Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Akurat mówiłem o 1 edycje 2k10 + 10 heh trochę mało jak dla maga.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ja ciągle mówię o drugiej. Kiedyś grałem krasnoludem inżynierem (w dodatku z etykietą!) i było dobrze. Kultura i inteligencja zamiast toporu i kuflu piwa. Z resztą co tu dużo o krasnoludach gadać, zróbcie sobie mrocznego elfa :).
Wiaq
Pomywacz

Post autor: Wiaq »

ej BLACK co cie tak w drowach pociąga? nie rozumiem zyją tam po ziemią w krainie podmroku ajk dobrze pamietam i sa brutalne zle i wogle :P
"...Analizuje barwy Smocze Oczy są pryzmatem..."
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Drowy - żyją w Podmroku, ale to tylko w D&D! Ja gram w WFRP, gdzie m-elfy żyją bodajże w zachodnich krainach (Nowy Świat). Właśnie lubię je za to że są brutalne, agresywne, gwałtowne, rasistowskie, itp. Lepiej to niż odgrywanie tych pomieszanych, cichych, leśnych elfów. Poza tym, rasa m-elfów świetnie nadaje się na zabójców - moją ulubioną profesję. Ostatnim czynnikiem jest ich wygląd - są niepowtarzalne :).
Wiaq
Pomywacz

no ajk kto lubi grałes w WarCrafta III?? Tam fajnie wyglądały Nocne Elfy
Kloner
Chorąży
Chorąży

Tak nocne elfy byłey fajnie zrobione, ale mi podobały się jeszcze krwawe :) w sumie można by obie te razsy na Młotka przerobić :) (chyba się tym zajmę :P)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Dzisiaj dla odmiany zagram czymś innym - półelfem (w KC). Nie chciałem grać elfem z paru powodów, ale półelfem może być ciekawie. Co do nocnych elfów i krwawych elfów - nie przesadzajmy z ich ilością, ale jak chcesz to możesz zrobić :wink:.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Jak grasz w KC, to polecam zagrać Reptilionem. Bardzo fajna rasa.
Dodatkowo bardzo dobrze sprawdza się gnom-iluzjonista.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Wiaq
Pomywacz

No krwawe elfy tez fajnie wygladaly, a zwlaszcza ten ich ksiaże i ten motyw ze potrzebowali energii magicznej do zycia top mi sie podobalo :D
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Falka pisze:Jak grasz w KC, to polecam zagrać Reptilionem. Bardzo fajna rasa.
Dodatkowo bardzo dobrze sprawdza się gnom-iluzjonista.
Dopiero zaczynam grać w KC, ale spróbuję reptillionem może, bo nie lubię niskich ras (gnomy, krasnoludy, itp.) :). Jedynym wyjątkiem są niziołki :).

Może Tobie się kojarzą z budowniczymi i rzemieślnikami, ale większości graczy (szczególnie początkujących) z wojownikiem, który ma wielki topór i kasę na piwo.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Ale krasnoludy może nie są jakoś epicko inteligentne ale wcale nie są też takie głupie... Krasnoludzcy kapłani i mnisi są często wiele razy mądrzejsi od przeciętnego woja albo barba... Nawet Elf woj jest nierzadko głupszy od krasnoluda kapłana :P Więc ja nie rozumiem... Z krasnoludami jest jak z blondynkami... stereotypy przeważają. To że Elf zna parę języków świadczy też nie o jego inteligencji tylko wiedzy a wiedzę krasnolud może mieć równie dużą.

Mi się wcale oni [krasnoludowie] nie kojażą z wojami czy barbami tylko z wspaniałymi budowniczymi i rzemieślnikami. Owszem wojami są równierz wspaniałymi ale nie tępymi! Zresztą krasnoludowie świetnie trzymają klimat i humor, są honorowe i uparte... Nie wiem czemu ich tak poniżacie.

A co do Blacka.. co do tych mrocznych elfów i ich charakterach i:
BLACKSouL pisze:No wiesz... Ja leśnych też za bardzo nie lubię. Wolę mroczne. W przeciwieństwie do leśnych nie są mieszane czy ciche. Są ZŁE!! Agresywne, brutalne, idealnie do nich pasują różne choroby psychiczne - po prostu to co lubię. Zło, zło i jeszcze raz zło.
Aleś ty "mroczny i gotycki" :lol:
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Sama nazwa rasy mówi, że są mroczni no nie? Co mam ich odgrywać jak kochających wszystko leśniaków?
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Już ci mówiłem że się śmieję (nie obrażaj się) z takiej całej "mroczności i gotyckości". 8)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Dobra spox :). Co do krasnoludów, ostatnio dałem jednego jako głównego bna w przygodzie. Co z nim zrobili bohaterowie? Najpierw go opluli a potem pobili (grają ludźmi :)). Chyba wszyscy w mojej drużynie czują wstręt do krasnoludów, a w szczególności ja i mój kolo.
Draco
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Draco »

Jak to jaka rasa? Oczywiście żę krasnoludy, są najlepsze. I ta zmienność i poczucie humoru, chbya niema lepszej rasy (bez urazy do innychy)
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Draco pisze:Jak to jaka rasa? Oczywiście żę krasnoludy, są najlepsze. I ta zmienność i poczucie humoru, chbya niema lepszej rasy (bez urazy do innychy)
Hmm...Jeśli lubisz grać zmiennymi postaciam, to najlepiej wybrać po prostu kobietę :P Czy graliście kiedykolwiek krasnoludzką kobietą?
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Kloner
Chorąży
Chorąży

Nie, ale są ciekawe motywy. :P (wkońcu na pierwszy rzut oka jest taka sama jak krasnoludzki mężczyzna :D)
ODPOWIEDZ