Rowery, a Le Parkour to dwie rozne dyscypliny sportowe (dla wiekszosci extremalne). Black Solu nie przejmuj sie siniakami, ja mialem gorsze rany,a skakalem ze zwichnieta kostka nawet (co bylo moim wielkim bledem)

u mnie niedlugo styknie z parkourem pol roku. P.K. najlepiej uprawia sie w grupie. Kazdy jakby specjalizuje sie w czyms innym, i wtedy mozna krecic ciekawe filmy poniewaz jest duzo roznorodnosc trikow. Ja skacze z dwoma kolegami. Maja xywy: "Niko", "Adis", no i jestem ja "Ripper". Niko specjalizuje sie w vaultach (czyli recznym przeskakiwaniu plotow, murkow, barierek itp.). potrafi tez bardzo dlugo stac na glowie

.Adis jest bardzo dobry w air'ach (trikach powietrznych). Uczy sie z nas ich najszybciej i najlepiej mu one wychodza. W miare dlugo stoi na rekach. Ja zaś uwielbiam wspinaczke, oraz skoki z wysokosci. Lubie tez vaulty, lecz air'y nie wychodza mi tak dobrze (umiem tylko salto i to jeszcze nie do konca poprawnie). Potrafie bardzo dlugo stac na scorpionie (trick z breakdance, ale przydatny tez w parkour).