Jaki rodzaj broni wybieracie?

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Jak przeciwnik ma luk\kusze, to ogolnie daleko zajdziesz o ile nie masz taczy. A wtedy pozostaje tylko miecz jednoreczny+tarcza lub kusza+pawez (taktyka angielskich kusznikow
) Ale wiesz, zawsze jest tak ze jakis rodzaj broni zwycieza inny. A to ze wlocznia bije wiele rodzajow oreza nie ulega dyskusji
(no i pisalas tylko o mieczu
)
Tak swoja droga, to kusza uznana zostala w sredniowieczu za bron niehonorowa i jako taka nie mogla byc wykozystywana przeciwko chrzescijanom.

Tak swoja droga, to kusza uznana zostala w sredniowieczu za bron niehonorowa i jako taka nie mogla byc wykozystywana przeciwko chrzescijanom.

-
- Bombardier

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Mogl byc. Ale musisz rozroznic 2 rzeczy
1. Jezeli mowimy o walce 1 na 1, to raczej walczyli bronia "bezposredniego kontaktu"
Czyli zadnych kusz\luk\innego talatajstwa
2. Jesli mowimy teraz o taktyce wojennej, sprawa jest nieco inna. To czesto wygladalo tak, ze w pierwszym szeregu stali zolnierze z mieczami (a czasami bez nich
) i tarczami, za nimi zas kolesie z wloczniami. Tak wiec mieli oni ochrone przed strzalami. Podobnie wygladala formacja przy uzyciu kolesi z mieczami czterorecznymi.
No i nie zapominajmy, ze kazda ze stron miala luki
1. Jezeli mowimy o walce 1 na 1, to raczej walczyli bronia "bezposredniego kontaktu"

2. Jesli mowimy teraz o taktyce wojennej, sprawa jest nieco inna. To czesto wygladalo tak, ze w pierwszym szeregu stali zolnierze z mieczami (a czasami bez nich

No i nie zapominajmy, ze kazda ze stron miala luki

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

-
- Kok
a po co sie rozdrabniac? najlepiej mk-19 (podrecznik do ns 1.0, str. 177) albo gmg (wlasciwie to samo)
automatyczne granatniki na 20mm granaty 
ale pistolety tez sa fajne (szczegolnie te z tlumikami).
a noze moim zdaniem sa tez bardzo dobra bronia (w walce wrecz, a takze w walce na nieduza odleglosc, tak do 15m)

ale pistolety tez sa fajne (szczegolnie te z tlumikami).
a noze moim zdaniem sa tez bardzo dobra bronia (w walce wrecz, a takze w walce na nieduza odleglosc, tak do 15m)

-
- Bombardier

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

-
- Bosman
- Numer GG: 4159090
- Kontakt:
Najfajniej jest jak jakiś Rambo skrada się z nożem i dostaję pociskiem w czaszkę nawet nie wiedząc co się stało.Villemo pisze:Zgadzam się w zupełności. Nie ma to jak dobry nóż...laRy pisze:a noze moim zdaniem sa tez bardzo dobra bronia (w walce wrecz, a takze w walce na nieduza odleglosc, tak do 15m)
Albo wpada na jakiegoś rewolwerowca

- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Sam miałem parę takich akcji. Istny hardkor. Śmiechu warte. Nóż nie jest fajny. Wolę monokatanę w CPAC pisze:Najfajniej jest jak jakiś Rambo skrada się z nożem i dostaję pociskiem w czaszkę nawet nie wiedząc co się stało.Villemo pisze:Zgadzam się w zupełności. Nie ma to jak dobry nóż...laRy pisze:a noze moim zdaniem sa tez bardzo dobra bronia (w walce wrecz, a takze w walce na nieduza odleglosc, tak do 15m)
Albo wpada na jakiegoś rewolwerowca

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
"Siekierą, motyką, młotkiem, mieczem" lubię wszystko czym można pożądnie przywalić, ale preferuję toporki

Edit: 9.09.2006
Mam na myśli topory, nie toporki do rzucania, jakby ktoś się pytał

Edit: 9.09.2006
Mam na myśli topory, nie toporki do rzucania, jakby ktoś się pytał

Ostatnio zmieniony sobota, 9 września 2006, 13:20 przez Gisher, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Majtek
Według mnie najlepszym rodzajem broni są topory... Nie dziwcie się bo moją ulubioną Klasą i rasą jest Krasnoludzki wojownik dlatego upodobałem sobie ten rodzaj broni. Myślę też, że miecze są dobre ale mają za mała "siłę przebicia":D
"Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nieprzemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma się wątpliwości, warto jest zasięgnąć porady..."

- BLACKs
- Tawerniany Cygan

-
- Kok