ulubiony charakter

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ

ulubiony charakter

praworzadny dobry
8
5%
neutralny dobry
23
13%
chaotyczny dobry
34
20%
praworzadny neutralny
7
4%
neutralny
26
15%
chaotyczny neutralny
35
20%
praworzadny zly
17
10%
neutralny zly
11
6%
chaotyczny zly
13
7%

Liczba głosów: 174
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Płonąca czaszka, zamiast lewej ręki ostrze, skrzydła. Miło po prostu. Po mieście chodzę w płaszczu.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ja chodziłem z workiem na ziemniaki na głowie i byłem ogłuszany co 5 min (przez moją drużynę bo MG kazał mi się bić z postaciami dobrymi). Ogłada spadła o 30 oczek :P a ty ile masz ogłady?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Magiczną liczbę równą 1. Naprawdę!! Moja postać jest naprawdę chaotyczna w każdym calu.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Ja uwielbiam grać postaciami z charakterem "Psychotyczny Neutralny", to chyba najbardziej pasuje do "Chaotyczny Neutralny" więc to zaznaczyłem. Naprawdę fajnie jest uratować księżniczkę, następnie ją zgwałcić i ogłuszyć - odebrać za nią nagrodę u króla i po wyjściu detonować ładunek wybuchowy ukryty w jej odbycie. Albo robić kanapki rozmarowując oczy wrogów na kromkach chleba. Albo przywiązać czyjąć oderwaną dłoń na sznurek i w tawernie komuś chlasnąć tym w twarz. A potem detonować ładunki wybuchowe rozmieszczone w taktycznych miejscach w tawernie. A potem wysadzić całe miasto! Całe królestwo! Niech krew spływa rzeką i utworzy nowy ocean! A z ich czaszek zbuduję piramidę, która będzie większa niż jakakolwiek inna!

Chyba przesadziłem z tym opisem :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Jak dla mnie opisałeś właśnie charakter chaotyczny-zły, ew. Chaotyczny neutralny. Nie widzę powodów, zeby na siłę wymyślać dodatkowe nazwy tylko po to żeby oddać, ze ktoś zachowuje sie psychotycznie... ;)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

BAZYL pisze:Jak dla mnie opisałeś właśnie charakter chaotyczny-zły, ew. Chaotyczny neutralny. Nie widzę powodów, zeby na siłę wymyślać dodatkowe nazwy tylko po to żeby oddać, ze ktoś zachowuje sie psychotycznie... ;)
Tak naprawdę, nie znałem nazwy Chaotyczny Neutralny (nigdy nie przeczytałem nic z AD&D). Nie jest to chaotyczny zły, choć na taki to wyglądało - jest jeszcze aspekt ekonomiczny - moja postać nigdy nie przegapi okazji żeby coś sprzedać (nawet jak to jest odrąbana głowa kompana).
Obrazek
mrufon
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6025304
Kontakt:

Post autor: mrufon »

Tak naprawdę, nie znałem nazwy Chaotyczny Neutralny (nigdy nie przeczytałem nic z AD&D).
Nieznajomość addeka można wybaczyć, ale dlaczego nie znałeś tej nazwy z Kryształów Czasu???
:wink:
"Życie przecieka między palcami, gdy nie turlasz kostkami" - Platon ;)

I am the Anti-Pope, Zlad the 666th!
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

mrufon pisze:
Tak naprawdę, nie znałem nazwy Chaotyczny Neutralny (nigdy nie przeczytałem nic z AD&D).
Nieznajomość addeka można wybaczyć, ale dlaczego nie znałeś tej nazwy z Kryształów Czasu???
:wink:
Przyznam się, że nie znam też Earthdawn i Dzikie Pola. A z Świata Mroku tylko Mumię i Księgę Szaleństwa.
I mam tylko oryginalne Call of Cthulhu, bez polskiej wersji.

