakims "prywatnym" ze zmieniona mechanika ("wooot! dostaje 10x wiecej expa za mobka, jeden mobek jeden lvl! I PWN")
zacznijmy od tego ze w WoWie nie da sie robic "taxi" jesli ktos duzo silniejszy (wyzszy lvl) od ciebie zabije mobka razem z toba nie dostajesz prawie wogole expa co sie z tym wiaze nie dostaniesz prawie nic expa za mobki ~10+ lvli wyzsze niz ty bo sam ich nie zabijesz a z kims kto zabije je dla ciebie nie dostaniesz expa
wniosek:
j00 ar lier!
max lvl w 3/4 miesiaca? kek bullshit ;D dla osoby pierwszy raz grajacej w wowa zrobienie 60 lvl to powiedzmy 15 dni gry, pelnych dni, watpie zebyscie grali 24/7 w wowa ;] zalozmy ze graliscie 8 godzin kazdego dnia, daje to 45 dni, troche wiecej niz 3/4 miesiaca, nie?
wniosek:
nie wydaje mi sie zebys spedzil przy tej grze zbyt duzo czasu :)

lael @ you m8!
kra.
ODPOWIEDZ