Zresztą jestem raczej zwolennikiem grania bez wyznaczonego charakteru ani schematów zachowań [bo czemu dzierżąc strzelbę nie mogę ot tak odstrzelić komukolwiek głowy na ulicy? albo będąc złym nie mogę uratować wieśniaków przed kultem zła?]
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Właściwie to nie mam jednego ulubionego charakteru. Jak gram to z reguły dwoma charakterami:
chaotyczny dobry albo chaotyczny neutralny.
Chaotyczny wybieram, bo lubię grać postaciami jak najbardziej niezależnymi. Lubię grać dobrego, ponieważ mogę wtedy z czystym sercem, pomagać biednej staruszce zdjąć kotka z drzewa :D . Z kolei neutralny charakter daje olbrzymie możliwości odgrywania postaci. W tej chwili złapałem bakcyla na ten drugi charakter dlatego właśnie na niego zagłosowałem :wink: Nie ma to jak grać postacią będącą w jednej chwili ousobieniem dobroci a później prawdziwym wrzodem na d... Chaotyczny neutralny rządzi :wink:
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ostatnio mg zrobil nam sesje z seri "zrobcie sobie postacie na 1 sesje, bo mam fajna przygode, a wasze normalne postaci sie nienadaja"

to zrobilem praworzadnego-dobrego pala :D a jak to u mnie wygladalo? uratowalem rodzine wiesniakow przed orkami (+), znalazlem corke wiesniakow (++), nieskorzystalem z jej "propozycji" (+++), zobaczylem, ze wiesniak wierzy w innego boga to odrabalem mu lepetynke... (----)

fanatyk totalny, jak kogos spotkal kto wierzyk w cos innego, to najpierw staral sie go przekonac slowami, jak nieskutkowalo to wyrok smierci za innowierstwo :D
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Hahhaha :!: Dobre :D Ja ostatnio wcielilem sie w postac Howarda Londerna - Grabarza :D , ktorego charakterek ciezko tak naprawde jednostronie okreslisc. Niby poczciwy ale zawziety i bardzo ciety (z rownie cietymi i smiesznymi docinkami :lol: ), oczywiscie w systemie DeadLands. Dziki Zachod i bardzo sarkastyczne grabarz w druzynie - coż to trzeba przezyć :wink: , w kazdym razie nasze sesje (chociaz przez neta) sa zawsze przesmiewcze i dobre zabawy. Pozatym ostatnio moj kolega gral alchemika (rowniez realia DL), ktory byl z deczka pomylony, poniewaz stwierdzil, ze go napadli RYCERZE na DZIKIM ZACHODZIE (i kazdy smiech jak to przeczytal :wink: ).
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Durga
Majtek
Majtek

Post autor: Durga »

Chyba najlepszym charakterem jest chaotyczny dobry ale może też być chaotyczny neutralny 8)
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

chyba niema czegos takiego jak najlepszy charakter. kazdy gra inaczej i kazda postac jest inna! kumpel kiedys gral chaotycznym dobrym palem (chorym na glowe), ktory twierdzil, ze grupowy nekromanta jest bogiem i on ma go chronic przed niewiernymi :D

a np. w KC gralem dobrym czarnoksieznikiem, ktory staral sie ozywic swoja zone do prawdziwego zycia (nie jako zombie, ale jako normalny czlowiek).

ile pomyslow na postac, tyle charakterow!
Awatar użytkownika
Solarius Scorch
Bosman
Bosman

Post autor: Solarius Scorch »

Nie ma to jak chaotyczny neutralny sukub/inkub (lub śmiertelnik aspirujący)... Napotkanych świętoszków nie zabija, ale psuje, a to o wiele lepsze :)
Durga
Majtek
Majtek

Post autor: Durga »

Ja także preferuje chraktery chaotyczne z wielu powodów:wink:...
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Durga pisze:Ja także preferuje chraktery chaotyczne z wielu powodów:wink:...
Ja preferuje chaotyczny w WFRP, chyba najlepszy charakter jaki może być :twisted:. Robisz co chcesz, poza tym jak w dodatku postać jest agresywna i brutalna to jest odlot na całego :D.
Tordis
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Tordis »

Dwa slowa, jedo dlugie, drugie krotkie: Neutralny Zly. Powody? Egoista, ale rozsadny; paskudny i wredny, ale nie bez powodu. Taki kombinator, ktoremu w glowie glownie to, jak to zrobic, zeby sie nie narobic, a zyskac :)
Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust.
ODPOWIEDZ